Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Norway
Vakantie Noorwegen boeken

Vakantie Noorwegen

Reisverslagen van Noorwegen-reizen

Er zijn 10 uitgebreide reisverslagen van reizen door Noorwegen. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 331 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Noorwegen.

Voor het boeken van een vakantie in Noorwegen is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, 26 rondreizen en reisorganisaties.

Naar de Noordkaap

Langs Finse meren en Noorse fjorden

verslag Naar de Noordkaap met 58 foto's
Langs de Finse meren naar de Noordkaap en via de Noorse fjorden terug. Boven de poolcirkel lopen rendieren over de weg en zijn de huizen en kerken vaak van hout. Haast hoef je niet te maken, want in de zomer gaat de zon toch niet onder. In Lapland is de bijzondere cultuur van de Sami duidelijk zichtbaar. En die van hun voorouders: tot aan duizenden jaren oude rotstekeningen toe. Over het algemeen blijkt het weer ook nog eens behoorlijk mee te vallen. 58 foto's.
Naar de Noordkaap praktisch

Reisverslag & foto's: Willem & Christiane Mosselmans-De Coster

Van Riksgränsen naar Oslo

Fjorden en houten vissershutten op palen

verslag Van Riksgränsen naar Oslo met 40 foto's
Van Riksgränsen in Lapland afdalend naar Oslo passeer je talloze fjorden, geflankeerd door houten huizen die soms op palen in het water staan. Rivieren storten hun water met oorverdovend lawaai via watervallen in zee, hoge bruggen overspannen de zeeëngten, kabeljauw hangt op stellages te drogen tot stokvis en de verkeersborden waarschuwen voor elanden en rendieren. 40 foto's.
Van Riksgränsen naar Oslo praktisch

Reisverslag & foto's: Mariet Arts

Trektocht over de Noorse Hardangervidda

Ruige bergen, rivieren, meren, gletsjers en watervallen

verslag Trektocht over de Noorse Hardangervidda met 22 foto's
De Hardangervidda in Zuid Noorwegen ligt voor het grootste deel boven de boomgrens. Het is een uitgestrekte ruige hoogvlakte met talloze plassen, meertjes, riviertjes, watervallen en gletsjers. Het is een prachtig gebied voor trektochten. Centraal ligt de Härteigen, een granieten blok dat als een bolhoed boven het landschap uittorent. De beklimming wordt beloond met een panoramisch uitzicht op het Vidda-landschap. 22 foto's.
Wandelvakantie Hardangervidda praktisch

Reisverslag & foto's: Geert Vansteenbrugge

De Hurtigruten

Met de postboot langs de kust van Noorwegen

verslag De Hurtigruten met 43 foto's
De Hurtigruten voert van Bergen langs de Noorse fjordenkust 2500 zeemijl noordwaarts tot Kirkenes aan de Russische grens en terug. Rond havens staan houten pakhuizen en rode vissershuizen op palen. Stokvis hangt te drogen aan rekken. Steile rotsen rijzen op uit zee en watervallen klateren omlaag. Zeearenden en Jan-Van-Genten zweven door de lucht. En de nacht verdwijnt, want de helft van de route ligt boven de poolcirkel. 43 foto's.
De Hurtigruten praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering

Stedentrip Oslo

De beeldige hoofdstad van Noorwegen

verslag Stedentrip Oslo met 38 foto's
Een grote bronzen tijger sluipt door de Noorse hoofdstad, waar in het Vigelandspark een stapel van honderd in elkaar verstrengelde stenen mensenfiguren omhoog lijkt te klimmen. Musea tonen de geschiedenis van de Noormannen en de poolexpedities. Zelfs een complete 12e eeuwse kerk werd naar het Norsk Folkemuseum gesleept. Vanaf Slot Akershus zie je in de haven een glazen stapel ijsschotsen drijven. Oslo is een stad van beelden. 38 foto's.
Stedentrip Oslo praktisch

Reisverslag & foto's: Royan van Velse

Vesterålen & Lofoten

Eilandhoppen in Noord-Noorwegen

verslag Vesterålen & Lofoten met 29 foto's
De eilandengroepen Vesterålen en Lofoten draaien vooral op de visvangst: overal hangt de kabeljauw aan rekken te drogen en in de fjorden wordt in ronde netten zalm gekweekt. De natuur is ruig en overal klateren beekjes en watervalletjes. Her en der houden Sami rendieren en bijna overal zijn er mooie uitzichten. Omdat Vesterålen & Lofoten boven de poolcirkel liggen is er bovendien een goede kans om boven je hoofd het mysterieuze poollicht te zien. 29 foto's.
Vesterålen & Lofoten praktisch

Reisverslag & foto's: Samantha Spijkers

Staafkerken in Zuid-Noorwegen

Middeleeuwse houten stavkirker in de mooiste landschappen

verslag Staafkerken in Zuid-Noorwegen met 33 foto's
Met de auto via Zweden naar Zuid-Noorwegen voor een rondreis langs staafkerken (stavkirker). Tussen 1100 en 1300 zijn in Noorwegen 1000 van deze typische houten kerken gebouwd. 28 bleven bewaard en negen daarvan worden bezocht tijdens een reis van Hamar door de ruige landschappen van Strynefjell, Geirangerfjord en Trollstigvei. Via Ålesund en de groene eilanden Giske, Godøya en Valderøya langs gletsjer Jostedalsbreen naar Bergen en over de Hardangervidda naar Oslo, waar in het Norsk Folkemuseum ook een staafkerk staat. 33 foto's.
Staafkerken in Zuid-Noorwegen praktisch

Reisverslag: Joska Jalving. Foto's: Alexander Kikkert & Joska Jalving

Zuid Noorwegen actief

Overal storten watervallen van de bergen

verslag Zuid Noorwegen actief met 19 foto's
Zuid Noorwegen heeft een ruige natuur, die zich goed leent voor actieve vakanties: op survival door bossen waar je bellen hoort van loslopend vee en daken van blokhutten met gras zijn bedekt, raften op woeste rivieren vol rotsen, bergen met witte toppen beklimmen en een tocht maken over uitgestrekte gletsjers. 19 foto's.
Zuid Noorwegen actief praktisch

Reisverslag & foto's: Saskia Louer

Zuidoostkust Noorwegen

Fjorden, rotskusten, havenstadjes en watervallen

verslag Zuidoostkust Noorwegen met 28 foto's
In het Heddal staan houten middeleeuwse kerken en (in Heddal Bygdetun) boerderijen. Langs de scherenkust van Augst-Agder liggen mooie havenstadjes en in het Setesdal vind je watervallen, meren en langgerekte fjorden. Rond de vuurtoren van Lindesnes in Vest-Agder liggen de rotskusten van de Zuidkaap, waar de Noordzee overgaat in het Skagerak. Hoofdstad Oslo heeft een park vol beelden van Vigeland. 28 foto's.
Zuidoostkust Noorwegen praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

Rondreis Zuidwest Noorwegen

Na elke bocht prachtige nieuwe vergezichten

verslag Rondreis Zuidwest Noorwegen met 21 foto's
Zuidwest Noorwegen (Roga- en Hordaland) is erg afwisselend. Langs de kust met zijn talloze inhammen ga je van eiland naar eiland en van fjord naar fjord. Overal klateren watervallen, ook in het binnenland met zijn skigebieden en de enorme waterkrachtcentrales. Soms lijkt het landschap op de Oostenrijkse Alpen. 21 foto's.
Rondreis Zuidwest Noorwegen praktisch

Reisverslag & foto's: Raymond van Beek

Reisverhalen deels over Noorwegen

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Noorwegen bezocht.

Kungsleden, het Koningspad

Backpacken door Zweden en Noorwegen

verslag Kungsleden, het Koningspad met 29 foto's
Vanuit Stockholm met de nachttrein tot ver boven de poolcirkel voor een trektocht langs de Kungsleden in het nationale park Abisko. Met de rugzak langs meren en gletsjers, over stenenvelden en dwars door talloze riviertjes. Via de fjorden en eilanden van de Noorse kust zuidwaarts en via Lysekil, Ales Stenar, Lund, Karlskrona en Gotland terug naar Stockholm. 29 foto's.
Wandelvakantie Zweden en Noorwegen praktisch

Reisverslag & foto's: Karen Helsen


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Noorwegen of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Noorwegen

Reisgidsen en landkaarten van Noorwegen zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Noorwegen - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)