Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Poland
Vakantie Polen boeken

Vakantie Polen

Reisverslagen van Polen-reizen

Er zijn 6 uitgebreide reisverslagen van reizen door Polen. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 116 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Polen.

Voor het boeken van een vakantie in Polen is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, 14 rondreizen en reisorganisaties.

Stedentrip Krakau

Een bezoek aan de oude stad is een feest

verslag Stedentrip Krakau met 25 foto's
Talloze gebouwen uit de middeleeuwen en de renaissance domineren de oude stad Krakau, binnen de vroegere wallen. Rond het marktplein met de lakenhal liggen kerken en kroegen. De Wawelburcht, met koninklijk kasteel en kathedraal, is het historische hart van Polen. In Kazimierz liggen synagogen en de oude universiteit. 25 foto's.
Stedentrip Krakau praktisch

Reisverslag: Sandra van Berlo. Foto's: Michel van Berlo & Sandra van Berlo

Fietsvakantie Oost-Polen

Door natuurgebieden van Gdansk naar Krakau

verslag Fietsvakantie Oost-Polen met 28 foto's
Fietstocht van Gdansk naar Frombork aan de kust. Terug naar Elblag voor een boottocht over het Elblagkanaal naar Buczyniec. Fietsen via de Mazurische meren en de moerassen en bossen van Biebrzanski Nationaal Park naar Bialowieza Nationaal Park, met het oerbos en de wisenten. Tot slot via de historische stad Lublin afzakken naar Krakau, de oude hoofdstad van Polen. 28 foto's.
Fietsvakantie Oost-Polen praktisch

Reisverslag & foto's: Dick Hagen

Podlasië en Mazurië

Een fietstocht door noordoost Polen

verslag Podlasië en Mazurië met 20 foto's
Fietsen door de veenmoerassen van het Biebrza-gebied in Podlasië en het bosrijke heuvelland van Mazurië in het uiterste noordoosten van Polen. Naast de nieuwbouw staan nog de oude houten huisjes. Op de terugweg een bezoek aan Gdańsk, dat slechts een deel van haar oude glorie heeft behouden. 20 foto's.
Fietsvakantie Polen praktisch

Reisverslag & foto's: Albert Taco Molenaar

Stedentrip Gdansk

Stedenreis naar de Driestad Gdansk, Sopot en Gdynia

verslag Stedentrip Gdansk met 22 foto's
Gdansk, gelegen aan de Oostzee, is een oude Hanzestad. Er werden veel zaken gedaan met Amsterdam, wat nog te zien is aan gebouwen, poorten en fonteinen van architecten uit Nederland. Zelfs de baksteen kwam uit Nederland, als ballast voor de graanschepen. Veel koopmanshuizen met trapgevels zouden zo aan de grachten kunnen staan. Gdansk vormt een Troimiasto of Driestad met de badplaats Sopot en de havenstad Gdynia. 22 foto's.
Stedentrip Gdansk praktisch

Reisverslag & foto's: Stefan van Dulst

Stedentrip Warschau

Fietsen in het voetspoor van Captain Cook

verslag Stedentrip Warschau met 8 foto's
De verwoeste binnenstad van Warschau is na de oorlog nauwkeurig hersteld. Ook veel paleizen zijn weer opgebouwd, maar meer dan voorheen domineren ruime parken en pleinen. En pal achter de gereconstrueerde gevels beginnen de communistische bouwblokken al. 8 foto's.
Stedentrip Warschau praktisch

Reisverslag & foto's: Albert Taco Molenaar

De zwartste bladzijde

Reis langs voormalige concentratiekampen in Polen

verslag De zwartste bladzijde met 13 foto's
Het is geen reis die je voor je plezier maakt en het is psychisch nogal belastend: een bezoek aan de voormalige concentratiekampen Auschwitz, Birkenau, Majdanek en Sobibor in zuidoost Polen, waar de de Duitse nazi's hun massamoorden op miljoenen pleegden. Verspreid over het Poolse platteland liggen nog sporen van de zwartste bladzijde uit de geschiedenis: hekken, wachttorens, barakken en crematoria. 13 foto's.
Concentratiekampen in Polen praktisch

Reisverslag & foto's: Ronald Wilfred Jansen


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Polen of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Polen

Reisgidsen en landkaarten van Polen zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Polen - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)