Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Sweden
Vakantie Zweden boeken

Vakantie Zweden

Reisverslagen van Zweden-reizen

Er zijn 7 uitgebreide reisverslagen van reizen door Zweden. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 198 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Zweden.

Voor het boeken van een vakantie in Zweden is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, 14 rondreizen en reisorganisaties.

Van Götenborg naar Riksgränsen

Nog voor de sneeuw verdwenen is staat alles in bloei

verslag Van Götenborg naar Riksgränsen met 45 foto's
Van Götenborg in het zuiden van Zweden naar Riksgränsen in Lapland, langs de Oostzeekust, klaterende rivieren, diepblauwe meren en uitgestrekte bossen naar de rendieren en de steeds lager blijvende boompjes van het ruige poollandschap. Overal tussen de typische houten huisjes bloeien bloemen en planten uitbundig in de korte zomer. 45 foto's.
Van Götenborg naar Riksgränsen praktisch

Reisverslag & foto's: Mariet Arts

Van Karesuando naar Göteborg

De wolken weerspiegelen in de talloze meren

verslag Van Karesuando naar Göteborg met 22 foto's
In Zweeds Lapland zwaaien chauffeurs naar elkaar. Het kan een uur duren voordat je weer een auto ziet tussen de moerassen, toendra's en met keien bezaaide bossen. Houten huizen zijn er in alle soorten: van oude palenhuizen tot kerken en heuse kastelen. Overal klateren rivieren en weerspiegelen talloze meren de wolken. 22 foto's.
Van Karesuando naar Göteborg praktisch

Reisverslag & foto's: Mariet Arts

Rondreis Götaland

Vakwerkhuizen, kerken en kastelen in Zuid-Zweden

verslag Rondreis Götaland met 33 foto's
Behalve van de natuur is in Götaland, het zuiden van Zweden, ook volop van cultuur te genieten: vakwerkhuizen, statige raadhuizen, houten windmolens, bijzondere kerken en vooral heel veel kastelen met vaak prachtige tuinen en parken. De bebouwing gaat zelfs terug tot voor onze jaartelling, zoals de steenformatie Ales Stenar, het Stonehenge van Zweden, en het grafmonument Vätteryd uit de IJzertijd. 33 foto's.
Rondreis Zuid-Zweden praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

Fietsvakantie Gotland

Overal langs de Oostzee staan grillige rotsformaties

verslag Fietsvakantie Gotland met 20 foto's
Gotland, een Zweeds eiland in de Baltische zee, staat bekend om de ruïnes, burchten, middeleeuwse kerkjes en vissersdorpjes. Het is een ideaal fietseiland met een gevarieerde natuur: naaldbossen, zandstranden en grillige rotsformaties van kalksteen. De bermen staan vol bloemen. Door het milde klimaat groeien er perziken en druiven. Soms bloeien er zelfs in december rozen. 20 foto's.
Fietsvakantie Gotland praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Dam & Angelique Koeleman

Motorreis door Zuidwest-Zweden

Glooiend boerenland, bossen, meren en rotskust

verslag Motorreis door Zuidwest-Zweden met 15 foto's
In Zweden zijn mooie bosrijke routes te rijden langs meren en een rotsachtige kust. Overal staan roodbruine houten huizen. In de stadjes vind je kastelen, kerken, kloosters en Villa Kakelbont-huizen. Soms stuit je op een pittoresk haventje. Veel campings liggen aan het water. 15 foto's.
Motorreis door Zuidwest-Zweden praktisch

Reisverslag & foto's: Peter van Boheemen

Kungsleden, het Koningspad

Backpacken door Zweden en Noorwegen

verslag Kungsleden, het Koningspad met 29 foto's
Vanuit Stockholm met de nachttrein tot ver boven de poolcirkel voor een trektocht langs de Kungsleden in het nationale park Abisko. Met de rugzak langs meren en gletsjers, over stenenvelden en dwars door talloze riviertjes. Via de fjorden en eilanden van de Noorse kust zuidwaarts en via Lysekil, Ales Stenar, Lund, Karlskrona en Gotland terug naar Stockholm. 29 foto's.
Wandelvakantie Zweden en Noorwegen praktisch

Reisverslag & foto's: Karen Helsen

Rondreis Zuid-Zweden

Cultuur rond het Vänermeer en Vätternmeer

verslag Rondreis Zuid-Zweden met 34 foto's
Rondreis van Karlstad naar het Rottnerospark met de beeldentuinen. Langs het door water omringde slot van Vadstena richting Linköping, waar oude kerken en kloosters liggen, plus een serie sluizen. Via westelijk Östergotland (alweer veel kerken en kloosterruïnes) waar een raadselachtige runensteen staat naar Ystad voor een wandeling in het voetspoor van politie-inspecteur Wallander. 34 foto's.
Rondreis Zuid-Zweden praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

Reisverhalen deels over Zweden

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Zweden bezocht.

Rondreis Denemarken en Zuid-Zweden

Kerken en kastelen in het land van de Vikingen

verslag Rondreis Denemarken en Zuid-Zweden met 41 foto's
Denemarken telt veel fraaie kastelen, zoals Frederiksborg in Hillerød, Rosenborg in Kopenhagen, Kronborg in Helsingør en slot Voergård. Verspreid door het land staan talloze kerken, waarin modellen van schepen hangen, als dank voor een behouden vaart. Tijdens de rondreis door Denemarken wordt ook Göteborg en Jönköping in Götaland, Zuid-Zweden bezocht. 41 foto's.
Rondreis Denemarken en Zuid-Zweden praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

Staafkerken in Zuid-Noorwegen

Middeleeuwse houten stavkirker in de mooiste landschappen

verslag Staafkerken in Zuid-Noorwegen met 33 foto's
Met de auto via Zweden naar Zuid-Noorwegen voor een rondreis langs staafkerken (stavkirker). Tussen 1100 en 1300 zijn in Noorwegen 1000 van deze typische houten kerken gebouwd. 28 bleven bewaard en negen daarvan worden bezocht tijdens een reis van Hamar door de ruige landschappen van Strynefjell, Geirangerfjord en Trollstigvei. Via Ålesund en de groene eilanden Giske, Godøya en Valderøya langs gletsjer Jostedalsbreen naar Bergen en over de Hardangervidda naar Oslo, waar in het Norsk Folkemuseum ook een staafkerk staat. 33 foto's.
Staafkerken in Zuid-Noorwegen praktisch

Reisverslag: Joska Jalving. Foto's: Alexander Kikkert & Joska Jalving


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Zweden of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Zweden

Reisgidsen en landkaarten van Zweden zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Zweden - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)