-> Peruonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Peru
Vakantie Peru boeken

Vakantie Peru

Reisverslagen van Peru-reizen

Er zijn 4 uitgebreide reisverslagen van reizen door Peru. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 111 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Peru.

Voor het boeken van een vakantie in Peru is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 48 rondreizen en reisorganisaties.

In het voetspoor van de Inca's

Trektocht door het Vilcabamba-gebergte in de Andes

verslag In het voetspoor van de Inca's met 46 foto's
Vanuit Cuzco naar de Incaruïnes van Pisac en Ollantaytambo in de Heilige Vallei en het in de bergen verscholen Machu Picchu. Dan start de trektocht door het Vilcabamba-gebergte: tussen witte toppen langs de verborgen Incastad Choquekirad en talloze Incaterrassen gaat het over smalle paadjes langs diepe ravijnen, terwijl Condors majestueus rondvliegen. Over een door de Inca's aangelegd stenen pad naar Abra de Choquetacarpo, met 4600 meter de hoogste pas van de route. Na de Vilcabambavallei volgen nog meerdere passen boven de 4500 meter, voor de afdaling naar het groene Amazonegebied met prachtige bloemen, vlinders en vogels. 46 foto's.
Trektocht Vilcabamba-gebergte praktisch

Reisverslag & foto's: Nico Kloek

Peru per openbaar vervoer

Mooie landschappen en interessante opgravingen

verslag Peru per openbaar vervoer met 37 foto's
De Sechurawoestijn; Chiclayo; Tucuma met de Vallei van de Piramiden; Huanchaco met vissersbootjes van riet; Trujillo en de Chan Chan-opgravingen; Lima; de Islas Ballistas; Pisco, waar de nationale borrel wordt gebrouwen; Nazca met zijn mysterieuze tekeningen; Arequipa; de condors van Colca Canyon; het Titicaca-meer, waar Indianen eilandjes en huizen van riet bouwen; en uiteraard Cusco en Machu Picchu. 37 foto's.
Peru per openbaar vervoer praktisch

Reisverslag: Ankie Kaskens. Foto's: Peter Kaskens

MTB-expeditie naar Machu Picchu

Hangend in een bakje de bovenloop van de Amazone over

verslag MTB-expeditie naar Machu Picchu met 15 foto's
Naast de bekende Inca Trail is er ook een MTB-route van Ollantaytambo naar Machu Picchu. Toch? Klimmen over eindeloze haarspelden tot 4300 m, vlak onder de witte top Nevado Verónica, 80 km dalen naar een oude Inca-seinpost en door dalen naar Santa Teresa. Via gammele hangbruggen en hangend in een bakje over rivieren en dan is het nog maar een stukje over een oud treinspoor... tot de politie vraagt waar we heen denken te gaan. 15 foto's.
Fietsvakantie Peru praktisch

Reisverslag & foto's: Pieter Parmentier

De Inca Trail

Op 4000 meter door de Andes naar Machu Picchu

verslag De Inca Trail met 13 foto's
Omringd door toppen van boven de 6.000 meter gaat de Inca Trail dwars door het Andesgebergte. Over eeuwenoude door de Inca's aangelegde paden loop je op hoogten van rond de 4.000 meter naar Machu Picchu, de best bewaard gebleven Inca-stad. Vervolgens een moeizame tocht per diezeltrein via Cuzco naar het Titicacameer, waar indianen leven op drijvende eilanden van samengebonden riet. 13 foto's.
Wandelvakantie Inca Trail praktisch

Reisverslag & foto's: Rogier Wils


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Peru of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Peru

Reisgidsen en landkaarten van Peru zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Peru - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)