Rosetta Reizen
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Turkey
Vakantie Turkije boeken

Vakantie Turkije

Reisverslagen van Turkije-reizen

Er zijn 8 uitgebreide reisverslagen van reizen door Turkije. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 164 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Turkije.

Voor het boeken van een vakantie in Turkije is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, 13 rondreizen en reisorganisaties.

Treinreis naar Istanbul

2500 km door Centraal en Oost-Europa

verslag Treinreis naar Istanbul met 14 foto's
In twee weken 2500 km per trein door Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Turkije. Met stops in de hoofdsteden Praag, Bratislava, Boedapest, Boekarest, Sofia en ten slotte Istanbul. Reizen door prachtige landschappen, tussen mensen van diverse pluimage, langs mooie en minder mooie steden met hun bezienswaardigheden. 14 foto's.
Treinreis naar Istanbul praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

Van Turkije naar Nepal (I)

Door Turkije

verslag Van Turkije naar Nepal (I) met 6 foto's
Een enerverende reis langs vijf culturen start in de bruisende oriëntaalse metropool Istanbul met zijn bazaars en moskeeën. Dwars door Turkije gaat het langs de grotwoningen van Cappadocië en de 3000 jaar oude godenbeelden van Nemrut Dagi door Koerdistan en langs Mount Ararat naar de Iraanse grens. 6 foto's.
Van Turkije naar Nepal (I) praktisch

Reisverslag & foto's: Erwin Esselmann

Cappadocië

Bizarre tufsteenformaties, valleien vol grotwoningen en ondergrondse steden

verslag Cappadocië met 28 foto's
Enorme vulkaanuitbarstingen gevolgd door miljoenen jaren erosie zorgde ervoor dat in Cappadocië een uniek grillig landschap ontstond, met kloven en wonderlijke rotsformaties. Vanaf de prehistorie hakten mensen grotwoningen uit in de zachte tufsteen. Hele rotswanden veranderden zo in gatenkazen en er ontstonden zelfs ondergrondse steden, waar geschuild kon worden als oost en west hier weer eens op elkaar botsten. Dat maakt Cappadocië tot een unieke bestemming. 28 foto's.
Cappadocië praktisch

Reisverslag & foto's: Hans van der Ham

Stedenreis Istanbul II

Istanbul's Europese stadsdelen Eminönü en Beyoğlu

verslag Stedenreis Istanbul II met 26 foto's
Istanbul ligt strategisch, aan weerszijden van de Bosporus, tussen (en in) Europa en Azië. Griekse kolonisten bouwden hier Byzantium, dat als Constantinopel hoofdstad van het Byzantijnse Rijk werd en als Istanbul van het Ottomaanse Rijk en uiteindelijk van Turkije. De historie is zichtbaar: van het Hippodroom tot de San Antonio-kerk en van de Blauwe Moskee tot de Galatatoren en de bazaars. En de Hagia Sophia: eerst kerk, later moskee en nu museum. 26 foto's.
Stedenreis Istanbul praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Stedentrip Istanbul

Prachtige moskeeën en drukke bazaars

verslag Stedentrip Istanbul met 11 foto's
Istanbul is in de eerste plaats een oriëntaalse stad, met prachtige moskeeën en drukke bazaars. Maar er is ook Byzantijns cultuurgoed bewaard gebleven, zoals de Aya Sofia. Zelfs Romeinse sporen ontbreken niet, zoals het hippodroom. Maar bovenal is Istanbul geen stad om te slapen: het lawaai van de zwoele nachten gaat naadloos over in de oproep voor het eerste gebed. 11 foto's.
Stedentrip Istanbul praktisch

Reisverslag & foto's: Lieven Plettinck

Hoogtepunten West-Anatolië

Overal zie je sporen van de Grieken en Romeinen

verslag Hoogtepunten West-Anatolië met 30 foto's
Papieren hoogtepunten als Troje en Pamukkale vallen in het echt tegen, maar daar staat veel tegenover: de Griekse en Romeinse opgravingen van Ephesus, Pergamon en Hiërapolis, de beroemde moskeeën en het Topkapi-paleis in Istanbul, Osmaanse gebouwen in Bursa en het kruisridderkasteel van badplaats Bodrum, van waar het maar een uurtje varen is naar het Griekse eiland Kos. 30 foto's.
Hoogtepunten West-Anatolië praktisch

Reisverslag & foto's: Hans van der Ham

Rondreis West-Anatolië

Klassieke hoogtepunten in West-Turkije

verslag Rondreis West-Anatolië met 17 foto's
Reis door West-Turkije: Istanbul, de loopgraven van Çanakkale, het antieke Troje, de Akropolis en het Asklepieion van Pergamon, Selçuk en de Artemis-tempel van Ephese, het stadion van Afrodisias, de witte kalksteenterrassen van Pamukkale, Egirdir en de dansende derwisjen in Konya, de grillige tufsteenformaties van Cappadocië en hoofdstad Ankara. 17 foto's.
Rondreis West-Turkije praktisch

Reisverslag & foto's: Ronald Wilfred Jansen

West- en Midden-Turkije

Moskeeën, kerken, synagogen en tempels

verslag West- en Midden-Turkije met 32 foto's
De grote variatie aan godshuizen in Klein-Azië weerspiegelt de geschiedenis van dit gebied op de grens tussen Oost en West: islamitische moskeeën, Byzantijnse kerken, joodse synagogen, Griekse en Romeinse tempels. Reis via Roemenië en Bulgarije langs Istanbul, Izmir, Efeze (Ephesus), Sardis en Ankara. En terug via Macedonië en Kroatië. 32 foto's.
West- en Midden-Turkije praktisch

Reisverslag & foto's: Manja Ressler


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Turkije of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Turkije

Reisgidsen en landkaarten van Turkije zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Turkije - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)