Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Netherlands Antilles
Vakantie Nederlandse Antillen boeken

Vakantie Nederlandse Antillen

Reisverslagen van Nederlandse Antillen-reizen

Er zijn 7 uitgebreide reisverslagen van reizen door Nederlandse Antillen. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 210 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Nederlandse Antillen.

Voor het boeken van een vakantie in Nederlandse Antillen is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's.

Vriendelijk Bonaire

Poko-poko! Rustig aan, haast is nergens voor nodig

verslag Vriendelijk Bonaire met 26 foto's
Bonaire is een rustig stukje Nederland. Perfect voor een weekje zon, bijvoorbeeld rond de jaarwisseling. Vaart er een cruiseschip binnen, dan ontstaat in Kralendijk vanuit het niets een toeristenmarkt vanwaar excursies over het eiland vertrekken. Een mooie kans om een kijkje te nemen bij 1000 Steps Beach, Washington Slagbaai NP en het Gotomeer, Rincon en het Pekelmeer. In Kralendijk zelf is het nieuwe Terramar-museum de moeite zeker waard. 26 foto's.
Vriendelijk Bonaire praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Bonaire, eiland van het blauwe goud

Langs de kust liggen een kleine 90 duikstekken

verslag Bonaire, eiland van het blauwe goud met 34 foto's
Ooit was Bonaire het eiland van het witte goud, dankzij de winning van zout. Tegenwoordig is het het eiland van het blauwe goud en voor 80% van de inkomsten afhankelijk van het toerisme. Als die niet per cruiseschip over het water worden aangevoerd, dan komen ze wel voor het water: om te duiken, te snorkelen, te surfen of per kano de mangrove te verkennen. Het leven onder water is dan ook bijzonder gevarieerd en rijk. Bonaire noemt zich terecht een paradijs voor duikers. 34 foto's.
Duikersparadijs Bonaire praktisch

Reisverslag & foto's: Royan van Velse

Fly-drive Bonaire

Zwemmen tussen koraal en bontgekleurde vissen

verslag Fly-drive Bonaire met 30 foto's
Bonaire is een paradijs voor duikers: vanaf het strand zwem je zo tussen het koraal en de mooiste vissen. Maar het kleine eiland (denk aan Texel) heeft meer te bieden. In het zuiden zoutpannen en mangrove. In het noorden plantage Karpata en rots­teke­nin­gen. En dan is er nog Washington Slagboom Nationaal Park, met bloeiende cactussen, hagedissen en met name rond de drinkplaatsen veel soorten vogels. 30 foto's.
Fly-drive Bonaire praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering

Bovenwindse Eilanden

Sint Maarten/Saint Martin, Sint Eustatius en Saba

verslag Bovenwindse Eilanden met 32 foto's
Op Statia kan vulkaan The Quill beklommen worden en op Saba Mount Scenery. De Bovenwindse Eilanden lenen zich goed voor een actieve vakantie. Er kan ook gesnorkeld worden tussen sponzen, vissen en schildpadden. Bij Pinel Island is zelfs een snorkeltrail uitgezet. En dan zijn er nog de restaurantjes van Grand Case, de stranden van Sint Maarten, de oude glorie van Oranjestad en de gezellige binnenhaven van Marigot. 32 foto's.
Bovenwindse Eilanden praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering

Natuur & cultuur op Curaçao

Bontgekleurde huizen en een al even uitbundige natuur

verslag Natuur & cultuur op Curaçao met 28 foto's
De kleurige huizen op Curaçao variëren van pas opgeknapte villa's tot koloniale ruïnes waar alcoholistische zwervers bivakkeren en kleine slavenhuisjes. Rond de St Annabaai herinneren oude forten aan de koloniale tijd. In Punda is de synagoge niet alleen een toeristische attractie. Langs de kust van Curaçao vind je zandstranden, koraalrif en ruige baaien. De meest voorkomende plant is de cactus. 28 foto's.
Natuur & cultuur op Curaçao praktisch

Reisverslag & foto's: Manja Ressler

Curaçao, Dushi Korsow

Megacontainerschepen, olietankers en cruiseschepen

verslag Curaçao, Dushi Korsow met 27 foto's
Containerschepen, cruiseschepen en olietankers varen onder de bruggen in de haven van Curaçao. Of erdoor, want de pontjesbrug zwaait open als een deur. Langs de Sint Annabaai liggen Punda, met de Handelskade, en Otrabanda, de overkant. 17e eeuwse forten bewaken de toegang, vissers uit Venezuela varen over om hun vangst op de markt te verkopen. 27 foto's.
Curaçao, Dushi Korsow praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Sint Maarten, 'The Friendly Island'

Onder luid gejuich worden we richting zee geblazen

verslag Sint Maarten, 'The Friendly Island' met 33 foto's
Philipsburg, hoofdstad van het Nederlandse Sint Maarten, heeft twee gezichten: Front Street met belastingvrije winkels, casino's en eetgelegenheden voor toeristen en Back Street met goedkope winkels, barretjes en fruitkraampjes voor de locals. Marigot, hoofdstad van het Franse Saint Martin, bruist minder en is meer een rustig dorp. Overal op het eiland vind je schitterende baaien en witte stranden. 33 foto's.
Sint Maarten, 'The Friendly Island' praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Nederlandse Antillen of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Nederlandse Antillen

Reisgidsen en landkaarten van Nederlandse Antillen zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Nederlandse Antillen - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)