-> Going Africa Safaris
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories South Africa
Vakantie Zuid-Afrika boeken

Vakantie Zuid-Afrika

Reisverslagen van Zuid-Afrika-reizen

Er zijn 9 uitgebreide reisverslagen van reizen door Zuid-Afrika. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 273 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Zuid-Afrika.

Voor het boeken van een vakantie in Zuid-Afrika is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 128 rondreizen en reisorganisaties.

Motorreis door Zuid-Afrika

Van Kaapstad naar het Krugerpark en terug

verslag Motorreis door Zuid-Afrika met 50 foto's
Per motor van Kaapstad via Oudtshoorn, Graaff-Reinet, Drakensbergen en Blyde River Canyon naar het Krugerpark, waar de leeuwen zich niks aantrekken van de verkeersdrukte die ontstaat nadat ze zijn ontdekt. De route terug volgt meer de Indische Oceaan: kanoën tussen nijlpaarden op het St. Luciameer, via Port Elizabeth naar de prachtige kustwegen van de Tuinroute en langs L'Agulhas en de pinguïns van Boulders Beach naar Kaap de Goede Hoop. 50 foto's.
Motorreis door Zuid-Afrika praktisch

Reisverslag & foto's: Peter van Boheemen

Fly-drive Zuid-Afrika

Natuurparken en spectaculaire kusten

verslag Fly-drive Zuid-Afrika met 53 foto's
Vanuit Johannesburg per auto door natuurparken, vnl. in de provincie Limpopo: Balule, Moholoholo, Blyde River Canyon en Klaserie. Na een vlucht naar Port Elizabeth per huurauto over de Garden Route langs de spectaculaire kust van de Indische- en de Atlantische oceaan (met walvissen, witte haaien en pinguïns) naar Kaapstad, via o.a.: Stormsriver, Plettenberg Bay, Knysna, Oudshoorn, Mossel Bay, Agulhas, Walker Bay en de wijnstreek rond Franschhoek. 53 foto's.
Fly-drive Zuid-Afrika praktisch

Reisverslag & foto's: Hetty Dirksen

Rondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

5.000 kilometer langs wildparken en cultuur

verslag Rondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho met 43 foto's
Van Johannesburg via Graskop over de Panoramaroute door de Drakensbergen naar Olifantskamp en kamp Berg en Dal in het Krugerpark voor de nodige safari's. Na een bezoek aan Tembe Elephant Park in Swaziland naar het Saint Luciameer en iSimangaliso Wetland. Terug naar de Drakensbergen en door de sneeuw over een smokkelaarspad naar de rotstekeningen in Lesotho. Via de Wild Coast, Addo Elephant Park en een kunstenaarsdorp in de Karoo terug naar Johannesburg. 43 foto's.
Rondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho praktisch

Reisverslag & foto's: Simone Haller

Fly & drive noordoostelijk Zuid-Afrika

Nationale parken Pilanesberg, Marakele en Kruger

verslag Fly & drive noordoostelijk Zuid-Afrika met 44 foto's
In Pilanesberg steekt een kudde olifanten de weg over en scharrelen witte neushoorns rond, terwijl het wild zich in Marakele verschuilt tussen de doornige begroeiing. Vanuit de Hannah Game Lodge voert de Mpumalanga Panoramaroute langs hoogtepunten als Gods Window, de Pinnacle, Bourke's Luck Potholes en de Three Rondavels. Ook in het Krugerpark is veel wild, waaronder de Big Five: olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard. 44 foto's.
Fly & drive Zuid-Afrika praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne van Rossum

Rondreis Zuid-Afrika

4500 km dwars door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

verslag Rondreis Zuid-Afrika met 23 foto's
Vanaf Johannesburg, Pretoria en Soweto via de Panoramaroute door de bergen naar het Krugerpark voor een safari. Langs bananen- en suikerplantages naar Swaziland en het Hluhluwe-Umfolezi park. Via onveilig Durban en het Basotho-volk in Lesotho naar Transkei. De Indische Oceaan min of meer volgend door wijngebieden en rivierdalen naar eindbestemming Kaapstad. 23 foto's.
Rondreis Zuid-Afrika praktisch

Reisverslag: Ankie Kaskens. Foto's: Peter Kaskens

Rondreis Zuid-Afrika

Krugerpark en Kaap de Goede Hoop

verslag Rondreis Zuid-Afrika met 11 foto's
Wie geluk heeft ziet tijdens een gamedrive door het Krugerpark in één dag de big five: leeuw, olifant, nijlpaard, buffel en luipaard. Bij Kaap de Goede Hoop komen de Indische en Atlantische Oceaan samen. Hier vind je kolonies Jan van Genten en pinguïns. In de omgeving van Kaapstad bepaalt de Tafelberg het beeld. 11 foto's.
Krugerpark en Kaap de Goede Hoop praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Rondreis Zuid-Afrika

Safari door de Nationale Parken

verslag Rondreis Zuid-Afrika met 12 foto's
Oostelijk Zuid-Afrika heeft een enorme verscheidenheid aan natuurparken. Bij Umhlanga Rocks zwemmen haaien en in Hluhluwe-Umfolozi leven maar liefst 1800 neushoorns. In Kosi Bay kun je een kanotocht maken tussen nijlpaarden. Blyde River Canyon heeft watervallen en grillige rotsformaties en in Manyeleti zijn veel leeuwen: 'rustig blijven zitten en geen plotselinge bewegingen maken'. 12 foto's.
Safari door de Nationale Parken praktisch

Reisverslag & foto's: Dirk Velle

Kalahari, Zuid-Afrika

Door de rivierbeddingen vloeit eens in de 100 jaar water

verslag Kalahari, Zuid-Afrika met 11 foto's
De uitgestrekte half-woestijn is een ruig en ongastvrij gebied. Er is voldoende vegetatie om wildpopulaties in leven te houden, maar het gebrek aan water heeft de natuur gedwongen zich aan te passen. Typerend zijn de rode zandduinen, bedekt met bosjes kort gras. Het Kgalagadi Transfrontier Park, bestaande uit het Kalahari Gemsbok Park in Zuid-Afrika en het Gemsbok National Park in Botswana, beslaat bijna 4 miljoen hectare. 11 foto's.
Kalahari, Zuid-Afrika praktisch

Reisverslag & foto's: Harold Kolkman

KwaZoeloe-Natal

Natuurparken iSimangaliso en Hluhluwe Umfolozi

verslag KwaZoeloe-Natal met 26 foto's
In KwaZoeloe-Natal liggen natuurparken die vanuit St. Lucia bezocht worden. In iSimangaliso Wetland Park (voorheen Greater St. Lucia) rond het St. Luciameer zijn o.a. nijlpaarden en krokodillen te zien. 's Nachts kun je de ogen van zebra's, antilopen en Kaapse buffels vangen in de lampen van de auto. In het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve leeft de complete big five: witte en zwarte neushoorns, luipaarden, leeuwen, olifanten en buffels. 26 foto's.
KwaZoeloe-Natal praktisch

Reisverslag & foto's: Jan Noot

Reisverhalen deels over Zuid-Afrika

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Zuid-Afrika bezocht.

Great Limpopo Transfrontier Park

Op zoek naar cultuur in Afrika's nieuwste wildpark

verslag Great Limpopo Transfrontier Park met 37 foto's
Het Great Limpopo Transfrontier Park in Mozambique, Botswana, Zuid-Afrika en Zimbabwe is Afrika's nieuwste wildpark. Het Mozambikaanse deel van het park is omstreden: hier wonen nog steeds 6800 mensen in traditionele dorpen, die ze waarschijnlijk moeten verlaten. Verslag van een reis langs de Limpopo rivier met een groepje Zuid-Afrikaanse Tsonga's, op zoek naar de roots van de Tsonga's die in dit gebied in Mozambique hun oorsprong hebben. 37 foto's.
Great Limpopo Transfrontier Park praktisch

Reisverslag: Harold Kolkman. Foto's: Harold Kolkman & Mariska Riesewijk

Safari Zuidelijk Afrika

Fly-drive Botswana, Zimbabwe, Namibië en Zuid-Afrika

verslag Safari Zuidelijk Afrika met 34 foto's
Op safari door 4 landen in Zuidelijk Afrika: de zoutpannen van Pans Nxai, Moremi Nationaal Park en Savuti Game Reserve in Botswana, de Victoria watervallen en Zambezi Nationaal Park in Zimbabwe, de Caprivistrook en Mahango Nationaal Park in Namibië, de Kalahari in Botswana en Augrabies Falls en Bloemhof Dam Nature Reserve in Zuid-Afrika. 34 foto's.
Safari Zuidelijk Afrika praktisch

Reisverslag: Monique Kamerbeek. Foto's: Stef van Leeuwen

Rondreis Botswana, Namibië en Zuid-Afrika

Bij de waterpoel doden 27 leeuwen een olifant

verslag Rondreis Botswana, Namibië en Zuid-Afrika met 31 foto's
Met de 4x4 op safari door nationale parken in Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Nijlpaarden rennen over de camping en olifanten eten naast de toiletten van de bomen of duiken ineens achter je op tijdens het houtsprokkelen in Tuli Game Reserve, Leroo La Tau, Moremi Game Reserve, Savuti in Chobe NP, Mudumu NP, Mahango Game Reserve, Pilanesberg NP en Borakalalo NP. 31 foto's.
Rondreis Botswana, Namibië en Zuid-Afrika praktisch

Reisverslag: Monique Kamerbeek. Foto's: Stef van Leeuwen


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Zuid-Afrika of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Zuid-Afrika

Reisgidsen en landkaarten van Zuid-Afrika zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Travel Smart Zuid-Afrika -> Travel Tweaker Zuid-Afrika
Anders Reizen Zuid-Afrika - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)