-> Sri Lanka online -> Rosetta Reizen
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Sri Lanka
Vakantie Sri Lanka boeken

Vakantie Sri Lanka

Reisverslagen van Sri Lanka-reizen

Er zijn 3 uitgebreide reisverslagen van reizen door Sri Lanka. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 97 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Sri Lanka.

Voor het boeken van een vakantie in Sri Lanka is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 119 rondreizen en reisorganisaties.

Rondreis Sri Lanka

Een mooie balans tussen natuur en cultuur

verslag Rondreis Sri Lanka met 43 foto's
In Anuradhapura leefden 500 monniken onder overhangende rotsen en op de bergtop van Mihintale begon de bekering tot het boeddhisme. Van historische waarde zijn ook de door lusthoven omgeven citadel Sigiriya, de grottempels van Dambulla en Aluvihare en de oude hoofdstad Kandy met de Tempel van de Tand en de Royal Botanic Gardens. Voor de jaartelling was men in Sri Lanka al ingenieus met waterwerken om o.a. rijst te verbouwen. Later kwamen daar de theevelden rond Nuwara Eliya en langs de treinroute naar Ella bij. Yala NP en het Sinharaja regenwoud bieden een rijke en gevarieerde natuur. Tot slot bijkomen op het Malediven-eilandje Thulhagiri. 43 foto's.
Rondreis Sri Lanka praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering

Fietsvakantie Sri Lanka

Het regenseizoen is behalve nat ook uitbundig groen

verslag Fietsvakantie Sri Lanka met 35 foto's
Fietsvakantie in het uitbundig groene Sri Lanka, waar niet alleen de planten iedere dag water krijgen: de meren zijn vol, rivieren bruisen, watervallen klateren en reservoirs stromen over. Behalve natuur is er ook cultuur te zien: houten vissersboten, netten die met de hand uit zee worden getrokken, ruïnes van tempels en paleizen van voor onze jaartelling en forten die herinneren aan het Nederlandse en Portugese kolonialisme. 35 foto's.
Fietsvakantie Sri Lanka praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Groen Sri Lanka

Tempels, theeplantages en olifanten

verslag Groen Sri Lanka met 19 foto's
Tussen de groene bossen, rijstvelden en theeplantages van Sri Lanka staan, liggen en zitten beelden van Boeddha: nieuwe, oude, spierwitte en gouden. Hier en daar zijn resten Engels en Nederlands koloniaal verleden zichtbaar. En een tocht op een olifant... ach, je moet het een keer gedaan hebben. 19 foto's.
Groen Sri Lanka praktisch

Reisverslag & foto's: Cees Geuzebroek


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Sri Lanka of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Sri Lanka

Reisgidsen en landkaarten van Sri Lanka zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Sri Lanka - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)