-> Tanzaniaonline -> Outsight Travel Tanzania reizen
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Tanzania
Vakantie Tanzania boeken

Vakantie Tanzania

Reisverslagen van Tanzania-reizen

Er zijn 7 uitgebreide reisverslagen van reizen door Tanzania. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 198 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Tanzania.

Voor het boeken van een vakantie in Tanzania is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 60 rondreizen en reisorganisaties.

Safari Tanzania en Zanzibar

Arusha, Ngorongoro, Lake Manyara, Serengeti, Tarangire

verslag Safari Tanzania en Zanzibar met 53 foto's
Rondreis langs natuur­parken: Arusha waar het Grote Momella-meer vol flamingo's staat, Ngoron­goro met zoveel wild dat het wel een dierentuin lijkt, Lake Manyara waar aan de oever nijlpaarden met jongen liggen, Se­ren­geti waar een lui­paard met prooi in een boom ligt en Tarangire waar jonge olifantjes dapper in de stoet meelopen. In Zanzibar zwemmen tussen tropische vissen en een bezoek aan Stone Town, waar overal op straat specerijen worden verkocht. 53 foto's.
Safari Tanzania en Zanzibar praktisch

Reisverslag: Ankie Kaskens. Foto's: Peter Kaskens

Rondreis Tanzania en Zanzibar

Omdat hier leeuwen zijn zijn de kampregels aangescherpt

verslag Rondreis Tanzania en Zanzibar met 26 foto's
In de Serengeti is de nacht vol geluiden van leeuwen, zebra's, hyena's en apen. De meeste dieren in Ngorongoro komen de krater nooit uit. Als je in Mto Wa Mbu iets met iemand te bespreken hebt, doe je dat bij bananenbier. Een Masai dorp blijkt speciaal voor toeristen opgezet. Op Zanzibar groeien veel bekende specerijen. Ook kun je met bootjes op zoek naar dolfijnen. 26 foto's.
Rondreis Tanzania en Zanzibar praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Siegers

Tanzania en Zanzibar

Op de Masai-steppe staan rieten huisjes met een puntdak

verslag Tanzania en Zanzibar met 18 foto's
In Arusha National Park, Serengeti National Park en de Ngorongoro-krater leeft volop wild. Maar dat is niet de enige reden om Tanzania te bezoeken. Op de Serengeti-vlakte liggen Masai-dorpjes bestaande uit rieten huisjes met een rond puntdak. Steden als Arusha, Moshi, Morogoro en Dar es Salaam hebben levendige markten, waar behalve veel fruit ook kleurige lappen stof en houtsnijwerk worden verkocht. Op Zanzibar, met zijn moslimbevolking, is de sfeer heel anders dan op het vasteland. Hier worden veel specerijen gekweekt. 18 foto's.
Tanzania en Zanzibar praktisch

Reisverslag & foto's: Chantal Nederstigt

Noord-Tanzania

Nationale Parken Serengeti en Ngorongoro

verslag Noord-Tanzania met 20 foto's
De beroemde parken Ngorongoro en Serengeti lokken met hun dierenrijkdom niet langer jagers op groot wild, maar toeristen bewapend met fotocamera en video. Het besef dat het landschap met zijn overweldigende schoonheid al duizenden jaren bestaat, is nergens sterker. Maar er is meer dan alleen de grote wildparken. 20 foto's.
Serengeti en Ngorongoro praktisch

Reisverslag & foto's: Chris van Es

Kilimanjaro Trekking Machame-route

Van de jungle naar de vrieskou van de gletsjers

verslag Kilimanjaro Trekking Machame-route met 35 foto's
Van de Machame-ingang (1800 m) van Kilimanjaro National Park door het tropisch regenwoud klimmen naar het Machame-kamp op 3000 m. Door het mooie heidegebied (moorland) verder naar het Shira-kamp op 3800 m, met uitzicht op de top van Mount Meru. Om te acclimatiseren naar de Lava Tower op 4600 m en weer omlaag naar het Baranco-kamp op 3900 m. Via de Breakfast Wall en door een vallei met lobelia's naar het Barafu-basiskamp op 4600 m voor de klim over gletsjers naar de Uhuru-top op 5895 m. Via Mweka Camp afdalen naar Mweka Gate, waar een Kilimanjaro-biertje wacht. 35 foto's.
Kilimanjaro Trekking Machame-route praktisch

Reisverslag & foto's: Suzan van Beest

Kilimanjaro Trekking Marangu-route

De besneeuwde top kijkt je steeds uitdagender aan

verslag Kilimanjaro Trekking Marangu-route met 23 foto's
Via de Marangu-route, het lichtste en meest belopen traject (ook wel Coca-Cola route genoemd), naar de top van de Kilimanjaro. Door tropisch regenwoud naar de Mandarahut, door een Jurrassic Parc landschap naar de Horombohut, door een desolate alpine woestijn verder omhoog naar de Kibohut en vanaf Gilman's Point over de kraterrand naar de ijskap van de 5895 meter hoge Uhuru Peak. 23 foto's.
Wandelvakantie Kilimanjaro Trekking Marangu-route praktisch

Reisverslag & foto's: Peter van Boheemen

Kilimanjaro Trekking Lemosho-route

Gigantische ijswanden en gletsjers om ons heen

verslag Kilimanjaro Trekking Lemosho-route met 23 foto's
Via de Lemosho-route de Kilimanjaro in zes dagen op wandelen, klauteren en klimmen naar Uhuru Peak op 5895 meter. Het uitzicht is verbluffend, met enorme ijswanden en gletsjers. Via de reuzenlobelia's omlaag naar het tropische groen. In Tarangire National Park en de Ngorongoro krater wild kijken en in één dag de big five zien: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. 23 foto's.
Wandelvakantie Kilimanjaro Trekking Lemosho-route praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Tanzania of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Tanzania

Reisgidsen en landkaarten van Tanzania zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Going Africa Safaris
Anders Reizen Tanzania - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)