Portugal Online
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Portugal
Vakantie Portugal boeken

Vakantie Portugal

Reisverslagen van Portugal-reizen

Er zijn 8 uitgebreide reisverslagen van reizen door Portugal. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 204 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Portugal.

Voor het boeken van een vakantie in Portugal is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings, 79 rondreizen en reisorganisaties.

Het joodse erfgoed van Portugal

Judiaria, synagogen en marranen

verslag Het joodse erfgoed van Portugal met 10 foto's
Verslag van een zoektocht naar het joodse erfgoed van Portugal, met een bezoek aan hedendaagse synagogen in Lissabon en Belmonte en aan de synagogen van Castelo de Vide en Tomar, die nog van voor de inquisitie dateren. Gesprekken met historici en rabbijnen, en een bezoek aan historische plaatsen, judiaria (middeleeuwse getto's, zoals het befaamde Alfama in Lissabon) en aan de marranen, die hun geloof zo'n 500 jaar in het geheim bewaarden. 10 foto's.
Het joodse erfgoed van Portugal praktisch

Reisverslag & foto's: Piet de Geus

Stedentrip Évora en de steentijd

Er liggen alleen al meer dan 130 dolmens rond de stad

verslag Stedentrip Évora en de steentijd met 36 foto's
Évora zelf is de moeite waard: een Romeinse tempel, een aquaduct, sfeervolle straatjes met witgepleisterde huisjes en tal van monumenten. De omgeving telt bovendien veel resten uit de steentijd. Er liggen alleen al meer dan 130 dolmens rond Évora. Rond Telheiro en Monsaraz staan menhirs, bij Almendres een menhir en een cromlech. Ook bij Zambujeiro en Sao-Brissos liggen dolmen. 36 foto's.
Stedentrip Évora praktisch

Reisverslag & foto's: Kees van Tol

Middeleeuwen in de Alentejo

Vestingstadjes langs de grens met Spanje

verslag Middeleeuwen in de Alentejo met 26 foto's
In de Alentejo ligt op bijna iedere heuveltop langs de Spaanse grens een versterkt stadje, waar de tijd sinds de middeleeuwen heeft stilgestaan. Ook de grotere plaatsen, zoals Evora, Elvas, Estremoz en Castelo de Vide, hebben allemaal hun eigen charme. 26 foto's.
Fietsvakantie Alentejo praktisch

Reisverslag & foto's: Piet de Geus

Stedentrip Lissabon III

Een kleinschalige wereldstad aan de oevers van de Taag

verslag Stedentrip Lissabon III met 29 foto's
Belém, Lissabon's entree aan de Taag, herinnert met zijn toren en klooster nog steeds aan de tijd van de zeevaarders. De benedenstad Baixa toont architectuur van na de verwoestende aardbeving in 1755. En in het Parque das Nações zie je de modernste architectuur. In Bairro Alto en Alfama tref je nog de wirwar van middeleeuwse straatjes. Overal bovenuit torenen witte kerken en kloosters. En het beeldbepalende Castelo de São Jorge. 29 foto's.
Stedentrip Lissabon III praktisch

Reisverslag & foto's: Royan van Velse

Stedenreis Lissabon II

Sfeervolle Portugese hoofdstad aan de Taag

verslag Stedenreis Lissabon II met 26 foto's
Lissabon is een sfeervolle stad aan de Taag, waar vandaan ontdekkingsreizigers het zeegat kozen en continenten ontdekten. Dat voel je zowel op het Praça do Comércio in het centrum als in Belém aan de monding van de rivier. Behalve oude wijken en monumenten heeft de stad ook glimmende shopping malls en spectaculaire bruggen. Toch staat ook het moderne Parque das Naçoes weer in het teken van de oceanen. 26 foto's.
Stedenreis Lissabon II praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Stedentrip Lissabon

Lissabon is een stad om op neer te kijken

verslag Stedentrip Lissabon met 19 foto's
In Lissabon is men zich zeer bewust van de schoonheid van de stad. Op ieder hooggelegen punt vind je wel een miradouro met een mooi uitzicht over de stad. En te zien valt er veel. Lissabon is ook nog een gezellige uitgaansstad vol restaurantjes, cafés en bijzondere oude koffiehuizen. 19 foto's.
Stedentrip Lissabon praktisch

Reisverslag & foto's: Piet de Geus

Stedentrip Porto II

Zes bruggen overspannen de Douro nabij de monding

verslag Stedentrip Porto II met 26 foto's
Waar de Douro uitmondt in de Atlantische Oceaan overspannen zes bruggen de rivier, tussen de stad die de portwijn haar naam gaf en de stad waar de grote porthuizen hun kelders hebben. Rond het historische centrum van Porto is veel te zien: van oude kerken en stations met azulejos via een nostalgisch winkeltje en een bakker van pasteitjes tot Rem Koolhaas' moderne archicectuur van het Casa da Música en het museum voor moderne kunst Fundaçao de Serralves. 26 foto's.
Stedentrip Porto praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Stedentrip Porto

Azulejos en porthuizen aan de oevers van de Douro

verslag Stedentrip Porto met 32 foto's
Overal in Porto zie je prachtige azulejos: in kerk, kathedraal en treinstation. Ribeira, de oude stad aan de oever van de Douro, is werelderfgoed. Over de dubbele brug Ponte Dom Luis I kom je in Vila Nova de Gaia aan de zuidoever, waar de wijn van de porthuizen ligt te rijpen. De barcos rabelos waarin de vaten vanuit de wijnregio Alto Douro naar Porto werden gevaren dienen alleen nog als attractie. 32 foto's.
Stedentrip Porto praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Portugal of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Portugal

Reisgidsen en landkaarten van Portugal zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Portugal - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)