Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Thailand
Vakantie Thailand boeken

Vakantie Thailand

Reisverslagen van Thailand-reizen

Er zijn 12 uitgebreide reisverslagen van reizen door Thailand. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 294 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Thailand.

Voor het boeken van een vakantie in Thailand is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 190 rondreizen en reisorganisaties.

Kriskras door Thailand

Tempels, markten, jungle en een bounty-eiland

verslag Kriskras door Thailand met 43 foto's
Van Bangkok (paleis en tempels) naar Ko Hai (witte stranden, palmen en groene heuvels). Vanuit Chiang Mai (tempels) naar Bo Sang (paraplu's), Mae Rim (knuffelen met tijgers), Mae Ping (op olifant door jungle) en dorpjes met etnische minderheden. Via Sukhothai (tempels) naar Nong Khai (tocht over de Mekong en beeldenpark Sala Kaew Ku). In Lopburi bevolken apen San Phra Kan. Vanuit Pak Chong (grot met vleermuizen) naar Khao Yai National Park. 43 foto's.
Kriskras door Thailand praktisch

Reisverslag: Jan Noot. Foto's: Septima Bramer & Jan Noot

Thailand van zuid naar noord

In de tempels zien we goud, heel veel goud

verslag Thailand van zuid naar noord met 30 foto's
Na Bangkok, de drijvende markt in Damnoen Saduak, the Bridge over the River Kwai en Ayutthaya via Phitsanulok en Sukhothai naar het noorden. Vanuit Chiang Rai varen over de Mekong en op bezoek bij bergstammen. Via Sankaem-paeng, waar beschilderde parasols worden gemaakt, naar Chiang Mai voor o.a. een jungletrek per olifant, bamboevlot en ossenkar. Terug in het zuiden bijkomen in vissersstadje Hua-Hin aan de Golf van Siam. 30 foto's.
Rondreis Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Hans van der Ham

Thailand cultureel

Langs de weg worden gefrituurde ratten verkocht

verslag Thailand cultureel met 27 foto's
Reis langs de tempels en boeddhabeelden van Bangkok, de oude hoofdstad Ayuthaya met imposante tempels en paleizen en de Birmaspoorlijn, waarvan iedere biels het leven van een krijgsgevangene kostte. In het noorden een bezoek aan de Yellow Leave People en een tocht op een olifant in Chiang Mai. Tot slot zwemmen en snorkelen in Pattaya. 27 foto's.
Thailand cultureel praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

Fietsvakantie Thailand

Op de fiets van Bangkok naar Singapore (I)

verslag Fietsvakantie Thailand met 12 foto's
Fietsen door het drukke Bangkok, langs werven waar ze met de hand houten boten maken, door plantages met rubber-, palm- en bananenbomen en langs toeristische badplaatsen. Stadjes met veel drukte en kabaal waar je geen westerling ziet en afgelegen stranden waar een emmer de douche vormt. 12 foto's.
Fietsvakantie Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Aart Dijkzeul

Groen Thailand

Over rotsachtige paadjes glibberen we door de jungle

verslag Groen Thailand met 24 foto's
Het koninklijk paleis in Bangkok is een en al pracht en praal. Door de grachten vaar je langs houten huizen en de drijvende markt. In Ayuthaya en Chiang Mai staan resten van imposante tempels. Tijdens een jungletrekking glibber je langs afgronden, watervallen en bergdorpjes. Vlak bij de Bridge over de River Kwai varen karaoke shows. In Khao Sok National Park overnacht je in een drijvende bamboehut of in een boomhut. Op schiereiland Phuket kun je bijkomen. 24 foto's.
Groen Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Siegers

Thailand van noord naar zuid

Van de jungle naar de bounty-stranden

verslag Thailand van noord naar zuid met 22 foto's
Door Thailand reizend zie je tandeloze tuk tuk-bestuurders, olifanten, markten met amuletten, verse vis en nephorloges, regenwouden, een park met tempels, Khao San Road in Bangkok, de Bridge over the river Kwai, nieuwsgierige apen, kokospalmen, parelwitte stranden en bounty-eilanden. 22 foto's.
Thailand van noord naar zuid praktisch

Reisverslag & foto's: Dylan Lossie

Noord-Thailand

De Mekong en Phu Kradung National Park

verslag Noord-Thailand met 24 foto's
Na een bezoek aan het eiland Koh Chang, waar nog rustige plekjes zijn om ongestoord in een hangmat te hangen, via Bangkok per trein naar het noorden. Aan de Mekong, die hier de grens met Laos vormt, liggen idyllische dorpjes als Nong Khai, Sang Khom en Chiang Khan. Phu Kradung National Park ligt op een 1300 m plateau, bereikbaar via een steil pad. Na het groeten van een hert (pas bij het buigen op voor het gewei), per trein naar Chinatown in Bangkok. 24 foto's.
Noord-Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Rob van Iren

Fietsvakantie Noord-Thailand

Toppunt van genieten is het fietsen langs de Mekong

verslag Fietsvakantie Noord-Thailand met 18 foto's
Fietstocht door Noord-Thailand: van Chiang Mai, waar de ene tempel nog mooier glimt van de goudverf dan de andere, door een groen heuvelachtig landschap via Doi Mae Salong in de bergachtige Gouden Driehoek naar Mae Sai, het meest noordelijke puntje van Thailand. Vervolgens langs de Mekong naar Chiang Saen voor de overtocht naar Laos. 18 foto's.
Fietsvakantie Noord-Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Rondreis Noord-Thailand

Gouden Boeddha's en stoere wachters

verslag Rondreis Noord-Thailand met 24 foto's
In o.a. Ayutthaya, Phitsanulok en Bangkok zitten en liggen enorme Boeddhabeelden. Vaak zijn ze van goud. Vervaarlijk uitziende wachters houden demonen buiten de gebouwen waar relikwieën van Boeddha liggen. Maar Thailand heeft meer te bieden. Gelukkig, want ooit slaat de tempelmoeheid toe. Er zijn mooie landschappen, (drijvende) markten, de River Kwai en interessante bergvolken. Je kunt rondreizen per boot, ossenkar, fietstaxi en olifant. 24 foto's.
Rondreis Noord-Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Rondreis Oost-Thailand

Khmer-tempels, jungle en paradijselijke eilanden

verslag Rondreis Oost-Thailand met 29 foto's
Van Koh Chang in de Zuid-Chinese Zee via Trat naar de provincie Isaan voor de jungle van natuurpark Khao Yai en de Khmer-tempels van historisch park Phimai. Verderop langs de oude Khmer-route van Phimai naar Angkor liggen nog meer tempels, op en over de grens met Cambodja. Met de nachttrein naar Hat Yai, Malakka in Zuid-Thailand voor een bezoek aan zeereservaat Ko Tarutao. Ooit een strafkolonie met de bijnaam Duivelseiland, maar tegenwoordig is Ko Tarutao een paradijs. 29 foto's.
Oost-Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Rob van Iren

Zuid-Thailand

Een beetje toerisme, een beetje oorspronkelijk Thailand

verslag Zuid-Thailand met 12 foto's
Vanaf Laem Ngob varen de boten naar Koh Chang, waar tussen de palmen langs zee hutjes op palen staan. Ideaal om in de hangmat tot rust te komen. Koh Kong in Cambodja is een typische grensplaats. Trat is een stadje om het Thailand van de Thai te ontdekken: hectisch en lawaaiig, maar toch aangenaam. Ban Phe met zijn stille stranden en vissersbootjes vormt een goede afsluiter. 12 foto's.
Zuid-Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Rob van Iren

Rondreis Zuid-Thailand

Jungle, karstgebergte, baaien en eilanden

verslag Rondreis Zuid-Thailand met 29 foto's
Van Bangkok naar Khao Sok, waar jungle en meer per kano, bamboevlot en olifant worden verkend. De baai Phang Nga wordt gekenmerkt door mangrovebossen, karstrotsen en tientallen eilanden. Krabi is een uitvalsbasis voor island hopping. De Phi Phi-eilanden bieden rust en mooie baaien. Phuket is de strandlocatie van Zuidoost-Azië. 29 foto's.
Rondreis Zuid-Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Hans van der Ham


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Thailand of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Thailand

Reisgidsen en landkaarten van Thailand zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Travel Smart Thailand -> Travel Tweaker Thailand
Anders Reizen Thailand - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)