Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories hiking vacations

Wandelvakanties

Reisverslagen wandelreizen

Er zijn 35 uitgebreide reisverslagen van wandelvakanties in onderstaande landen, met 819 fraaie foto's en aparte pagina's met praktische reisinformatie over wandelvakanties.

Colombia (1) Cyprus (1) Finland (1) Frankrijk (4)
Griekenland (1) Hongarije (1) IJsland (3) India (1)
Italië (2) Kenia (1) Myanmar (1) Nepal (3)
Noorwegen (1) Peru (2) Spanje (2) Tanzania (3)
Verenigd Koninkrijk (3) Zweden (1) Zwitserland (3)  

Colombia

Jungletocht naar Ciudad Perdida

Vijfdaagse trekking naar de verloren stad Teyuna

verslag Jungletocht naar Ciudad Perdida met 24 foto's
Diep in het gebergte Sierra Nevada de Santa Marta in het noorden van Colombia, ligt op zo'n 1200m hoogte de precolombiaanse stad die de indianen Teyuna noemen. De Spaanse naam is Ciudad Perdida, de Verborgen Stad. Vanuit El Mamey is het 5 dagen klimmen en dalen door de groene jungle en talloze malen de Baritara-rivier doorwaden om de 44km te overbruggen naar de 1200 stenen treden die leiden naar de vanaf circa 800 aangelegde ronde terrassen, waar tot de Spaanse verovering een paar duizend Tairona-indianen woonden. 24 foto's.
Wandeltocht naar Ciudad Perdida praktisch

Reisverslag & foto's: Peter van Boheemen

Cyprus

Wandelen in Akamas

Een indrukwekkende kustlijn met mooie rotsachtige baaien

verslag Wandelen in Akamas met 33 foto's
Schiereiland Akamas, de westelijke punt van Cyprus, is een mooi wandelgebied. In het natuurgebied zijn diverse nature trails uitgezet langs verlaten dorpjes, kerken, kloven en mooie kusten. Na een week wandelen in de bergen van Akamas worden vanuit het havenstadje Pafos de hoofdstad Nicosia en het Kykkos-klooster verkend. 33 foto's.
Wandelvakantie Cyprus praktisch

Reisverslag & foto's: Peter Cosemans

Finland

Urho Kekkonen Nationaal Park

Trektocht door Fins Lapland

verslag Urho Kekkonen Nationaal Park met 19 foto's
Boven de poolgrens ligt in Fins Lapland het Urho Kekkonen Nationaal Park. Wandelend door dit natuurgebied trek je van hut naar hut over bergkammen, langs rivieren en door moerasgebieden. Onderweg zie je rendieren. En de muggen zien jou. 19 foto's.
Wandelvakantie Fins Lapland praktisch

Reisverslag: Olivier Joaneaux. Foto's: Wim VanAert

Frankrijk

Bergwandelen op Corsica

GR20: 200 km wandelen over de centrale bergkam

verslag Bergwandelen op Corsica met 43 foto's
Vier mannen en een hond lopen in 2 weken de GR20: 200 km over de centrale bergkam dwars door Corsica. Van berghut naar berghut langs diepe afgronden, over blokken en platen, in stormwind op handen en voeten over de graat, via klettersteige langs kaarsrechte wanden Cirque de la Solitude overwinnen en Monte Cinto beklimmen. GR20 is de zwaarste en de mooiste wandelroute van Europa, met ieder uur een ander uitzicht. 43 foto's.
Bergwandelen op Corsica praktisch

Reisverslag & foto's: Jo De Smedt

Beklimming Mont Blanc via de Goûterhut

Even niet kijken en rustig verder stappen...

verslag Beklimming Mont Blanc via de Goûterhut met 35 foto's
Om te acclimatiseren wordt eerst de Col du Tour beklommen, over sneeuwbruggen en soms springend over gletsjerspleten. Dan volgt beklimming van de Mont Blanc, via het gevaarlijke Grand Couloir naar de Goûterhut en over een smalle sneeuwgraat langs ijzingwekkende diepten naar Les Bosses. Als het spoor rakelings langs een brede gletsjerbreuk loopt is het devies: even niet kijken en rustig verder stappen. 35 foto's.
Beklimming Mont Blanc praktisch

Reisverslag & foto's: Jo De Smedt

Beklimming Mont Blanc: 'It is a-easy'

Over gletsjers, rotswanden en een sneeuwgraat

verslag Beklimming Mont Blanc: 'It is a-easy' met 20 foto's
Via stalen ladders naar Mer de Glace om in touwgroepen te leren lopen en ijsklimmen in een gletsjerspleet. Een trainingstocht naar Aiguille de Tour en dan de Grand Couloir op, een muur van rotsen, ijs en sneeuw. Na een overnachting in de Goûter-hut via de Dome du Goûter en het Vallot Bivak over gletsjers en een sneeuwgraat naar de top van de Mont Blanc. 20 foto's.
Beklimming Mont Blanc praktisch

Reisverslag & foto's: Johan-Paul van Dijck

De Lot - het vergeten departement

Ruige kloven en middeleeuwse dorpjes

verslag De Lot - het vergeten departement met 7 foto's
De Lot wordt wel het vergeten departement genoemd. Slechts weinig toeristen bezoeken het gebied met de ruige kloven, wilde rivieren, middeleeuwse stadjes, pelgrims- oorden en kastelen. Er zijn prachtige wandelingen en autotochten te maken. 7 foto's.
De Lot - het vergeten departement praktisch

Reisverslag & foto's: Manja Ressler

Griekenland

Wandelen op Thassos

Overal bloeien wilde bloemen en de lucht is vol van geuren

verslag Wandelen op Thassos met 22 foto's
Het eiland Thassos in de Noord-Egeïsche zee is heuvelachtig, met 1203 meter als hoogste top. Langs de kust vind je diepe kloven met kleine verlaten baaien. Grote delen van het waterrijke eiland zijn bedekt met bomen. In het voorjaar is het nog rustig en bloeien overal wilde bloemen. Een ideale tijd om het eiland te verkennen, al wandelend van bergdorp naar opgraving naar zandstrand. 22 foto's.
Wandelvakantie Thassos praktisch

Reisverslag & foto's: Marja van der Jagt

Hongarije

Wandelen in het Bükkgebergte

Dichte beukenbossen, felgekleurde zangvogels, wegvluchtende eekhoorntjes en wilde orchideeën

verslag Wandelen in het Bükkgebergte met 11 foto's
Dichte beukenbossen waar eekhoorntjes wegschieten, bloeiende velden met orchideeën en wilde monnikskap, zangvogels tussen het groen en buizerds hoog in de lucht. Het Hongaarse Bükkgebergte is terecht beschermd natuurgebied. Wandelaars en fietsers komen hier volledig aan hun trekken. 11 foto's.
Wandelvakantie Bükkgebergte praktisch

Reisverslag: Manja Ressler. Foto's: Piet de Geus

IJsland

Sneeuwschoenwandelen in Landmannalaugar

Op pad door een wit vulkanisch landschap

verslag Sneeuwschoenwandelen in Landmannalaugar met 32 foto's
Vanuit Reykjavik naar het vulkanische gebied Landmannalaugar. Op sneeuwschoenen langs blauwe meren en witte lavavelden. Met helder weer is het uitzicht prachtig, maar zodra het betrekt is het zicht nul. In een warme poel baden tussen stoom en sneeuw. Lopen langs kraters, kloven en riviertjes met warm water die onder de sneeuw verdwijnen. In de verte barst een vulkaan uit en 's avonds is het noorderlicht te zien. 32 foto's.
Sneeuwschoenwandelen in Landmannalaugar, IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Nico Kloek

Wandelvakantie Landmannalaugar en Þorsmork

Wandeltochten in Landmannalaugar en Þorsmork

verslag Wandelvakantie Landmannalaugar en Þorsmork met 21 foto's
Op een groepsreis langs de bergen rond de Hekla en een verkorte Golden Circle (Gullfoss-waterval en de geisers Geysir en Strokkur) volgt een individuele trektocht door Landmannalaugar, waar het ryoliet al bij een beetje zon oplicht in het kleurige berglandschap. Ook Þorsmork, een groen gebied omringd door hoge bergen en gletsjers, wordt te voet verkend; wadend door een rivier, klauterend over rotspartijen en een weg zoekend over losliggende stenen en keien. 21 foto's.
Wandelvakantie Zuidwest-IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Elise Sanders

De Laugavegur trekking

Door het vulkanische binnenland van IJsland

verslag De Laugavegur trekking met 15 foto's
De 'Weg van de warme bronnen' is de meest populaire trekking op IJsland: in 3 à 4 dagen zo'n 55 km lopen van Landmannalaugar naar Þörsmörk. Het ene moment doorwaad je een ijskoude rivier en het volgende neem je een bad in een warme beek. Tussen de sneeuwvelden pruttelen modderpoelen in de klaarlichte nacht. 15 foto's.
Wandelvakantie Laugavegur trekking praktisch

Reisverslag & foto's: Renée Mettrie

India

Wandelreis Ladakh

Trektocht door de Indiase Himalaya

verslag Wandelreis Ladakh met 20 foto's
Van de chaotische drukte van Delhi langs boeddhistische kloosters de bergen in voor een trektocht door de Himalaya: door ijskoude rivieren, over gladde rotsen, langs een gletsjer en over hoge passen naar het fabelachtig mooie landschap rond het maanmeer. En via de sfeervolle stad Leh weer terug naar Delhi. 20 foto's.
Wandelvakantie Indiase Himalaya praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Italië

Bergtochten in Valle d'Aosta

Beklimming Vincentpiramide, Balmenhorn en Gran Paradiso

verslag Bergtochten in Valle d'Aosta met 26 foto's
Beklimming van drie vierduizenders in Valle d'Aosta: over gletsjers en glibberige rotsen naar de Vincentpiramide en de nabijgelegen Balmenhorn. Op de terugweg is pas goed te zien hoe smal het pad over de rotsgraat is. De klim naar Gran Paradiso begint in een vriendelijk groen landschap, maar eindigt met een barre tocht door de wolken over gletsjers met diepe spleten. Het weer kan ook in augustus van een lichte beklimming een zware tocht in een arctisch decor maken. 26 foto's.
Bergtochten in Valle d'Aosta praktisch

Reisverslag & foto's: Jo De Smedt

Wandelreis Italië, Zuid-Tirol

Wandelen in de Dolomieten

verslag Wandelreis Italië, Zuid-Tirol met 20 foto's
De Dolomieten in Zuid-Tirol, aan de zonnige kant van de Alpen, bieden veel mogelijkheden om te wandelen. In dit vnl. Duitstalige deel van Italië zijn tien lange afstands routes uitgezet en talloze dagroutes. Genietend van de ruige bergen, kleurrijke almen en stille meertjes, loop je soms wel in de file, want de streek is erg populair. 20 foto's.
Wandelvakantie Dolomieten praktisch

Reisverslag & foto's: Geert Simoens

Kenia

Mount Kenia Trekking

Langs reuzenlobelia's naar de 4985 meter hoge top

verslag Mount Kenia Trekking met 16 foto's
Zeven dagen lopen over de flanken van Mount Kenia, van de warmte naar de besneeuwde top op 4985 meter. Door tropisch bamboebos, langs ruige hellingen met de beroemde reuzenlobelia's, soms zo groot als bomen, kale rotsen, bergmeren en sneeuwvelden. Het lijkt of er geen eind komt aan het geploeter over rotsblokken en door de sneeuw maar op de top is alle ellende snel vergeten en is het tijd om foto's te maken. 16 foto's.
Wandelvakantie Mount Kenia Trekking praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Myanmar

Trektocht Myanmar

De dragers lopen steeds ver voor ons uit op hun teenslippers

verslag Trektocht Myanmar met 22 foto's
Twintig dagen geen douche zien maar glibberen over gammele bamboebruggetjes en je aan boomwortels omhoog trekken, terwijl de dragers op hun teenslippers alvast vooruit gaan om thee te zetten. Op trektocht door het groene noorden van Myanmar naar de zuidelijke uitlopers van de Himalaya. Hier en daar een dorp met bamboehuizen en rijstvelden maar vooral jungle, varens, ficussen en heel veel bamboe. Ter compensatie hebben steden als Yangon, Mandalay en Bagan veel cultuur in de vorm van pagodes, stoepas en boeddhabeelden. 22 foto's.
Trektocht Myanmar praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Nepal

De Ganesh Himal Trek

Gammele hangbruggen over diepe ravijnen

verslag De Ganesh Himal Trek met 23 foto's
Klimmen over trappen en rotsblokken, door terrassen en jungle, via hangbruggen over rivieren en ravijnen, door de wolken tot boven de 4000 meter, richting besneeuwde toppen. Op hoge passen zit de tent onder het ijs, als het 's nachts meer dan tien graden vriest. De Ganesh Himal Trek is zwaar, de ervaring onvergetelijk. 23 foto's.
Wandelvakantie Ganesh Himal Trek praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

De Langtang Trek

Wandelen naar de top van de Sergo Ri

verslag De Langtang Trek met 15 foto's
Bij Nepal denk je aan besneeuwde toppen. Maar daartussen liggen schitterende valleien, heuvels, terrassen, bossen, rivieren en meren. Tijdens de Langtang Trek van Dhunche naar Sergo Ri zie je het allemaal. Inderdaad, ook sneeuw en ijs zie je volop, klimmend naar de top van de Sergo Ri (5033 m). 15 foto's.
Wandelvakantie Langtang Trek praktisch

Reisverslag & foto's: Wouter Kersten

De Everest Trek

Wandelen over het dak van de wereld

verslag De Everest Trek met 20 foto's
Naar de voet van de Himalaya trekkend loop je eerst nog door een groen terrassenlandschap. Gaandeweg wordt het kouder, de lucht ijler en de omgeving kaler. Maar niet minder imposant: gletschers, morenen en besneeuwde toppen van boven de acht kilometer bepalen nu het beeld. 20 foto's.
Wandelvakantie Everest Trek praktisch

Reisverslag & foto's: Jan Flokstra

Noorwegen

Trektocht over de Noorse Hardangervidda

Ruige bergen, rivieren, meren, gletsjers en watervallen

verslag Trektocht over de Noorse Hardangervidda met 22 foto's
De Hardangervidda in Zuid Noorwegen ligt voor het grootste deel boven de boomgrens. Het is een uitgestrekte ruige hoogvlakte met talloze plassen, meertjes, riviertjes, watervallen en gletsjers. Het is een prachtig gebied voor trektochten. Centraal ligt de Härteigen, een granieten blok dat als een bolhoed boven het landschap uittorent. De beklimming wordt beloond met een panoramisch uitzicht op het Vidda-landschap. 22 foto's.
Wandelvakantie Hardangervidda praktisch

Reisverslag & foto's: Geert Vansteenbrugge

Peru

In het voetspoor van de Inca's

Trektocht door het Vilcabamba-gebergte in de Andes

verslag In het voetspoor van de Inca's met 46 foto's
Vanuit Cuzco naar de Incaruïnes van Pisac en Ollantaytambo in de Heilige Vallei en het in de bergen verscholen Machu Picchu. Dan start de trektocht door het Vilcabamba-gebergte: tussen witte toppen langs de verborgen Incastad Choquekirad en talloze Incaterrassen gaat het over smalle paadjes langs diepe ravijnen, terwijl Condors majestueus rondvliegen. Over een door de Inca's aangelegd stenen pad naar Abra de Choquetacarpo, met 4600 meter de hoogste pas van de route. Na de Vilcabambavallei volgen nog meerdere passen boven de 4500 meter, voor de afdaling naar het groene Amazonegebied met prachtige bloemen, vlinders en vogels. 46 foto's.
Trektocht Vilcabamba-gebergte praktisch

Reisverslag & foto's: Nico Kloek

De Inca Trail

Op 4000 meter door de Andes naar Machu Picchu

verslag De Inca Trail met 13 foto's
Omringd door toppen van boven de 6.000 meter gaat de Inca Trail dwars door het Andesgebergte. Over eeuwenoude door de Inca's aangelegde paden loop je op hoogten van rond de 4.000 meter naar Machu Picchu, de best bewaard gebleven Inca-stad. Vervolgens een moeizame tocht per diezeltrein via Cuzco naar het Titicacameer, waar indianen leven op drijvende eilanden van samengebonden riet. 13 foto's.
Wandelvakantie Inca Trail praktisch

Reisverslag & foto's: Rogier Wils

Spanje

Sierra de Guara, Aragon

Arenden en gieren zweven hoog door de lucht

verslag Sierra de Guara, Aragon met 34 foto's
De Sierra de Guara is een voorgebergte aan de zuidkant van de Pyreneeën. De smalle, diepe kloven kloven die in het kalksteen zijn uitgesleten maken het een bestemming voor canyoning. Liefhebbers van natuur komen ook aan hun trekken in nationaal park Sierra y Cañones de Guara in Aragon. Er cirkelen roofvogels door de lucht en op de hellingen leven gemzen en marmotten en bloeit edelweiss. 34 foto's.
Sierra de Guara, Aragon praktisch

Reisverslag & foto's: Cor Claassens

Wandelvakantie La Palma

Kassen en waterbassins in een vulkanisch landschap

verslag Wandelvakantie La Palma met 31 foto's
Wandelend over de vele paden op La Palma zie je meteen hoe belangrijk zoet water hier is: in het vulkanische landschap lopen overal leidingen en liggen talrijke bassins. Santa Cruz de la Palma met zijn mooie patio's en Los Llanos de Aridane worden bezocht, maar er wordt vooral gewandeld rond Tijarafe in het rustige westen. Langs kloven, plastic kassen en talrijke uitzichtspunten. In het groene landschap groeien en bloeien cactussen, palmen, papegaaibloemen en amandelbomen. 31 foto's.
Wandelvakantie La Palma praktisch

Reisverslag & foto's: Kees van Tol

Tanzania

Kilimanjaro Trekking Machame-route

Van de jungle naar de vrieskou van de gletsjers

verslag Kilimanjaro Trekking Machame-route met 35 foto's
Van de Machame-ingang (1800 m) van Kilimanjaro National Park door het tropisch regenwoud klimmen naar het Machame-kamp op 3000 m. Door het mooie heidegebied (moorland) verder naar het Shira-kamp op 3800 m, met uitzicht op de top van Mount Meru. Om te acclimatiseren naar de Lava Tower op 4600 m en weer omlaag naar het Baranco-kamp op 3900 m. Via de Breakfast Wall en door een vallei met lobelia's naar het Barafu-basiskamp op 4600 m voor de klim over gletsjers naar de Uhuru-top op 5895 m. Via Mweka Camp afdalen naar Mweka Gate, waar een Kilimanjaro-biertje wacht. 35 foto's.
Kilimanjaro Trekking Machame-route praktisch

Reisverslag & foto's: Suzan van Beest

Kilimanjaro Trekking Marangu-route

De besneeuwde top kijkt je steeds uitdagender aan

verslag Kilimanjaro Trekking Marangu-route met 23 foto's
Via de Marangu-route, het lichtste en meest belopen traject (ook wel Coca-Cola route genoemd), naar de top van de Kilimanjaro. Door tropisch regenwoud naar de Mandarahut, door een Jurrassic Parc landschap naar de Horombohut, door een desolate alpine woestijn verder omhoog naar de Kibohut en vanaf Gilman's Point over de kraterrand naar de ijskap van de 5895 meter hoge Uhuru Peak. 23 foto's.
Wandelvakantie Kilimanjaro Trekking Marangu-route praktisch

Reisverslag & foto's: Peter van Boheemen

Kilimanjaro Trekking Lemosho-route

Gigantische ijswanden en gletsjers om ons heen

verslag Kilimanjaro Trekking Lemosho-route met 23 foto's
Via de Lemosho-route de Kilimanjaro in zes dagen op wandelen, klauteren en klimmen naar Uhuru Peak op 5895 meter. Het uitzicht is verbluffend, met enorme ijswanden en gletsjers. Via de reuzenlobelia's omlaag naar het tropische groen. In Tarangire National Park en de Ngorongoro krater wild kijken en in één dag de big five zien: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. 23 foto's.
Wandelvakantie Kilimanjaro Trekking Lemosho-route praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Verenigd Koninkrijk

Wandelvakantie Engeland

Wandelen in het Lake District

verslag Wandelvakantie Engeland met 16 foto's
Het ruige landschap met bergen, meren en steile passen is een wandelgebied bij uitstek. Zon en wolken geven het steeds andere tinten. Collies houden de schapen bijeen. Er is ook de nodige cultuur: van kastelen tot resten uit de romeinse tijd en nog veel oudere steencirkels. 16 foto's.
Wandelvakantie Lake District praktisch

Reisverslag & foto's: Geert Simoens

Wandelen in Schotland

De West Highland Way en het eiland Skye

verslag Wandelen in Schotland met 18 foto's
De West Highland Way is een 150 km lange trektocht van Glasgow naar Fort William. Onderweg maak je kennis met drie dingen die je in Schotland nooit kunt ontlopen, zelfs niet in juli: regen, kou en vliegjes. Toch is het een prachtige tocht door natuurgebieden en langs tussen bergen ingeklemde meren. Aansluitend een bezoek aan het eiland Skye. 18 foto's.
Wandelvakantie West Highland Way praktisch

Reisverslag: Wim Van Aert. Foto's: Olivier Joaneaux

De Wye Valley Walk

Wandelen door de vallei van de Wye in Wales

verslag De Wye Valley Walk met 33 foto's
Wandelen langs rivier de Wye in Wales, door een groene omgeving stroomopwaarts met mooie vergezichten, zonder al te lastige beklimmingen, af en toe een aardig dorpje passerend, soms zonder winkel. Je komt weinig andere lopers tegen maar wel heel veel schapen. Via mooie en grappige bruggen steek je steeds weer de Wye over, die smaller wordt terwijl de heuvels hoger worden tot je bij de Cambrian Mountains bent. 33 foto's.
Wandelen in Wales praktisch

Reisverslag & foto's: Kees van Tol

Zweden

Kungsleden, het Koningspad

Backpacken door Zweden en Noorwegen

verslag Kungsleden, het Koningspad met 29 foto's
Vanuit Stockholm met de nachttrein tot ver boven de poolcirkel voor een trektocht langs de Kungsleden in het nationale park Abisko. Met de rugzak langs meren en gletsjers, over stenenvelden en dwars door talloze riviertjes. Via de fjorden en eilanden van de Noorse kust zuidwaarts en via Lysekil, Ales Stenar, Lund, Karlskrona en Gotland terug naar Stockholm. 29 foto's.
Wandelvakantie Zweden en Noorwegen praktisch

Reisverslag & foto's: Karen Helsen

Zwitserland

Wandelen in de Berner Alpen

Alpenbloemen, watervallen en witte toppen

verslag Wandelen in de Berner Alpen met 17 foto's
Vanuit Mürren en Bönigen worden de Berner Alpen verkend. In de bergen dicteert het wisselvallige weer het verloop van de wandelingen, maar met veel korte wandelingen tijdens opklaringen leer je de bergen ook goed kennen. Zeker omdat antieke treintjes en kabelbanen je een heel eind op weg kunnen helpen. 17 foto's.
Wandelen in de Berner Alpen praktisch

Reisverslag & foto's: Paul Brants

Wandelvakantie Berner Oberland

Ver onder de bergkam liggen de grote meren

verslag Wandelvakantie Berner Oberland met 19 foto's
De Jungfrauregion, in het Berner Oberland ten zuiden van Interlaken, is een mooi wandelgebied. Treintjes en gondels brengen je naar hoog gelegen wandelpaden over berghellingen, langs watervallen, meren en gletsjers, tot in de eeuwige sneeuw. Het uitzicht is gegarandeerd spectaculair. 19 foto's.
Wandelvakantie Berner Oberland praktisch

Reisverslag & foto's: Theo Sleyster

Wandelen in Wallis

Klimmen uit het Val d'Anniviers en het Saastal

verslag Wandelen in Wallis met 16 foto's
De pittoreske dorpjes in het Val d'Anniviers en het Saastal zijn goede uitvalsbases voor wandelingen in de Zwitserse Alpen. Op weg naar de hoog gelegen berghutten en bergtoppen zie je zeker marmotten, misschien ook steenbokken en gegarandeerd gletsjers, bergmeren en eeuwige sneeuw. 16 foto's.
Wandelvakantie Wallis praktisch

Reisverslag & foto's: Geert Simoens


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over een wandelvakantie.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten wandelreizen

Reisgidsen en landkaarten voor wandelreizen zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen wandelreizen - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)