Nieuwsbrief
Vakantie Zwitserland boeken

Vakantie Zwitserland

Reisverslagen van Zwitserland-reizen

Er zijn 5 uitgebreide reisverslagen van reizen door Zwitserland. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 89 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Zwitserland.

Voor het boeken van een vakantie in Zwitserland is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings, 13 rondreizen en reisorganisaties.

Zwitserland per trein

Daar zijn de bergen met eeuwige sneeuw weer

verslag Zwitserland per trein met 25 foto's
Zwitserland is echt een land om per trein te verkennen, zoveel bijzondere trajecten zijn er: langs diepe kloven, bruisende rivieren en kolkende watervallen, gletsjers, groene weiden en witte bergtoppen. Hoogteverschil wordt overwonnen met een tandrad en viaducten, zigzaggend of in complete cirkels gaat het onvermoeibaar omhoog en omlaag. 25 foto's.
Zwitserland per trein praktisch

Reisverslag: Anje M. Oosterhuis. Foto's: Arjan Oosterhuis, Petra Hebels, Arjan Bolks & Anje M. Oosterhuis

Fietsen door hartje Zwitserland

Genieten van de natuur en veel klimmen en dalen

verslag Fietsen door hartje Zwitserland met 12 foto's
In Zwitserland fietsen is genieten van de natuur en veel klimmen en dalen. In het najaar staan er geen busladingen toeristen meer op de Gotthardpas. Het weer is wel onberekenbaar. Je kunt van alles verwachten. Harry en Rens hadden geluk: in september een week met een temperatuur van zo'n 25 graden. 12 foto's.
Fietsvakantie Zwitserland praktisch

Reisverslag & foto's: Harry Weggemans

Wandelen in de Berner Alpen

Alpenbloemen, watervallen en witte toppen

verslag Wandelen in de Berner Alpen met 17 foto's
Vanuit Mürren en Bönigen worden de Berner Alpen verkend. In de bergen dicteert het wisselvallige weer het verloop van de wandelingen, maar met veel korte wandelingen tijdens opklaringen leer je de bergen ook goed kennen. Zeker omdat antieke treintjes en kabelbanen je een heel eind op weg kunnen helpen. 17 foto's.
Wandelen in de Berner Alpen praktisch

Reisverslag & foto's: Paul Brants

Wandelvakantie Berner Oberland

Ver onder de bergkam liggen de grote meren

verslag Wandelvakantie Berner Oberland met 19 foto's
De Jungfrauregion, in het Berner Oberland ten zuiden van Interlaken, is een mooi wandelgebied. Treintjes en gondels brengen je naar hoog gelegen wandelpaden over berghellingen, langs watervallen, meren en gletsjers, tot in de eeuwige sneeuw. Het uitzicht is gegarandeerd spectaculair. 19 foto's.
Wandelvakantie Berner Oberland praktisch

Reisverslag & foto's: Theo Sleyster

Wandelen in Wallis

Klimmen uit het Val d'Anniviers en het Saastal

verslag Wandelen in Wallis met 16 foto's
De pittoreske dorpjes in het Val d'Anniviers en het Saastal zijn goede uitvalsbases voor wandelingen in de Zwitserse Alpen. Op weg naar de hoog gelegen berghutten en bergtoppen zie je zeker marmotten, misschien ook steenbokken en gegarandeerd gletsjers, bergmeren en eeuwige sneeuw. 16 foto's.
Wandelvakantie Wallis praktisch

Reisverslag & foto's: Geert Simoens

Reisverhalen deels over Zwitserland

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Zwitserland bezocht.

Fietstocht naar Rome

'De weg naar Rome is bezaaid met stenen en kuilen'

verslag Fietstocht naar Rome met 15 foto's
Via de Hoge Venen, de Our, de Moezel, de Elzas, de Vogezen en het Rijndal naar Zwitserland. Via de Splügenpas over de Alpen naar Italië en dan over de Po-vlakte naar de Apennijnen en door Toscane verder zuidswaarts. 'Dank vuur die bloemen', kan er in Rome niet af. Wel een: 'Verboden te fietsen!' 15 foto's.
Fietstocht naar Rome praktisch

Reisverslag & foto's: Laurens Nijenhuis


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Zwitserland of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Zwitserland

Reisgidsen en landkaarten van Zwitserland zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Zwitserland - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)