Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Vietnam
Vakantie Vietnam boeken

Vakantie Vietnam

Reisverslagen van Vietnam-reizen

Er zijn 7 uitgebreide reisverslagen van reizen door Vietnam. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 154 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Vietnam.

Voor het boeken van een vakantie in Vietnam is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 119 rondreizen en reisorganisaties.

Van Zuid-Vietnam naar Noord-Vietnam

Rijstvelden van modderig bruin tot prachtig intens groen

verslag Van Zuid-Vietnam naar Noord-Vietnam met 31 foto's
Van Saigon via Tay Ninh en de Cu Chi-tunnels, waarin mensen 5 jaar onder de grond leefden, de Mekong delta met de drijvende markt, Mui Né aan de kust, Hoi An en Hué met de Verboden Paarse Stad naar Ban Lac, Son La, Dien Bien Phu, Sapa en Bac Ha in het noorden, waar de bergvolken leven. Via Hanoi naar de Halong Baai. Steeds valt op wat je op één brommer kunt vervoeren: van 3 varkens of een koelkast tot een gezin met kinderen. 31 foto's.
Van Zuid- naar Noord-Vietnam praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Vietnam van zuid naar noord

Per bus, riksja, vliegtuig, boot, taxi, fiets en brommer

verslag Vietnam van zuid naar noord met 22 foto's
Van Ho Chi Minh City naar Hanoi, via My Tho waar langs de rivier paalwoningen staan, Vinh Long waar boten vol rijst over de Mekong varen, Sadec met zijn mooie pagodes, de aardbeien- en koffieplantages van Dalat, Buon Ma Thuot waar de bevolking olifanten houdt, Hoi An met zijn sfeervolle centrum, de Cham-tempels van My Son en de oude keizerstad Hué. 22 foto's.
Vietnam van zuid naar noord praktisch

Reisverslag & foto's: Chantal Nederstigt

Fietsvakantie Vietnam

Fietsvakantie Bangkok - Saigon II

verslag Fietsvakantie Vietnam met 14 foto's
De Mekongdelta is een groen gebied vol riviertakken, kanalen en zijkanalen. Er is veel bedrijvigheid op het water. Het vervoer vindt veelal over water plaats en er zijn zelfs complete drijvende markten. Saigon is een heuse wereldstad van 7 miljoen inwoners, met interessante musea (uiteraard over de Vietnamoorlog). 14 foto's.
Fietsvakantie Vietnam praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Fietsvakantie Noord-Vietnam

Langs dorpen van de bergstammen

verslag Fietsvakantie Noord-Vietnam met 31 foto's
Fietstocht door het bergachtige noorden van Vietnam, langs dorpen van de bergstammen met hun kleurrijke kleding, huizen op palen en marktjes. De vrouwen doen het meeste zware werk op het land, aan de wegen en in de huizenbouw. Bij de Chinese grens zie je wat je allemaal op een fiets kunt meenemen, zelfs een stel gillende varkens gaat onder de snelbinders. De tocht gaat o.a. langs Yen Chau, Son-La, Tuan Giao, Sa Pa, Dien Bien Phu, Lao Cai, Bac Can, Hanoi en Cat Ba Island. 31 foto's.
Fietsvakantie Noord-Vietnam praktisch

Reisverslag & foto's: Anton van Dusseldorp

De Rode Rivierdelta

Uitgesleten rotsen vormen een grillig patroon

verslag De Rode Rivierdelta met 24 foto's
De delta van de Rode Rivier in het noorden van Vietnam heeft veel te bieden, zoals de Hoa Lu vallei met de tempels van Dinh Bo Linh en Le Dai Hanh. In natuurpark Tam Coc kun je met bootjes tussen hoge rotswanden door rijstvelden en grotten varen. Buitengaats ligt Cat Ba, met regenwoud en een pittoresk vissersdorp. 24 foto's.
De Rode Rivierdelta praktisch

Reisverslag & foto's: Jan Peter Wouters

Vietnam van noord naar zuid

Van Hanoi naar Ho Chi Minh-stad

verslag Vietnam van noord naar zuid met 16 foto's
Reizend door Vietnam maak je kennis met de overblijfselen van een oude cultuur. Maar eveneens met schilderachtige dorpjes, stille stranden en een prachtige groene natuur. En uiteraard zie je ook de littekens van de Vietnamoorlog. 16 foto's.
Vietnam van noord naar zuid praktisch

Reisverslag & foto's: Michael Boelhouwer

Op eigen houtje door de Mekongdelta

Een waterrijk gebied vol zijrivieren en dwarskanalen

verslag Op eigen houtje door de Mekongdelta met 16 foto's
Op eigen houtje door de Mekongdelta, met racende minibusjes en met grote bussen die om de haverklap stoppen. In Ben Tre hangen tijdens een boottocht palmen over de smalle kanalen. Bij Vinh Long leent het eiland An Binh zich voor een fietstocht over zandpaden. Can Tho heeft (nog steeds) een grote drijvende markt. Het Cham-volk kweekt in Chau Doc vis onder hun drijvende huizen. Tot slot bijkomen op het paradijselijke eiland Phu Quoc. 16 foto's.
De Mekongdelta praktisch

Reisverslag & foto's: Thomas Dijkhuizen


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Vietnam of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Vietnam

Reisgidsen en landkaarten van Vietnam zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Tiara Tours -> Travel Tweaker Vietnam
Anders Reizen Vietnam - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)