-> Tiara Tours -> Dimsum
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Russia
Vakantie Rusland boeken

Vakantie Rusland

Reisverslagen van Rusland-reizen

Er zijn 3 uitgebreide reisverslagen van reizen door Rusland. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 72 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Rusland.

Voor het boeken van een vakantie in Rusland is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 27 rondreizen en reisorganisaties.

Rondje Baltische Zee

Per trein door Noord-Oost Europa

verslag Rondje Baltische Zee met 38 foto's
Per trein en veerboot een ruim rondje om de Baltische Zee. Eerst over het spoor via Nürnberg, Leipzig en Berlijn naar Warschau. Dan per trein via Vilnius naar St. Petersburg om de Hermitage te bekijken. Vervolgens per boot van Tallinn naar Helsinki en vanaf Turku naar Stockholm. Tot slot met de trein via Kopenhagen terug naar Nederland. 38 foto's.
Treinreis Rusland, Duitsland, Litouwen praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

De Transsiberië Expres in de winter

Bij elke stop hakt de conductrice het ijs weg

verslag De Transsiberië Expres in de winter met 18 foto's
Hartje winter, in de ijzige kou dwars door Siberië. Bij elke stop hakt de conductrice het ijs weg bij de vering en de remmen van de trein. Dagen glijden bossen en met sneeuw bedekte toendra's langs het raam. Vissers maken wakken in het ijs op het Baikalmeer. In de trein is het met 25 graden aangenaam. 18 foto's.
Transsiberië Expres in de winter praktisch

Reisverslag & foto's: Herman den Dulk

De Transsiberië Expres

Overal bergen in steeds andere kleuren groen

verslag De Transsiberië Expres met 16 foto's
Tussen wereldsteden Moskou en Beijing rijdt de Transsiberië Expres door bijna lege landschappen, waar de aarde echt rond wegloopt voorbij de horizon. Rivieren, stroompjes, bergen en dalen wisselen elkaar af. Honderden paarden galopperen over de berghellingen van Mongolië. In de Gobi-woestijn zelfs kamelen en gazellen. 16 foto's.
De Transsiberië Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

Reisverhalen deels over Rusland

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Rusland bezocht.

Helsinki, Estland en St. Petersburg

In Rusland valt pas op hoe Europees Estland is

verslag Helsinki, Estland en St. Petersburg met 26 foto's
Van de Baltische staten is Estland het meest Europees. Binnen de muren van Tallinn heerst de sfeer van een oude Hanze-stad. De stad is sinds Estlands onafhankelijkheid grondig opgeknapt. Rust en natuur vind je op het platteland en op de eilanden. St. Petersburg en Helsinki, twee interessante steden, liggen om de hoek. 26 foto's.
Helsinki, Estland en St. Petersburg praktisch

Reisverslag & foto's: Christiaan Hoogerwerf

De Trans-Mantsjoerije Expres

Met de trein van Peking naar Moskou

verslag De Trans-Mantsjoerije Expres met 15 foto's
In een park in Peking worden geen honden uitgelaten maar vogeltjes. Onderweg scharrelen koeien over het perron. In de coupé drink je Chinees bier en Koreaanse wodka met mensen van uiteenlopende nationaliteiten. Uiteindelijk beland je op het het Rode Plein. Inderdaad, reizen met de Trans-Mantsjoerije Expres is een belevenis. 15 foto's.
De Trans-Mantsjoerije Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Herbert Groot Jebbink

De Trans-Mongolië Expres

Met de trein van Moskou naar Peking

verslag De Trans-Mongolië Expres met 12 foto's
De Trans-Mongolië Expres rijdt in zeven dagen door evenveel tijdzones van Moskou via Siberië en Mongolië naar Peking. Je kijkt je ogen uit tijdens de achtduizend kilometer lange treinreis. Niet alleen uit het raam, want het leven in de trein zelf is ook een wereld op zich, die veel weg heeft van een rommelmarkt. 12 foto's.
De Trans-Mongolië Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Ralph van Wolffelaar


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Rusland of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Rusland

Reisgidsen en landkaarten van Rusland zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Rusland - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)