Nieuwsbrief | Reisverslag Albanië-reis

Vakantie Albanië

Reizen naar Albanië boeken

Verslag Vakantie Albanië

Voor het boeken van een vakantie in Albanië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Albanië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Albanië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Albanië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.

Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Albanië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Albanië.)

Rondreizen Albanië

6 groepsreizen en individuele reizen

We hebben 6 bijzondere georganiseerde rondreizen in Albanië geselecteerd van betrouwbare reisorganisaties. Bij deze reizen (zowel groepsreizen als individuele rondreizen) staan de natuur en/of cultuur in Albanië centraal. Daaronder staat een uitgebreid overzicht van reisorganisaties met Albanië-reizen, waaronder ook organisatoren van reizen met een vaste verblijfplaats en maatwerk vakanties (bouwstenen).

DjoserAlbanië-reizen Djoser
Djoser Actieve rondreizen
Rondreis AlbaniŽ & MacedoniŽ, 15 dagen
Djoser: Rondreis AlbaniŽ & MacedoniŽ, 15 dagen Ontdek het onbekende AlbaniŽ en bezoek het Ohrid meer in MacedoniŽ. Fascinerende stadjes als Korca, Gjirokastra, Berat en Shkoder in een ruig berglandschap en aan de Adriatische kust.

Complete rondreis door het nog weinig bereisde AlbaniŽ en MacedoniŽ. Langs de oude route tussen Rome en Constantinopel, de Via Egnatia, reizen we naar Ochrid via Elbasan. Dit herbergt de oudste moskee van het land en hier drinken we koffie voor we aankomen aan het schitterende meer van Ohrid, op de grens van AlbaniŽ en MacedoniŽ. We komen langs interessante bergstadjes als Korca, Gjirokastra en Berat. Aan de Adriatische Riviera kun je resten zien van oude beschavingen in Butrinti en Apollonia. En natuurlijk bezoeken we de noordelijke stad Shkoder. AlbaniŽ en MacedoniŽ zijn fascinerende ontdekkingen.Prijs v.a. € 1295.00
Koning AapAlbanië-reizen Koning Aap
Koning Aap Familiereis (Nieuwe reis)
Familiereis ALBANIň - 9 dagen
Langs de Ionische kust
Koning Aap: Familiereis ALBANIň - 9 dagen; Langs de Ionische kust Nog maar enkele decennia geleden was AlbaniŽ het meest gesloten land van Europa. AlbaniŽ binnenkomen (of verlaten) was schier onmogelijk. Anno nu ligt alles anders. Het land timmert druk aan de weg met de hoop al haar schoons aan de buitenwereld te mogen laten zien. Hotels worden in rap tempo gebouwd en toeristen vinden in grotere aantallen hun weg naar prachtige kustlijn. Maar het contrast in groot. Je hoeft niet ver van de kust te reizen om het AlbaniŽ te zien wat de laatste 100 jaar weinig lijkt te zijn veranderd. Kleine dorpjes, vervoer met paard en wagen en ruige bergen wachten om te worden ontdekt. Tel daar de indrukwekkende overblijfselen uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijd en het aangename Mediterrane klimaat bij op en je beseft dat AlbaniŽ over alle ingrediŽnten voor een geweldige bestemming beschikt. Tijdens deze korte reis verken je op een rustig tempo de bekendste hoogtepunten van het land. Je verblijft het grootste deel van de reis langs de prachtige Albanese kust waardoor je meer dan genoeg mogelijkheden hebt om ook van het strand en de gezellige restaurantjes te genieten.Prijs v.a. € 995.00
Koning Aap Groepsreizen
Rondreis ALBANIň - 9 dagen
Land van bergen en oude koninkrijken
Koning Aap: Rondreis ALBANIň - 9 dagen; Land van bergen en oude koninkrijken Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming relatief dichtbij kan zijn. Natuurliefhebbers zullen aan hun trekken komen in het prachtige berggebied rond Theth en aan de azuurblauwe wateren rond DŁrres en Saranda. Aan geschiedenis is ook geen gebrek; Grieken, Romeinen en Ottomanen lieten allemaal hun sporen na. Niet voor niks prijken Berat, Gjirokaster en Butrint op de UNESCO Werelderfgoedlijst.†Bizar zijn de overblijfselen uit de tijd van dictator Enver Hoxha. Verspreid door heel het land vormen 750.000 ronde bunkers†een herinnering aan de paranoia van de machthebber die het land tot 1985 in zijn greep hield.Prijs v.a. € 1095.00
SawadeeAlbanië-reizen Sawadee
Sawadee Familiereizen
Familiereis AlbaniŽ
Sawadee: Rondreis ALBANIň - 9 dagen</a><br>Land van bergen en oude koninkrijken Tijdens de familiereis AlbaniŽ geniet je met het hele gezin van de ongerepte natuur, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en witte stranden. AlbaniŽ heeft het allemaal. Nog niet veel reisorganisaties bieden een familievakantie naar AlbaniŽ aan, zonde! AlbaniŽ is een fantastische bestemming voor een reis met de kinderen. Dit vakantieland heeft veel te bieden voor jong en oud.Prijs v.a. € 1548.00
Sawadee Fietsvakanties
Fietsvakantie AlbaniŽ (hotel)
Sawadee: Rondreis ALBANIň - 9 dagen</a><br>Land van bergen en oude koninkrijken Het toerisme in AlbaniŽ is zich nog volop aan het ontwikkelen en daarom kun je hier ongestoord genieten van ontspannen tochten door de ongerepte natuur. Bewonder de Romeinse wegen langs uitgestrekte de meren. Ontdek de kliffen aan de Ionische Zee. Verken het gebergte aan de grens met Griekenland. Laat je overweldigen door de uitzichten. Dwaal door sfeervolle steden en verken de mooie kerken, ruÔnes en kloosters. Geniet van onverwachte oases van rust. De vriendelijke en gastvrije bevolking, de heerlijke keuken en de kleinschalige accommodaties maken je vakantie compleet.Prijs v.a. € 1398.00
Sawadee Rondreizen
Rondreis AlbaniŽ
Sawadee: Rondreis ALBANIň - 9 dagen</a><br>Land van bergen en oude koninkrijken Tijdens deze avontuurlijke rondreis door AlbaniŽ maken we prachtige wandelingen door de ongerepte natuur en maken we kennis met de rijke cultuur. We bezoeken kloosters, kerken en ruÔnes en verkennen sfeervolle steden. Slapen doen we in kleinschalige accommodaties waar we altijd gastvrij ontvangen worden. Veel smakelijke, lokale maaltijden zijn inbegrepen in de reissom. Rondreis AlbaniŽ: waar andere organisaties zich beperken tot alleen het Noorden of Zuiden van het land, gaan wij verder.Prijs v.a. € 1198.00

Reisorganisaties Albanië-vakanties

Boek je vakantie in Albanië online

Voor georganiseerde vakanties in Albanië kun je terecht bij: Djoser, Koning Aap, Sawadee. Een korte profielschets van deze 3 reisorganisaties:

Djoser organiseert actieve rondreizen in Albanië. Ontdek de natuur en cultuur van Albanië via groepsreizen met veel individuele vrijheid. Voor wie in Albanië graag meer ziet dan alleen de gebaande paden. (ANVR/SGR)
Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen in Albanië voor de levensgenieter: veel aandacht voor accommodaties, reisprogramma en transport onderweg in Albanië. (ANVR/SGR)
Sawadee organiseert actieve en avontuurlijke groepsreizen in Albanië met veel individuele vrijheid, in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding. Niet alleen de hoogtepunten, juist de minder ontdekte gebieden in Albanië zijn vaak het interessantst. (ANVR/SGR)
Rosetta Reizen Rosetta Reizen: avontuurlijke rondreizen met een cultureel tintje. Groeps-, individuele en singlereizen, maatwerk en groepsreizen met kinderen naar Albanië. (ANVR/SGR)

Reisbeurs

Op onze reisbeurs vind je vooral aanbiedingen van gespecialiseerde reisorganisaties met een bijzonder aanbod individuele reizen die je niet vindt bij de grote touroperators: vliegtickets, fly-drives, last minutes, actieve reizen, natuurreizen, cultuurreizen, hotels en pensions, vakantiehuizen.

Huurauto's Albanië

Compare car rent Albania

Deze huurauto's in Albanië zijn van gerenommeerde autoverhuurders als Avis, Budget, Alamo, National, Hertz, Dollar, Europcar, Sixt maar worden verhuurd via car brokers, makelaars in autoverhuur. Door de grote hoeveelheid auto's die ze huren bedingen ze aanzienlijke kortingen op de huurprijs. Daarom is het als consument bijna altijd veel voordeliger om een auto via bemiddeling van zo'n car broker te huren dan rechtstreeks bij de autoverhuurder. Ook zijn de voorwaarden waaronder je een auto huurt bij een car broker meestal aanzienlijk voordeliger en overzichtelijker. Veel is al bij de huurprijs inbegrepen, zoals een onbeperkt aantal kilometers en de meeste verzekeringen.

Reisgidsen en landkaarten Albanië

Koop met korting Reisgidsen en landkaarten via reisboekwinkel.nl

Anders Reizen Albanië - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)
Vakantie boeken > Reisverhalen Albanië