Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories United Kingdom
Vakantie Verenigd Koninkrijk boeken

Vakantie Verenigd Koninkrijk

Reisverslagen van Verenigd Koninkrijk-reizen

Er zijn 5 uitgebreide reisverslagen van reizen door Verenigd Koninkrijk. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 111 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Verenigd Koninkrijk.

Voor het boeken van een vakantie in Verenigd Koninkrijk is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's.

Wandelvakantie Engeland

Wandelen in het Lake District

verslag Wandelvakantie Engeland met 16 foto's
Het ruige landschap met bergen, meren en steile passen is een wandelgebied bij uitstek. Zon en wolken geven het steeds andere tinten. Collies houden de schapen bijeen. Er is ook de nodige cultuur: van kastelen tot resten uit de romeinse tijd en nog veel oudere steencirkels. 16 foto's.
Wandelvakantie Lake District praktisch

Reisverslag & foto's: Geert Simoens

Stedentrip Londen

Stadswandeling langs het Regent's Canal

verslag Stedentrip Londen met 22 foto's
Stadswandeling langs het Regent's Canal, van Limehouse Basin in de Docklands via Victoria Park, Hackney, Islington en Camden Town naar Little Venice. Een 15 km lang jaagpad voert je langs bruggen, sluizen, oude gasfabrieken en ander industrieel erfgoed. De oude economische levensader van Londen, waarover de traditionele narrowboats niet langer vracht vervoeren maar toeristen, is een oase binnen de metropool. 22 foto's.
Stadswandeling Regent's Canal, Londen praktisch

Reisverslag & foto's: Kees van Tol

Stedentrip Londen

Jongeren zitten op Piccadilly Circus mensen te kijken

verslag Stedentrip Londen met 22 foto's
Enkele hoogtepunten: de pleinen Piccadilly Circus, Leicester- en Trafalgar Square, de markten van Brixton en Portobello Road, de London Dungeon, Madame Tussauds, Tower en Tower Bridge, Speakers Corner, Houses of Parliament, Westminster Abbey en Big Ben, Buckingham Palace en shoppen bij Selfridge's, Liberty's, Harrods en in Carnaby Street. 22 foto's.
Stedentrip Londen praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Wandelen in Schotland

De West Highland Way en het eiland Skye

verslag Wandelen in Schotland met 18 foto's
De West Highland Way is een 150 km lange trektocht van Glasgow naar Fort William. Onderweg maak je kennis met drie dingen die je in Schotland nooit kunt ontlopen, zelfs niet in juli: regen, kou en vliegjes. Toch is het een prachtige tocht door natuurgebieden en langs tussen bergen ingeklemde meren. Aansluitend een bezoek aan het eiland Skye. 18 foto's.
Wandelvakantie West Highland Way praktisch

Reisverslag: Wim Van Aert. Foto's: Olivier Joaneaux

De Wye Valley Walk

Wandelen door de vallei van de Wye in Wales

verslag De Wye Valley Walk met 33 foto's
Wandelen langs rivier de Wye in Wales, door een groene omgeving stroomopwaarts met mooie vergezichten, zonder al te lastige beklimmingen, af en toe een aardig dorpje passerend, soms zonder winkel. Je komt weinig andere lopers tegen maar wel heel veel schapen. Via mooie en grappige bruggen steek je steeds weer de Wye over, die smaller wordt terwijl de heuvels hoger worden tot je bij de Cambrian Mountains bent. 33 foto's.
Wandelen in Wales praktisch

Reisverslag & foto's: Kees van Tol

Reisverhalen deels over Verenigd Koninkrijk

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Verenigd Koninkrijk bezocht.

Fietsvakantie naar Ierland

Per fiets, veerboot en trein naar Ierland

verslag Fietsvakantie naar Ierland met 15 foto's
De ferry naar Newcastle en dan op de fiets dwars door Engeland naar de Ierse Zee. Op Isle of Man fietsen over het racecircuit en langs burchten en vestingen. Na de oversteek naar Ierland fietsen van Dublin naar Kilkenny, met een kasteel en veel mooie kerken. Na een rondje door de indrukwekkende natuur van de Wicklow Mountains terug naar Dublin en per ferry, trein en ferry terug naar IJmuiden. 15 foto's.
Fietsvakantie Ierland praktisch

Reisverslag & foto's: Tiny Hannink


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Verenigd Koninkrijk of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Verenigd Koninkrijk

Reisgidsen en landkaarten van Verenigd Koninkrijk zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Verenigd Koninkrijk - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)