-> Tiara Tours -> Nepalonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Nepal
Vakantie Nepal boeken

Vakantie Nepal

Reisverslagen van Nepal-reizen

Er zijn 4 uitgebreide reisverslagen van reizen door Nepal. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 84 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Nepal.

Voor het boeken van een vakantie in Nepal is er een overzicht van vliegtickets, hotels, 50 rondreizen en reisorganisaties.

Rondreis Nepal

Chitwan, Pokhara en de koningssteden in de Kathmanduvallei

verslag Rondreis Nepal met 26 foto's
Nepal is meer dan de witte toppen van de Himalaya. Chitwan National Park is zelfs subtropisch en leent zich goed voor een safari, bijvoorbeeld op de rug van een olifant. Pokhara, startpunt voor trekkings door het Annapurna-gebied, ligt aan het Phewa-meer en is geschikt voor een actieve vakantie. En in de Kathmandu-vallei liggen de koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur, waar de cultuurliefhebber aan zijn trekken komt. 26 foto's.
Rondreis Nepal praktisch

Reisverslag & foto's: Hetty Dirksen

De Ganesh Himal Trek

Gammele hangbruggen over diepe ravijnen

verslag De Ganesh Himal Trek met 23 foto's
Klimmen over trappen en rotsblokken, door terrassen en jungle, via hangbruggen over rivieren en ravijnen, door de wolken tot boven de 4000 meter, richting besneeuwde toppen. Op hoge passen zit de tent onder het ijs, als het 's nachts meer dan tien graden vriest. De Ganesh Himal Trek is zwaar, de ervaring onvergetelijk. 23 foto's.
Wandelvakantie Ganesh Himal Trek praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

De Langtang Trek

Wandelen naar de top van de Sergo Ri

verslag De Langtang Trek met 15 foto's
Bij Nepal denk je aan besneeuwde toppen. Maar daartussen liggen schitterende valleien, heuvels, terrassen, bossen, rivieren en meren. Tijdens de Langtang Trek van Dhunche naar Sergo Ri zie je het allemaal. Inderdaad, ook sneeuw en ijs zie je volop, klimmend naar de top van de Sergo Ri (5033 m). 15 foto's.
Wandelvakantie Langtang Trek praktisch

Reisverslag & foto's: Wouter Kersten

De Everest Trek

Wandelen over het dak van de wereld

verslag De Everest Trek met 20 foto's
Naar de voet van de Himalaya trekkend loop je eerst nog door een groen terrassenlandschap. Gaandeweg wordt het kouder, de lucht ijler en de omgeving kaler. Maar niet minder imposant: gletschers, morenen en besneeuwde toppen van boven de acht kilometer bepalen nu het beeld. 20 foto's.
Wandelvakantie Everest Trek praktisch

Reisverslag & foto's: Jan Flokstra

Reisverhalen deels over Nepal

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Nepal bezocht.

Backpacken India en Nepal

Chaotische steden en groene landschappen

verslag Backpacken India en Nepal met 39 foto's
Delhi lijkt één grote chaotische vuilnisbelt waar heilige koeien het verkeer ophouden. Via Bikaner (rattentempel en kamelentocht), Jodhpur (fort op een klif), Jaipur (Amberfort) en Agra (Taj Mahal) in Rajasthan naar kleurrijk Varanasi aan de heilige Ganges. In Nepal bungeejumpen, raften en paragliden rond Kathmandu en Pokhara. Terug in India via het jungleachtige Goa met zijn mooie stranden naar Mumbai, waar de armoe op straat ligt. 39 foto's.
Backpacken India en Nepal praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Mühren

Van Turkije naar Nepal (IV)

Door India en Nepal

verslag Van Turkije naar Nepal (IV) met 13 foto's
Tussen de armoede en de viezigheid van India liggen hoogtepunten als de Gouden Tempel van Amritsar, de roze binnenstad van Jaipur, de immense moskee van Fatehpur Sikri en natuurlijk de Taj Mahal in Agra. In de uitlopers van de Himalaya, waar veel gevluchte Tibetanen wonen is het draaglijker. Ook in Nepal oogt alles schoner en lijkt het leven minder ellendig. De vallei van Kathmandu bulkt bovendien van de bezienswaardigheden. 13 foto's.
Van Turkije naar Nepal (IV) praktisch

Reisverslag & foto's: Erwin Esselmann


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Nepal of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Nepal

Reisgidsen en landkaarten van Nepal zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Dimsum
Anders Reizen Nepal - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)