-> Tiara Tours -> Tibetonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Tibet
Vakantie Tibet boeken

Vakantie Tibet

Reisverslagen van Tibet-reizen

Er zijn 5 uitgebreide reisverslagen van reizen door Tibet. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 104 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Tibet.

Voor het boeken van een vakantie in Tibet is er een overzicht van vliegtickets, 7 rondreizen en reisorganisaties.

Rondreis Tibet

Het land waar de sneeuw vandaan komt

verslag Rondreis Tibet met 23 foto's
Eerst een bezoek aan Lhasa, met de paleizen Potala en Norbulingka, tempels en kloosters waar bedevaart­gangers aan gebeds­molens draaien en monniken dagelijks in de tuin discussiëren. Daarna over de Friendship Higway via 5 km hoge passen vol bonte gebeds­vlaggetjes door de Himalaya richting Kathmandu. Op het dak van de wereld over de witte toppen kijkend, zie je waaraan de Himalaya zijn naam 'woonplaats van de sneeuw' dankt. 23 foto's.
Rondreis Tibet praktisch

Reisverslag: Royan van Velse. Foto's: Royan van Velse & Rolf Brummel

Fietsen over de Friendship Highway

Over passen van 5000 meter van Lhasa naar Kathmandu

verslag Fietsen over de Friendship Highway met 21 foto's
De Friendship Highway is ten zuiden van Lhasa nog geasfalteerd, maar dat verandert snel als hij over 5000 meter hoge passen door de Himalaya kronkelt. Gedurende de 1100 km naar Kathmandu in Nepal is hij regelmatig niet eens herkenbaar als weg. Hoog tussen de bergen kun je schelpen zoeken op een oude zeebodem. Fietsen door Tibet is in meerdere opzichten extreem. 21 foto's.
Fietsvakantie Tibet praktisch

Reisverslag & foto's: Pieter Parmentier

Rondreis Tibet

Kloosters en dorpen waar de tijd stil staat

verslag Rondreis Tibet met 22 foto's
Tibet heeft zoveel imposante kloosters dat veel bezoekers last krijgen van kloostermoeheid. Tussen imposante bergen van ruim 8.000 meter liggen dorpen waar de tijd stil lijkt te staan. Oogsten is er nog handwerk. Everest Nationaal Park bereik je over passen met zicht op gletsjers en heilige meren. 22 foto's.
Kloosters en dorpen waar de tijd stil staat praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

Boeddhistisch Tibet

Imposante kloosters en een ruige natuur

verslag Boeddhistisch Tibet met 23 foto's
Rondreis langs boeddhistische kloosters, tempels en pelgrimsroutes, boeiende steden en idyllische dorpjes. De onder Chinese overheersing levende bevolking is gastvrij en vriendelijk. Het berglandschap met hoge passen en uitgestrekte vlakten met kudden yaks is adembenemend. Tot slot een blik op de Mount Everest. 23 foto's.
Imposante kloosters, ruige natuur praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Mysterieus onherbergzaam Tibet

Gebedsvlaggen, -molens en -trommels

verslag Mysterieus onherbergzaam Tibet met 15 foto's
Tibet heeft een mysterieuze aantrekkingskracht. Het tussen enorme woestijnen en de Himalayas weggestopte land van de boeddhistische monniken is moeilijk te bereizen. De dunbevolkte hoogvlakte, gelegen tussen de vier- en vijf kilometer, herbergt te midden van overweldigend natuurschoon een aantal unieke cultuurschatten. 15 foto's.
Mysterieus onherbergzaam Tibet praktisch

Reisverslag & foto's: Jan Flokstra

Reisverhalen deels over Tibet

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Tibet bezocht.

Fietsvakantie Sichuan II

Door de oostelijke uitlopers van de Himalaya

verslag Fietsvakantie Sichuan II met 62 foto's
Fietsvakantie door de oostelijke uitlopers van de Himalaya van de Autonome Tibetaanse Prefectuur Ganzi in de Chinese provincie Sichuan. Over passen met gebedsvlaggen en door de Rongpatsavallei vol kloosters, mooie dorpen en wilde rivieren via het gletsjermeer Yilhun Lhatso naar het achter de 5.000 m hoge Tro La-pas gelegen Dege. Via even onherbergzame landschappen via Bamei, Tagong en Kangding naar Chengdu. 62 foto's.
Fietsvakantie Sichuan II praktisch

Reisverslag & foto's: Ed Buijs

Fietsvakantie Sichuan I

Over de oostelijke Tibetaanse hoogvlakte

verslag Fietsvakantie Sichuan I met 36 foto's
Fietsvakantie over de oostelijke Tibetaanse hoogvlakte van de Autonome Tibetaanse Prefectuur Ganzi in de Chinese provincie Sichuan. Van de groene graslanden rond de eerste bocht in de Gele Rivier langs kloosters en pagodes naar bergdorpen als Baiwan waar de Qiang ooit heer en meester waren. Larung Gar, op 4 km hoogte, is een geïmproviseerde campus met 8.000 boeddhistische studenten. 36 foto's.
Fietsvakantie Sichuan I praktisch

Reisverslag & foto's: Ed Buijs


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Tibet of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Tibet

Reisgidsen en landkaarten van Tibet zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Van Verre Tibet reizen -> Dimsum
Anders Reizen Tibet - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)