-> Tiara Tours

Treinreizen

Reisverslagen treinreizen

Er zijn 13 uitgebreide reisverslagen van treinreizen in onderstaande landen, met 316 fraaie foto's en aparte pagina's met praktische reisinformatie over treinreizen.

Bulgarije (1) China (2) Iran (1) Marokko (1)
Moldavië (1) Oekraïne (1) Rusland (3) Soedan (1)
Turkije (1) Zwitserland (1)   

Bulgarije

Treinreis over de Balkan

Rondreis door zeven Balkanlanden

verslag Treinreis over de Balkan met 36 foto's
Zo'n 2500 kilometer per trein, via Salzburg naar de Balkan voor een rondje door zeven Balkanlanden (Slovenië, Kroatië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland en Bulgarije) langs de steden Ljubljana, Zagreb en Osijek, Sarajevo, Belgrado, Skopje, Thessaloniki en Sofia. Op sommige plaatsen zijn de traditionele spanningen op de Balkan nog voelbaar tijdens gesprekken met de inwoners. Of zichtbaar, zoals de kogelgaten in de huizen in Osijek. 36 foto's.
Treinreis over de Balkan praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

China

De Trans-Mantsjoerije Expres

Met de trein van Peking naar Moskou

verslag De Trans-Mantsjoerije Expres met 15 foto's
In een park in Peking worden geen honden uitgelaten maar vogeltjes. Onderweg scharrelen koeien over het perron. In de coupé drink je Chinees bier en Koreaanse wodka met mensen van uiteenlopende nationaliteiten. Uiteindelijk beland je op het het Rode Plein. Inderdaad, reizen met de Trans-Mantsjoerije Expres is een belevenis. 15 foto's.
De Trans-Mantsjoerije Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Herbert Groot Jebbink

De Trans-Mongolië Expres

Met de trein van Moskou naar Peking

verslag De Trans-Mongolië Expres met 12 foto's
De Trans-Mongolië Expres rijdt in zeven dagen door evenveel tijdzones van Moskou via Siberië en Mongolië naar Peking. Je kijkt je ogen uit tijdens de achtduizend kilometer lange treinreis. Niet alleen uit het raam, want het leven in de trein zelf is ook een wereld op zich, die veel weg heeft van een rommelmarkt. 12 foto's.
De Trans-Mongolië Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Ralph van Wolffelaar

Iran

Over land via Istanbul naar Azië

Via Turkije naar Iran, Pakistan, India en Nepal

verslag Over land via Istanbul naar Azië met 29 foto's
Met trein, bus en taxi door Azië reizend zie je niet alleen veel fraaie landschappen, leuke bazaars en hoogtepunten als de Taj Mahal maar ook krottenwijken, enorm vervuilde dorpen en steden vol bussen, vrachtauto's, riksja's, tuk-tuks en heilige koeien waarover een verstikkende deken van benzinedampen hangt. 29 foto's.
Over land via Istanbul naar Azië praktisch

Reisverslag & foto's: Dick Veerman

Marokko

Rondreis Marokko per trein

Koningssteden Fez, Meknes en Marrakech

verslag Rondreis Marokko per trein met 29 foto's
Per trein langs Fez, Meknes en Marrakech, waar in de medina's bedrijvigheid heerst. Het transport gaat er nog vaak per ezel omdat de steegjes te smal zijn voor auto's. Op veel plaatsen dringen mensen die zich op als gids om wat aan je te verdienen. Maar vraag je de weg dan kan het ook dat een portier zijn werk achter laat en hand in hand met je naar je bestemming loopt. In de trein maakt iedereen een praatje, terwijl onder de bank een verstekeling ligt. 29 foto's.
Marokko per trein praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

Moldavië

Treinreis Roemenië, Moldavië en Transdnjestrië

Bij de grenscontrole vraagt een dokter of alles ok is

verslag Treinreis Roemenië, Moldavië en Transdnjestrië met 38 foto's
De nachttrein van Boekarest naar Moldavië is een belevenis: bij de grens vraagt een arts of alles ok is en wordt van onderstel gewisseld. In hoofdstad Chisinau zijn de Russische invloeden nog goed zichtbaar en in Tiraspol, Transdnjestrië, staat zelfs Lenin nog parmantig op zijn sokkel. In Iasi, Roemenië, eet een zwerfkind snel de restjes van een terras­tafeltje en in Cluj Napoca barst de gids van het farmaceutisch museum ineens in snikken uit. 38 foto's.
Treinreis Roemenië, Moldavië en Transdnjestrië praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

Oekraïne

Rondreis Oekraïne

Kerken, kathedralen en kloosters met gouden koepels

verslag Rondreis Oekraïne met 30 foto's
Oekraïne is prima per trein te bereizen: de hoofdstad Kiev met zijn kerken en kloosters, Tsjernobyl dat nog steeds gebukt gaat onder de kernramp, Lviv met zijn musea en mooie panden rond het Ploshcha Rynok-plein, het wat tegenvallende Odessa en Jalta en de Krim, waar tsaren veel paleizen bouwden en de Zwarte Zee nooit ver is. Het land met de grote, met leed doordrenkte historie bloeit langzaam weer op. 30 foto's.
Rondreis Oekraïne praktisch

Reisverslag: Ton Groothedde. Foto's: Wil Deckers & Ton Groothedde

Rusland

Rondje Baltische Zee

Per trein door Noord-Oost Europa

verslag Rondje Baltische Zee met 38 foto's
Per trein en veerboot een ruim rondje om de Baltische Zee. Eerst over het spoor via Nürnberg, Leipzig en Berlijn naar Warschau. Dan per trein via Vilnius naar St. Petersburg om de Hermitage te bekijken. Vervolgens per boot van Tallinn naar Helsinki en vanaf Turku naar Stockholm. Tot slot met de trein via Kopenhagen terug naar Nederland. 38 foto's.
Treinreis Rusland, Duitsland, Litouwen praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

De Transsiberië Expres in de winter

Bij elke stop hakt de conductrice het ijs weg

verslag De Transsiberië Expres in de winter met 18 foto's
Hartje winter, in de ijzige kou dwars door Siberië. Bij elke stop hakt de conductrice het ijs weg bij de vering en de remmen van de trein. Dagen glijden bossen en met sneeuw bedekte toendra's langs het raam. Vissers maken wakken in het ijs op het Baikalmeer. In de trein is het met 25 graden aangenaam. 18 foto's.
Transsiberië Expres in de winter praktisch

Reisverslag & foto's: Herman den Dulk

De Transsiberië Expres

Overal bergen in steeds andere kleuren groen

verslag De Transsiberië Expres met 16 foto's
Tussen wereldsteden Moskou en Beijing rijdt de Transsiberië Expres door bijna lege landschappen, waar de aarde echt rond wegloopt voorbij de horizon. Rivieren, stroompjes, bergen en dalen wisselen elkaar af. Honderden paarden galopperen over de berghellingen van Mongolië. In de Gobi-woestijn zelfs kamelen en gazellen. 16 foto's.
De Transsiberië Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

Soedan

De Nijl Expres

Door de woestijn van Khartoem naar Caïro

verslag De Nijl Expres met 16 foto's
Met de Nijl Expres van Khartoem door de Nubische woestijn naar Caïro kun je genieten van de schoonheid van het lege land. Op het dak zitten zwartrijders. Onderweg stopt de trein op stations waar niemand is. Waarom zou er ook iemand zijn, voor een trein die een keer per week langskomt? 16 foto's.
De Nijl Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Rob van Schie

Turkije

Treinreis naar Istanbul

2500 km door Centraal en Oost-Europa

verslag Treinreis naar Istanbul met 14 foto's
In twee weken 2500 km per trein door Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Turkije. Met stops in de hoofdsteden Praag, Bratislava, Boedapest, Boekarest, Sofia en ten slotte Istanbul. Reizen door prachtige landschappen, tussen mensen van diverse pluimage, langs mooie en minder mooie steden met hun bezienswaardigheden. 14 foto's.
Treinreis naar Istanbul praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

Zwitserland

Zwitserland per trein

Daar zijn de bergen met eeuwige sneeuw weer

verslag Zwitserland per trein met 25 foto's
Zwitserland is echt een land om per trein te verkennen, zoveel bijzondere trajecten zijn er: langs diepe kloven, bruisende rivieren en kolkende watervallen, gletsjers, groene weiden en witte bergtoppen. Hoogteverschil wordt overwonnen met een tandrad en viaducten, zigzaggend of in complete cirkels gaat het onvermoeibaar omhoog en omlaag. 25 foto's.
Zwitserland per trein praktisch

Reisverslag: Anje M. Oosterhuis. Foto's: Arjan Oosterhuis, Petra Hebels, Arjan Bolks & Anje M. Oosterhuis


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over een treinreis.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten treinreizen

Reisgidsen en landkaarten voor treinreizen zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen treinreizen - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)