Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Romania
Vakantie Roemenië boeken

Vakantie Roemenië

Reisverslagen van Roemenië-reizen

Er zijn 5 uitgebreide reisverslagen van reizen door Roemenië. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 153 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Roemenië.

Voor het boeken van een vakantie in Roemenië is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 13 rondreizen en reisorganisaties.

Landelijk Roemenië

Overal rijden paard-en-wagens en worden koeien uitgelaten

verslag Landelijk Roemenië met 33 foto's
Roemenië is nog grotendeels agrarisch. Wie geen land heeft laat zijn koe uit in de berm, waar ook kippen en ganzen rondscharrelen. Zo idyllisch als het platteland lijkt, waar de grond nog met paarden wordt bewerkt, zo troosteloos zijn de grauwe steden en de vervuilende industrie. In het land leven al vele eeuwen Hongaarse en Duitse minderheden. En overal wonen zigeuners, in huizen of in plastic onderkomens. 33 foto's.
Landelijk Roemenië praktisch

Reisverslag & foto's: Marjan Lolkema

Met de caravan door Roemenië

Dichte bossen en prachtige uitzichten op dorpjes

verslag Met de caravan door Roemenië met 15 foto's
Het toerisme heeft Roemenië nog niet ontdekt, met zijn dichte bossen, langgerekte dorpen, bloeiende fruitbomen, bergen met grotten en bloemrijke weiden, kerken, kloosters en kastelen. In de hoofdstad Boekarest herinnert het enorme Volkspaleis, waarvoor een zesde van de stad is afgebroken, nog aan de dictatuur van Ceaucescu. 15 foto's.
Met de caravan door Roemenië praktisch

Reisverslag & foto's: Herman den Dulk

Stedentrip Boekarest

Hernieuwde grandeur in het Parijs van het oosten

verslag Stedentrip Boekarest met 41 foto's
Boekarest is geteisterd door aardbevingen, branden en oorlogen. Daar kwamen de donkere jaren van het Oostblok nog overheen: het oude centrum werd gesloopt om een communistische modelstad te bouwen rond een megalomaan paleis. Alleen in de 19e eeuw kende het een echte bloeitijd als Parijs van het Oosten. Die tijd lijkt terug te komen: Boekarest hervindt haar grandeur en heeft een levendig uitgaansleven. 41 foto's.
Stedentrip Boekarest praktisch

Reisverslag & foto's: Royan van Velse

De uiterste grens

Een natuurpark vol fotohutten in de Roemeense Donaudelta

verslag De uiterste grens met 25 foto's
De enorme Donaudelta, als biosfeerreservaat werelderfgoed, herbergt onder meer 300 soorten vogels. Uit Europa, Azië en Afrika komen ze er nestelen. De verste uithoek van Roemenië, pal aan de grens met Oekraïne, vormde onder het communisme een goelag waar opposanten verdwenen. Tegenwoordig is dit gebied bij de monding van de Donau in de Zwarte Zee een natuurpark met meren, bossen en moerassen. 25 foto's.
Natuurvakantie Donaudelta praktisch

Reisverslag & foto's: Ronald Wilfred Jansen

Rondreis Transsylvanië en Walachije

Grijsgroene heuvels en dalen met glimmende kerktorens

verslag Rondreis Transsylvanië en Walachije met 39 foto's
Rondreis door de grijsgroene heuvels van Transsylvanië en Walachije. In de dalen glimmen de koepels van de orthodoxe kerken. Paard-en-wagen zijn nog een gangbaar vervoermiddel. Hier en daar ligt een kasteel of burcht. Langs de weg staan vaak kraampjes met etenswaren. Vanaf Nâdlac bij de grens met Hongarije langs Alba Iulia, Târgu Mureş, Sighişoara, Biertan, Braşov, Piteşti, Sibiu en Şandra. 39 foto's.
Rondreis Transsylvanië en Walachije praktisch

Reisverslag & foto's: Jan Noot

Reisverhalen deels over Roemenië

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Roemenië bezocht.

Treinreis Roemenië, Moldavië en Transdnjestrië

Bij de grenscontrole vraagt een dokter of alles ok is

verslag Treinreis Roemenië, Moldavië en Transdnjestrië met 38 foto's
De nachttrein van Boekarest naar Moldavië is een belevenis: bij de grens vraagt een arts of alles ok is en wordt van onderstel gewisseld. In hoofdstad Chisinau zijn de Russische invloeden nog goed zichtbaar en in Tiraspol, Transdnjestrië, staat zelfs Lenin nog parmantig op zijn sokkel. In Iasi, Roemenië, eet een zwerfkind snel de restjes van een terras­tafeltje en in Cluj Napoca barst de gids van het farmaceutisch museum ineens in snikken uit. 38 foto's.
Treinreis Roemenië, Moldavië en Transdnjestrië praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

Treinreis naar Istanbul

2500 km door Centraal en Oost-Europa

verslag Treinreis naar Istanbul met 14 foto's
In twee weken 2500 km per trein door Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Turkije. Met stops in de hoofdsteden Praag, Bratislava, Boedapest, Boekarest, Sofia en ten slotte Istanbul. Reizen door prachtige landschappen, tussen mensen van diverse pluimage, langs mooie en minder mooie steden met hun bezienswaardigheden. 14 foto's.
Treinreis naar Istanbul praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Roemenië of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Roemenië

Reisgidsen en landkaarten van Roemenië zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Roemenië - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)