-> Going Africa Safaris
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Uganda
Vakantie Uganda boeken

Vakantie Uganda

Reisverslagen van Uganda-reizen

Er zijn 4 uitgebreide reisverslagen van reizen door Uganda. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 108 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Uganda.

Voor het boeken van een vakantie in Uganda is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 10 rondreizen en reisorganisaties.

Individuele rondreis Uganda

Per 4WD met chauffeur door afwisselende landschappen

verslag Individuele rondreis Uganda met 38 foto's
Uganda heeft een afwisselend landschap, met bergen, meren, kraters en plantages. Door de hoge ligging is het niet te heet, door de vulkanische oorsprong en de aanwezigheid van veel water is het overal groen. Per 4WD met chauffeur en gids langs Buggala Island, Masindi, Murchison Falls, Fort Portal, Kibale Forest, Queen Elisabeth Park, Kisoro, Lake Bunyoni, Lake Mburo en Entebbe. 38 foto's.
Individuele rondreis Uganda praktisch

Reisverslag & foto's: Martin en Lottie van Rutte

Safari Uganda

De leeuwen buiken uit op de takken van een vijgenboom

verslag Safari Uganda met 40 foto's
Op safari langs Buggala Island in Lake Victoria waar het stikt van de vogels in alle kleuren en maten, Murchison Falls NP waar de Nijl zich tussen rotsen omlaag stort, Kibale Forest NP waar chimpansees leven, Queen Elisabeth NP waar veel wild te spotten is, Ishasha waar leeuwen in de bomen klimmen, kratermeer Lake Bunyonyi, de berggorilla's in Bwindi NP en de door heuvels met acacia's omringde meren van Lake Mburo NP. 40 foto's.
Safari Uganda praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne van Rossum

Uganda, de parel van Afrika

Op zoek naar gorilla's wordt een pad door de jungle gekapt

verslag Uganda, de parel van Afrika met 20 foto's
Uganda is weelderig groen, zelfs waar het regenwoud is gekapt. Daar liggen enorme velden suikerriet en maïs, bamboebossen en bananenbomen. Mgahinga National Park is zo dicht begroeid dat op zoek naar de beroemde berggorilla's een weg door de jungle gekapt moet worden. In de moderne hoofdstad Kampala valt vooral het enorme verschil tussen arm en rijk op. 20 foto's.
Uganda, de parel van Afrika praktisch

Reisverslag & foto's: Mariska Riesewijk

Rondreis natuurparken Uganda

Het bezoek aan de gorilla's is aan strenge regels onderworpen

verslag Rondreis natuurparken Uganda met 10 foto's
Rondreis langs de natuurparken van Uganda: de beroemde berggorilla's van Mgahinga National Park, de leeuwen, olifanten en nijlpaarden van Kigezi Wildlife Reserve, nog meer leeuwen in Queen Elizabeth Park, vogels, olifanten en krokodillen in Murchison Falls en de jungle van Karuma Wildlife Reserve. 10 foto's.
Natuurparken Uganda praktisch

Reisverslag & foto's: Cock de Bakker


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Uganda of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Uganda

Reisgidsen en landkaarten van Uganda zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Uganda - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)