Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Austria
Vakantie Oostenrijk boeken

Vakantie Oostenrijk

Reisverslagen van Oostenrijk-reizen

Er is 1 uitgebreid reisverslag van een Oostenrijk-reis. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 20 fraaie foto's. Het reisverhaal is geschreven door een reiziger (schrijf ook een verslag!) en heeft een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Oostenrijk.

Voor het boeken van een vakantie in Oostenrijk is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings, 65 rondreizen en reisorganisaties.

Stedentrip Salzburg

Barokgebouwen en een hooggelegen middeleeuwse burcht

verslag Stedentrip Salzburg met 20 foto's
Salzburg heeft een fraaie binnenstad die wordt gedomineerd door barokgebouwen en de hoog boven de stad gelegen middeleeuwse burcht Hohensalzburg. De binnenstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De aan de oevers van de Salzach gelegen geboortestad van Mozart is (met 150.000 inwoners) niet groot maar heeft genoeg te bieden voor een bezoek van enkele dagen. 20 foto's.
Stedentrip Salzburg praktisch

Reisverslag & foto's: Luk Carion

Reisverhalen deels over Oostenrijk

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Oostenrijk bezocht.

Fietstocht naar Rome I

Reitsma's route naar Rome tot de Reschenpass

verslag Fietstocht naar Rome I met 30 foto's
Via de Eifel naar de Rijn fietsen en dan langs oevers met burchten naar Rüdesheim. Verder zuidwaarts via dorpen met vakwerkhuizen en natuurgebieden in Baden-Württemberg. Via de Schwäbische Alb en de Bodensee naar Voralberg in Oostenrijk, waar het in de Alpen echt serieus klimmen wordt: eerst over de Arlbergpass (1800m) en dan de Reschenpass (1520m) op naar de grens met Italië. Het grootste deel gaat over fietspaden. 30 foto's.
Fietstocht naar Rome I praktisch

Reisverslag & foto's: Herman Beyers


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Oostenrijk of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Oostenrijk

Reisgidsen en landkaarten van Oostenrijk zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Oostenrijk - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)