-> USAonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories United States
Vakantie Verenigde Staten boeken

Vakantie Verenigde Staten

Reisverslagen van Verenigde Staten-reizen

Er zijn 20 uitgebreide reisverslagen van reizen door Verenigde Staten. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 493 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Verenigde Staten.

Voor het boeken van een vakantie in Verenigde Staten is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, 186 rondreizen en reisorganisaties.

Per camper door Alaska en Yukon

Uitgestrekte gebieden waar nooit een mens komt

verslag Per camper door Alaska en Yukon met 40 foto's
Aan de noordkust van het Kenai-schiereiland heilbot vangen, terwijl dolfijnen en walvissen langszwemmen. Met de camper rond Denali National Park, langs witte bergtoppen, meren, gletsjers, watervallen en bossen met elanden, rendieren en berggeiten. Zeehonden dobberen op ijsschotsen en zeeotters spelen tijdens een boottocht langs gletsjers aan de Prince William Sound. Terug in Kenai op berensafari naar Katmai, aan de overkant van de Cook Inlet. Grizzly's lopen op 5 meter langs. 40 foto's.
Fly-drive Alaska en Yukon praktisch

Reisverslag & foto's: Jacob & Lieneke Reitsma

Busrondreis zuidwestelijke VS

4.000 km door imposante landschappen

verslag Busrondreis zuidwestelijke VS met 30 foto's
Een busreis van 4.000 km door Arizona, Colorado, Nebraska, South Dakota, Utah en Wyoming geeft een vluchtige indruk van de landschappen in het zuidwesten van de VS: de grillige Grand Canyon, de zandstenen bogen in Arches National Park, prairies in Mesa Verde, rood zandsteen in The Garden of Gods, besneeuwde toppen in Estes Park, enorme uitgehakte beelden in de Black Hills, warm­water­bronnen in Yellowstone en Grand Teton. 30 foto's.
Busrondreis zuidwestelijke VS praktisch

Reisverslag & foto's: Ronald Wilfred Jansen

Winter in America is cold II

Arizona, New Mexico en Californië

verslag Winter in America is cold II met 22 foto's
Achtervolgd door een trog van lage druk door Arizona, New Mexico en Californië: door Navajo-, Hopi- en Apache-reservaten, de White Mountains, de City of the Rocks, het Tombstone van Wyatt Earp en Doc Holiday, een hele serie woestijnen en de San Bernadino mountains. Oftwewel: weg van de snelweg in het zuidwesten van de VS. 22 foto's.
Arizona, New Mexico en Californië praktisch

Reisverslag & foto's: Werner Ludwig

Van de Grand Canyon naar San Francisco

Zuidwest USA deel II: Arizona, Utah, Nevada en Californië

verslag Van de Grand Canyon naar San Francisco met 21 foto's
Van de imposante Grand Canyon naar San Francisco, via de rotsmonumenten van Monument Valley, de oude rotstekeningen van Newspaper Rock, de stenen bogen in Arches National Park, het grote niets van de San Rafael Desert, Capitol Reef, Zion National Park, Las Vegas, de zoutvlakte en duinen in Death Valley, spookstad Bodie en de reusachtige sequoia's in Yosemite National Park. 21 foto's.
Van de Grand Canyon naar San Francisco praktisch

Reisverslag & foto's: Lieven Geiregat

Rondreis Californië

Acht uur 's morgens is het alweer 35 graden

verslag Rondreis Californië met 16 foto's
Augustus is de hitte verzengend. Maar de landschappen en steden van Californië, Arizona en Nevada zijn wel wat ongemak waard. Per huurauto bereik je in drie weken o.a. Los Angeles, San Diego, Palm Springs, Joshua National Park, Phoenix, Grand Canyon, Death Valley, Las Vegas, Yosemite Park en San Fransisco. 16 foto's.
Rondreis Californië praktisch

Reisverslag & foto's: Anje M. Oosterhuis

Van San Francisco naar de Grand Canyon

Zuidwest USA deel I: Californië en Arizona

verslag Van San Francisco naar de Grand Canyon met 22 foto's
Van bruisend San Francisco naar Williams bij de Grand Canyon, via de mooie kustroute langs Monterey, Carmel, San Simeon en Santa Barbara naar Los Angeles en na San Diego landinwaarts via Borrego Springs State Park, de Anza-Borrego woestijn, Palm Springs, Joshua Tree Park, Oak Creek Canyon, Slide Rock State Park en Flagstaff aan de fameuze Route 66. 22 foto's.
Van San Francisco naar de Grand Canyon praktisch

Reisverslag & foto's: Lieven Geiregat

Fly-drive Californië, Arizona, Utah, Nevada

Een mooie afwisseling tussen natuur en cultuur

verslag Fly-drive Californië, Arizona, Utah, Nevada met 28 foto's
Vanuit Los Angeles, de hoofdstad van de film met zijn Hollywood Walk of Fame en Baywatch-stranden, via de woestijnen van Joshua Tree National Park naar het gebied met de meest imposante kloven: Grand Canyon, Glen Canyon en Zion Canyon. Achter de hoge Glen Canyon Dam en Hoover Dam vormt de Colorado-rivier enorme stuwmeren. Door de zinderende hitte van Death Valley en de groene Ash Meadows naar Las Vegas, ook al een stad van de illusies. 28 foto's.
Fly-drive Californië, Arizona, Utah, Nevada praktisch

Reisverslag & foto's: Cliff Vandyck

Natuurparken in de westelijke VS

Rood Utah, geel Nevada & groen Californië

verslag Natuurparken in de westelijke VS met 20 foto's
Reizen door de natuurparken van de westelijke VS is in de herfst reizen door verkleurende landschappen en overdonderend natuurschoon: Lake Tahoe, Bryce Canyon, Grand Canyon, Death Valley, Sequoia National Park, het kan niet op. Wie zes weken de tijd heeft neemt gelijk San Diego, Los Angeles, Las Vegas en San Francisco mee. 20 foto's.
Natuurparken westelijke VS praktisch

Reisverslag & foto's: Raymond van Beek & Lizet van den Oetelaar

Winter in America is cold I

Californië, Nevada en Utah

verslag Winter in America is cold I met 27 foto's
Achtervolgd door een trog van lage druk door Californië, Nevada en Utah: Mojave Desert, Death Valley, the loneliest road in America, het meest waardeloze stuk grond van de USA en het meest deprimerende, nare en vervelende plaatsje in de USA. Oftwewel: weg van de snelweg in het zuidwesten van de VS. 27 foto's.
Californië, Nevada en Utah praktisch

Reisverslag & foto's: Werner Ludwig

Van San Francisco naar Los Angeles

Rondreis natuurparken zuidwesten USA

verslag Van San Francisco naar Los Angeles met 41 foto's
Van San Francisco via Las Vegas naar Los Angeles wordt het ene natuurpark na het andere bezocht: van de machtige sequoia's in Yosemite Park tot de imposante stenen bogen in Arches National Park. Tijdens de reis door Californië, Nevada, Utah, Wyoming, Colorado en Arizona worden verder bezocht: het zinderende Death Valley, Zion waar de kloven van the Narrows worden doorwaad, Bryce Canyon met zijn kleurige rotsen, Yellowstone met zijn vulkanische verschijnselen, Grand Teton met besneeuwde toppen en meren, Canyonlands en de Grand Canyon, archeologische indianendorpen in Mesa Verde en Joshua Tree National Park. 41 foto's.
Van San Francisco naar Los Angeles praktisch

Reisverslag & foto's: Liesbet Keimes

Colorado, New Mexico, Texas

Big Bend is door zijn woeste natuur echt een prachtpark

verslag Colorado, New Mexico, Texas met 21 foto's
Over toeristische achterafwegen door de Rocky Mountains, Black Canyon of the Gunnison Monument, Big Bend en nog een hele serie nationale parken naar de Rio Grande, de grens met Mexico. Via Texas, met zijn ranchers, ghost towns, jaknikkers en Long Horn runderen, naar Crested Butte met zijn smalle, onverharde bergpaden langs diepe afgronden. 21 foto's.
Colorado, New Mexico, Texas praktisch

Reisverslag & foto's: Marleen De Buyck

Nationale Parken in Nevada en omgeving

Ruige landschappen en indiaanse beschavingen

verslag Nationale Parken in Nevada en omgeving met 25 foto's
Per camper door Nevada (plus Utah, Colorado en Arizona) reizend maak je kennis met woeste gebergten met bizarre rotsformaties, doorsneden door diepe kloven. Langs de route liggen oude mijnwerkersstadjes in westernsfeer, zie je ruïnes van indiaanse steden èn reservaten waarin tegenwoordig indianen leven. 25 foto's.
Nationale Parken in Nevada praktisch

Reisverslag & foto's: Ine Bouten

Stedentrip New York III

De Hop-On Hop-Off bus brengt je bij alle bezienswaardigheden

verslag Stedentrip New York III met 28 foto's
New York heeft een goede infrastructuur om de stad middels excursies te verkennen. Met de Hop-On Hop-Off bus door downtown Manhattan, door Soho, Little Chinatown en Little Italy, door Upper East Side, Upper West Side en Harlem, langs Times Square, Museum of the City of New York en het World Trade Center. En met een cruise over de Hudson naar het Statue of Liberty, ondertussen genietend van de skyline van Manhattan en New Jersey. 28 foto's.
Stedentrip New York praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Stedentrip New York II

Wandelen en fietsen in en rond Manhattan

verslag Stedentrip New York II met 33 foto's
In april staat New York in bloei. Een mooie tijd om over de High Line (ooit een verhoogde spoorweg maar nu een park), door Central Park en langs de Hudson te wandelen. Rond heel Manhattan ligt een 51 km lange groene fiets- en wandelroute: de Manhattan Waterfront Greenway, die je langs parken, terrasjes en talloze pieren voert. Rooseveldt Island en City Island met zijn houten huizen en haventjes zijn ook prima te befietsen. 33 foto's.
Stedenreis New York praktisch

Reisverslag & foto's: Manja Ressler

Stedentrip New York

Najaar in New York: veel mooie dagen en felle herfstkleuren

verslag Stedentrip New York met 22 foto's
Lente en herfst zijn de mooiste seizoenen om New York te bezoeken: dan valt het meest op hoe groen grote delen van de stad zijn. Want New York is niet alleen een wereldstad met wolkenkrabbers, het is ook een stad waar ruimte is om te wandelen of te fietsen. Bijvoorbeeld door Riverside Park langs de Hudson, in Central Park en de Upper West Side in Manhattan en in een deel van Brooklyn. Ondertussen merk je hoe divers de bevolking is, al was het maar door het wisselende aanbod in de supermarkten. 22 foto's.
Stedentrip New York praktisch

Reisverslag & foto's: Manja Ressler

De Rocky Mountains

Vanuit Seattle via Canada naar Alaska

verslag De Rocky Mountains met 13 foto's
De Rocky Mountains noordwaarts volgend kom je in steeds verlatener streken. Urenlang rijden zonder een levende ziel tegen te komen. Wie woont er ook vrijwillig op een plaats waar het de hele winter donker is en veertig graden vriest? Rijdend door een overweldigende natuur passeer je slechts af en toe een nederzetting. Bijna evenvaak kruisen beren je pad. 13 foto's.
De Rocky Mountains praktisch

Reisverslag & foto's: Gert van den Born

Nationale Parken in Utah

Bryce Canyon, Zion en Capitol Reef

verslag Nationale Parken in Utah met 15 foto's
In Utah liggen imposante nationale parken: Zion, waar Virgin River zich een weg baant tussen hoge rotswanden, Bryce Canyon, waar de grijswitte, roze en rode rotsformaties afhankelijk van het licht anders kleuren en Capitol Reef, vanuit de lucht gezien een lange vouw in de aardkorst. 15 foto's.
Nationale Parken in Utah praktisch

Reisverslag & foto's: Bert Giebels

Oostkust USA

Washington DC, Shenandoah National Park en New York

verslag Oostkust USA met 32 foto's
Van de nog in de 19e eeuw levende Amish in Pennsylvania naar Washington DC, met het Capitool, Witte Huis, Library of Congress, Supreme Court, Lincoln Memorial, The Mall en Arlington National Cemetary. Via de herten en eekhoorns van Shenandoah National Park in Virginia, waar de kleuren in de herfst op hun mooist zijn, naar New York aan de Hudson, voor een bezoek aan o.a. Central Park, Times Square en Broadway. 32 foto's.
Oostkust USA praktisch

Reisverslag & foto's: Hetty Dirksen

Seattle & Washington State

Besneeuwde vulkanen, regenwouden en rotskusten

verslag Seattle & Washington State met 15 foto's
Rondreis door een deel van Washington State: de Cascade Mountains, met de vulkanen Mount Saint Helens en Mount Rainier, en het gebied ten westen ervan met de regenwouden van Olympic National Park en de Puget Sound baai, waaraan Seattle ligt. Je hebt hier niet veel last van toeristen. Hoewel iedereen denkt dat het heel veel regent in Washington State (ook de Amerikanen zelf), viel het weer in maart reuze mee. 15 foto's.
Seattle & Washington State praktisch

Reisverslag & foto's: Leon Punt

Van Alaska naar Panama

25.000 km langs de westkust van Amerika

verslag Van Alaska naar Panama met 22 foto's
Vanaf het meest noordelijke puntje van Alaska door het westen van Amerika naar Panama City: in totaal 25.000 km, deels in een 23 jaar oude Chrysler New Yorker. Alsof je in je eigen road movie door Canada, de VS, Mexico, Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama toert. 22 foto's.
Van Alaska naar Panama praktisch

Reisverslag & foto's: Emilie de Jonge & Hendrik-Jan van der Woerd

Reisverhalen deels over Verenigde Staten

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Verenigde Staten bezocht.

Nieuw-Zeeland en Hawaï

Fietsen in het voetspoor van Captain Cook

verslag Nieuw-Zeeland en Hawaï met 18 foto's
Een fietstocht door de bergachtige natuurparken van Nieuw-Zeeland, waar Maori's Cook voor een buitenaards wezen aanzagen. Ook nu nog is de bevolking gastvrij. Aan de andere kant van de Stille Zuidzee wordt op Hawaï een vulkaan beklommen. Hier ontmoette Cook tot zijn verwondering ook Polynesiërs. 18 foto's.
Nieuw-Zeeland en Hawaï praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Spil & Antoinette Geerts


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Verenigde Staten of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Verenigde Staten

Reisgidsen en landkaarten van Verenigde Staten zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Verenigde Staten - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)