Nieuwsbrief | 4 reisverslagen Litouwen-reizen

Vakantie Litouwen

Reizen naar Litouwen boeken

Verslag Fietsvakantie Litouwen en Letland

Voor het boeken van een vakantie in Litouwen hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Litouwen-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Litouwen met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Litouwen-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.

Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees de 4 reisverslagen over vakanties in Litouwen. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Litouwen.)

Rondreizen Litouwen

9 groepsreizen en individuele reizen

We hebben 9 bijzondere georganiseerde rondreizen in Litouwen geselecteerd van betrouwbare reisorganisaties. Bij deze reizen (zowel groepsreizen als individuele rondreizen) staan de natuur en/of cultuur in Litouwen centraal. Daaronder staat een uitgebreid overzicht van reisorganisaties met Litouwen-reizen, waaronder ook organisatoren van reizen met een vaste verblijfplaats en maatwerk vakanties (bouwstenen).

DjoserLitouwen-reizen Djoser
Djoser Actieve rondreizen
Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen
Djoser: Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen Tijdens deze bijzondere rondreis kom je door Litouwen, Letland en Estland. Je bezoekt onder meer de eeuwenoude steden Vilnius, het prachtige, pittoreske Riga en levendige Tallin.

Deze veelzijdige rondreis door de drie Baltische Staten biedt een grote diversiteit aan eeuwenoude cultuur. Het stadshart van de hoofdsteden, Vilnius, Riga en Tallinn, zijn ondanks oorlogen en woelingen goed intact gebleven, waardoor je nog volop kunt proeven van de laatmiddeleeuwse sfeer. Hoewel de drie landen hun rijke geschiedenis delen, hebben ze elk hun unieke karakter behouden. Vilnius is een stad dat zich uitstrekt langs de beide oevers van de snelstromende Neris, gelegen tussen met naaldbossen begroeide heuvels. Riga is een 800 jaar oude stad die ontstaan is als handelsnederzetting van Duitse ridders en Tallinn maakte de grootste bloei door van de 13e tot de 16e eeuw, toen ze stapelplaats was in het oostelijk deel van de Baltische Zee.Prijs v.a. € 995.00
Djoser Actieve rondreizen
Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen
Djoser: Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen Ontdek met Djoser de mooie Baltsiche Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius, en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg en Moskou.

Eeuwenoude steden, schilderachtige pleinen, uitgestrekte bossen en verlaten stranden. Estland, Letland en Litouwen bieden een grote diversiteit. We reizen langs de mooiste steden van de Baltische Staten en bezoeken prachtige natuurgebieden, zoals de Koerse Schoorwal - een uniek vogelrijk natuurgebied met hoge witte zandduinen - en het Gaujas Nationaal Park. Niet alleen hier heeft de vroegere Sovjetsfeer plaatsgemaakt voor een eigentijdse uitstraling, ook de statige Russische cultuursteden Sint-Petersburg en Moskou zijn tegenwoordig hip en modern. Laat je verrassen door deze interessante landen en steden.Prijs v.a. € 1695.00
Djoser Actieve rondreizen
Rondreis Litouwen, Letland, Estland & St. Petersburg, 14 dagen
Djoser: Rondreis Litouwen, Letland, Estland & St. Petersburg, 14 dagen Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg.

Deze afwisselende rondreis door de drie Baltische Staten biedt een grote verscheidenheid aan cultuur en ongerepte natuur. De steden hebben een laatmiddeleeuws stadshart, dat redelijk ongeschonden alle oorlogen en woelingen heeft overleefd. Litouwen kent het unieke duinengebied van de Koerische landtong, in Letland bezoeken we het idyllische rivierdal van de Gaujas en op het lieflijke Estse eiland Saaremaa geniet je van de stilte en de dichte bossen. In het mooie Sint Petersburg vind je het beroemde Hermitage, het grootste museum ter wereld met vele omvangrijke kunstcollecties.Prijs v.a. € 1495.00
SRC-reizenLitouwen-reizen SRC
SRC-reizen Cultuurvakanties
Baltische Staten en Sint Petersburg
SRC-reizen: Baltische Staten en Sint Petersburg Ontdek de Baltische staten met hun drie prachtige hoofdsteden, Vilnius, Riga en Tallinn en reis daarna door naar Sint Petersburg in Rusland met de reisleiders van SRC ReizenPrijs v.a. € 1898.00
Koning AapLitouwen-reizen Koning Aap
Koning Aap Groepsreizen
Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 15 dagen
Oude steden en verlaten baaien
Koning Aap: Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 15 dagen; Oude steden en verlaten baaien Niet zo lang geleden amper bekend, nu alweer jaren lid van de Europese Unie. We hebben het over Estland, Letland en Litouwen, ooit onderdeel van de Sovjet-Unie. Je reist door schilderachtige middeleeuwse steden met moderne winkels en orthodoxe kerken. Op het platteland met haar houten huisjes, paardenkarren en eindeloze wouden, begeef je je tijdens je Baltische Staten rondreis in een andere wereld. De binnenlanden zijn dichtbebost, slechts doorkruist door riviertjes.Prijs v.a. € 1695.00
Koning Aap Groepsreizen
Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen
Hoogtepunten van de Baltische Staten
Koning Aap: Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen; Hoogtepunten van de Baltische Staten In het noordoosten van Europa liggen drie sfeervolle, middeleeuwse hoofdsteden op rijafstand van elkaar. Niet alleen overdag, maar ook s avonds zal je je prima vermaken. Tussen alle historische bezienswaardigheden bevinden zich leuke, gezellige restaurantjes en cafétjes. Met recht prijken zowel Vilnius, Riga als Tallinn op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Je begint deze korte reis in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Onderweg naar Letland bezoek je het symbool van verzet tegen de Russische bezetters, de Kruisheuvel. Riga is de meest mondaine stad van de Baltische staten en is merkbaar eeuwenlang een ontmoetingsplaats voor verschillende culturen geweest. In Estland aangekomen, zorgt het knusse, middeleeuwse Tallinn, voor een passend slot van deze reis.Prijs v.a. € 895.00
KrasLitouwen-reizen Kras
Kras Fly-drive
Fly-drive Baltische Staten
Kras: Fly-drive Baltische Staten Vliegreis inclusief autohuur, hotels en ontbijt. Met Riga, Tallinn, Tartu, Sigulda, Rundale, Vilnius, Kaunas en KlaipedaPrijs v.a. € 930.00
Kras Groepsreis
Rondreis Baltische Staten Compleet
Kras: Rondreis Baltische Staten Compleet Vlieg/busreis Estland, Letland en Litouwen incl. ontbijt, met o.a. Riga, Tallinn, Tartu, Palanga, Kaunas, Trakai en VilniusPrijs v.a. € 917.00
Kras singlereis
Single Reis Baltische Staten Compleet
  Zie bovenstaande reisPrijs v.a. € 1069.00

Reisorganisaties Litouwen-vakanties

Boek je vakantie in Litouwen online

Voor georganiseerde vakanties in Litouwen kun je terecht bij: Djoser, Koning Aap, Kras, SRC-reizen, Rosetta Reizen. Een korte profielschets van deze 5 reisorganisaties:

Djoser organiseert actieve rondreizen in Litouwen. Ontdek de natuur en cultuur van Litouwen via groepsreizen met veel individuele vrijheid. Voor wie in Litouwen graag meer ziet dan alleen de gebaande paden. (ANVR/SGR)
Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen in Litouwen voor de levensgenieter: veel aandacht voor accommodaties, reisprogramma en transport onderweg in Litouwen. (ANVR/SGR)
Kras organiseert een breed scala reizen in Litouwen en tal van andere landen, waaronder culturele rondreizen per bus en fly-drives met de eigen auto, stedentrips en actieve reizen als fietsvakanties, wandelreizen en jungle-reizen. (ANVR/SGR)
SRC-reizen SRC-reizen voor wie meer wil zien: niet alleen de highlights maar ook de onbekende parels. Groepsreizen, fly drives en een privéreizen met chauffeur naar prachtige, cultuurrijke bestemmingen. (ANVR/SGR)
Rosetta Reizen Rosetta Reizen: avontuurlijke rondreizen met een cultureel tintje. Groeps-, individuele en singlereizen, maatwerk en groepsreizen met kinderen naar Litouwen. (ANVR/SGR)

Reisbeurs

Op onze reisbeurs vind je vooral aanbiedingen van gespecialiseerde reisorganisaties met een bijzonder aanbod individuele reizen die je niet vindt bij de grote touroperators: vliegtickets, fly-drives, last minutes, actieve reizen, natuurreizen, cultuurreizen, hotels en pensions, vakantiehuizen.

Huurauto's Litouwen

Compare car rent Lithuania

Deze huurauto's in Litouwen zijn van gerenommeerde autoverhuurders als Avis, Budget, Alamo, National, Hertz, Dollar, Europcar, Sixt maar worden verhuurd via car brokers, makelaars in autoverhuur. Door de grote hoeveelheid auto's die ze huren bedingen ze aanzienlijke kortingen op de huurprijs. Daarom is het als consument bijna altijd veel voordeliger om een auto via bemiddeling van zo'n car broker te huren dan rechtstreeks bij de autoverhuurder. Ook zijn de voorwaarden waaronder je een auto huurt bij een car broker meestal aanzienlijk voordeliger en overzichtelijker. Veel is al bij de huurprijs inbegrepen, zoals een onbeperkt aantal kilometers en de meeste verzekeringen.

Reisgidsen en landkaarten Litouwen

Koop met korting Reisgidsen en landkaarten via reisboekwinkel.nl

Anders Reizen Litouwen - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)
Vakantie boeken > Reisverhalen Litouwen