Nieuwsbrief | 3 reisverslagen Guatemala-reizen

Vakantie Guatemala

Reizen naar Guatemala boeken

Verslag Rondreis Guatemala

Voor het boeken van een vakantie in Guatemala hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Guatemala-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Guatemala met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Guatemala-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.

Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees de 3 reisverslagen over vakanties in Guatemala. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Guatemala.)

Rondreizen Guatemala

6 groepsreizen en individuele reizen

We hebben 6 bijzondere georganiseerde rondreizen in Guatemala geselecteerd van betrouwbare reisorganisaties. Bij deze reizen (zowel groepsreizen als individuele rondreizen) staan de natuur en/of cultuur in Guatemala centraal. Daaronder staat een uitgebreid overzicht van reisorganisaties met Guatemala-reizen, waaronder ook organisatoren van reizen met een vaste verblijfplaats en maatwerk vakanties (bouwstenen).

DjoserGuatemala-reizen Djoser
Djoser Actieve rondreizen
Rondreis Mexico & Guatemala, 24 dagen
Djoser: Rondreis Mexico & Guatemala, 24 dagen Indrukwekkende, complete reis door Mexico, Guatemala en Honduras met Maya-ruines, zoals bij Tikal, Copan en Chichen Itzá. In Guatalamala en bij San Christóbal ontmoet je de kleurrijke indianenbevolking.

Complete rondreis langs de hoogtepunten van de Midden-Amerikaanse landen Mexico, Guatemala en Honduras. Onderweg van Mexico-Stad naar Yucatán zie je de belangrijkste overblijfselen van de Mayas die hier jarenlang heersten. De tempels van Copán, Tikal, Chitzen Itzá en Palenque getuigen van een rijk verleden. In San Cristóbal en Chichicastenango kom je de indianenbevolking tegen op hun kleurrijke markten. Deze reis eindigt heerlijk ontspannen aan het Caribische strand bij Playa del Carmen. Hier kun je heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de kleine straatjes of een dagtocht maken naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel.Prijs v.a. € 2195.00
DagboekreizenGuatemala-reizen Dagboekreizen
Dagboekreizen Individuele rondreizen Midden Amerika
Individuele rondreis Guatemala en Mexico
Dagboekreizen: Individuele rondreis Guatemala en Mexico Deze reis vangt aan in Guatemala Stad waar we je opwachten en naar Antigua brengen waar je je voor het eerst kunt onderdompelen in het rijke verleden van Guatemala. Antigua heeft enorm veel sfeer, mooie pleinen en restaurantjes waar het heerlijk toeven is! Dan gaat de reis op dag 3 door naar Panajachel waar drie vulkanen en een wonderschoon meer op je liggen te wachten om ontdekt te worden. Pak de boot en steek het meer over en ga op zoek naar de lokale god Maximon die voornamelijk wordt vereerd met drank en sigaretten! Op dag 5 bezoek je (vermits het op een donderdag of een zondag valt maar dat je hoe dan ook moeten willen!) de prachtige markt van Chichicastenango waar behalve fruit en dieren ook een mysterieuze geur van wierook hangt en waar sjamanen op heuveltoppen nog steeds seances houden..Op dag 6 steek je voor een paar dagen de grens met Mexico over want ook in San Cristobal druipt het occulte er van af. Ga absoluut kijken in San Juan Chamula waar een kerk zoals nergens anders ter wereld te vinden is! Een unieke mix tussen katholicisme en animisme en een "must see" op deze reis. San Cristobal zelf is ook mooi en heeft een ontspannen sfeer. Na deze 8 dagen voornamelijk cultuur happen wordt het tijd om ons in de jungle van Centraal Amerika te storten. Daar beginnen we al mee als je naar Palenque rijdt. Veel mooie watervallen onderweg en dito vergezichten. Palenque is de opmaat naar Tikal dat weer in Guatemala ligt en waar we weer aankomen op dag 11. De jungle rondom Tikal is bijna net zo indrukwekkend als Tikal zelf en dit absolute hoogtepunt is dan ook een prima plek om de rondreis te beëindigen. Op dag 13 vlieg je terug naar Guatemala Stad waar je de volgende dag weer vertrekt op weg naar huis.Prijs v.a. € 1625.00
TUIGuatemala-reizen TUI
TUI rondreizen
16-daagse rondreis In het spoor van de Maya's
TUI Reizen: 16-daagse rondreis In het spoor van de Maya's De mooiste landen van Midden-Amerika nodigen je uit voor een kennismaking met de Mayacultuur, die ontstond op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Mexico, Belize en Guatemala zijn de trotse bezitters van tempelcomplexen en archeologische opgravingen die herinneren aan deze beschaving. Onder meer Tulum, Tikal, Palenque, Uxmal en Chichén Itzá passeren de revue. Imponerende vulkanen, indianendorpjes, ongerepte junglegebieden, sfeervolle koloniale steden, culinaire lekkernijen en een vriendelijke bevolking. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke reiservaring zijn aanwezig.Prijs v.a. € 1458.00
TUI rondreizen
24-daagse rondreis Kleurrijk Mexico & Guatemala
TUI Reizen: 24-daagse rondreis Kleurrijk Mexico & Guatemala Hola...Buenos Dias... Adiós... Een uitroep die je veel zal horen tijdens deze fenomenale reis door Mexico & Guatemala. Je gaat naar mysterieuze plekken om de aloude cultuur en tradities van de Maya's te bewonderen. Maar ook de natuur in deze landen is niet te missen. Van geweldige rotsformaties in de Sumiderokloof tot het meer van Atitlan met zijn diverse flora en fauna. Je fotocamera zal geen rust hebben tijdens deze reis! Op de marktjes in de koloniale steden vind je authentieke, kleurrijke souvenirs waarmee je de thuisblijvers (of jezelf natuurlijk) leuk kunt verrassen.Prijs v.a. € 1899.00
TUI rondreizen
9-daagse rondreis Wereld van de Maya's
TUI Reizen: 9-daagse rondreis Wereld van de Maya's De belangrijke Mayastad Chichén Itzá, het Maya tempelcomplex in Uxmal, de ruďnestad Palenque en het aan de oceaan gelegen Tulum... het zijn slechts enkele welbekende namen die herinneren aan de rijke Mayacultuur. Maar ook indianenculturen én de Spaanse veroveraars zorgden voor een erfenis waar wij nu nog steeds van kunnen genieten. Deze rondreis Mexico, met ook een vleugje Guatemala en Belize, is perfect voor de cultuurliefhebber. Reis mee op een onvergetelijke tocht door het Mexico van toen en nu.Prijs v.a. € 1399.00
SawadeeGuatemala-reizen Sawadee
Sawadee Rondreizen > Singlereizen
Rondreis Trans-Midden-Amerika
Sawadee: Complete rondreis langs de hoogtepunten van de Midden-Amerikaanse landen Mexico, Guatemala en Honduras. Onderweg van Mexico-Stad naar Yucatán zie je de belangrijkste overblijfselen van de Mayas die hier jarenlang heersten. De tempels van Copán, Tikal, Chitzen Itzá en Palenque getuigen van een rijk verleden. In San Cristóbal en Chichicastenango kom je de indianenbevolking tegen op hun kleurrijke markten. Deze reis eindigt heerlijk ontspannen aan het Caribische strand bij Playa del Carmen. Hier kun je heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de kleine straatjes of een dagtocht maken naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel. Tijdens deze rondreis door Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala én Belize beleef je de geheel eigen sfeer van zes landen in Midden-Amerika. Costa Rica is met zijn tropische regenwouden en onvoorstelbare variëteit aan dieren de tuin van Midden-Amerika. Nicaragua biedt sfeervolle koloniale steden en vulkanen. In Guatemala en Honduras ligt de oorsprong van de Maya-cultuur, met indrukwekkende ruďnes en authentieke indianendorpen. Bij het eiland Caye Caulker in Belize kun je fantastisch snorkelen.Prijs v.a. € 2898.00

Reisorganisaties Guatemala-vakanties

Boek je vakantie in Guatemala online

Voor georganiseerde vakanties in Guatemala kun je terecht bij: Djoser, Sawadee, TUI Reizen, Dagboekreizen. Een korte profielschets van deze 4 reisorganisaties:

Djoser organiseert actieve rondreizen in Guatemala. Ontdek de natuur en cultuur van Guatemala via groepsreizen met veel individuele vrijheid. Voor wie in Guatemala graag meer ziet dan alleen de gebaande paden. (ANVR/SGR)
Sawadee organiseert actieve en avontuurlijke groepsreizen in Guatemala met veel individuele vrijheid, in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding. Niet alleen de hoogtepunten, juist de minder ontdekte gebieden in Guatemala zijn vaak het interessantst. (ANVR/SGR)
Dagboekreizen Dagboekreizen organiseert individuele rondreizen in Guatemala, waarbij de belevenis centraal staat. Via het dagboek van de ervaren medewerkers word je meegenomen in je eigen reisverhaal. (ANVR/SGR)
TUI Reizen biedt zonvakanties, natuurvakanties, autovakanties, stedenreizen, kampeervakanties, fietsvakanties, korte vakanties en bijzondere rondreizen in o.a. Guatemala. (ANVR/SGR)

Reisbeurs

Op onze reisbeurs vind je vooral aanbiedingen van gespecialiseerde reisorganisaties met een bijzonder aanbod individuele reizen die je niet vindt bij de grote touroperators: vliegtickets, fly-drives, last minutes, actieve reizen, natuurreizen, cultuurreizen, hotels en pensions, vakantiehuizen.

Huurauto's Guatemala

Compare car rent Guatemala

Deze huurauto's in Guatemala zijn van gerenommeerde autoverhuurders als Avis, Budget, Alamo, National, Hertz, Dollar, Europcar, Sixt maar worden verhuurd via car brokers, makelaars in autoverhuur. Door de grote hoeveelheid auto's die ze huren bedingen ze aanzienlijke kortingen op de huurprijs. Daarom is het als consument bijna altijd veel voordeliger om een auto via bemiddeling van zo'n car broker te huren dan rechtstreeks bij de autoverhuurder. Ook zijn de voorwaarden waaronder je een auto huurt bij een car broker meestal aanzienlijk voordeliger en overzichtelijker. Veel is al bij de huurprijs inbegrepen, zoals een onbeperkt aantal kilometers en de meeste verzekeringen.

Reisgidsen en landkaarten Guatemala

Koop met korting Reisgidsen en landkaarten via reisboekwinkel.nl

Anders Reizen Guatemala - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)
Vakantie boeken > Reisverhalen Guatemala