Nieuwsbrief | Reisverslag Mongolië-reis

Vakantie Mongolië

Reizen naar Mongolië boeken

Verslag Rondreis Mongolië

Voor het boeken van een vakantie in Mongolië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Mongolië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Mongolië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Mongolië-reizen, evenals reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.

Ook zijn er overzichten voor het boeken van goedkope vliegtickets, hotels voor het zelf samenstellen van je vakantie in Mongolië.

Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Mongolië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Mongolië.)

Rondreizen Mongolië

7 groepsreizen en individuele reizen

We hebben 7 bijzondere georganiseerde rondreizen in Mongolië geselecteerd van betrouwbare reisorganisaties. Bij deze reizen (zowel groepsreizen als individuele rondreizen) staan de natuur en/of cultuur in Mongolië centraal. Daaronder staat een uitgebreid overzicht van reisorganisaties met Mongolië-reizen, waaronder ook organisatoren van reizen met een vaste verblijfplaats en maatwerk vakanties (bouwstenen).

DjoserMongolië-reizen Djoser
Djoser Actieve rondreizen
Rondreis MongoliŽ, 18 dagen
Djoser: Rondreis MongoliŽ, 18 dagen Tijdens deze reis ontdek je hoe vriendelijk de bevolking van dit eens zo gevreesde land is. Hoogtepunten die je gaat zien zijn o.a. Amarbayasgalant, Terkhiin Tsagaan Nuur, Khongoryn Els, Erdene Zuu en Khar Korin.

De reis door MongoliŽ begint in de hoofdstad, Ulaanbaatar. Vanaf het Zaisan-gedenkteken, op een heuvel ten zuiden van de stad, heb je een weids uitzicht over Ulaanbaatar en omgeving. We bezoeken het Amarbayasgalant klooster dat gebouwd is ter ere van de grote Mongoolse boeddhist Zanabazar. We brengen een bezoek aan Terkhiin Tsagaan Nuur nationaal park. Dit†park is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting zon 80.000 jaar geleden. Hier kun je naar de kraterrand klimmen die een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving. Eindeloze steppes, woestijn en bos maken van dit land een afwisselende bestemming.Prijs v.a. € 2895.00
ShoestringMongolië-reizen Shoestring
Shoestring groepsreis
Groepsreis MongoliŽ & China
In de voetsporen van Ghengis Khan
Shoestring: Groepsreis MongoliŽ & China; In de voetsporen van Ghengis Khan MongoliŽ is een bestemming vol avontuur voor reizigers die graag van de gebaande paden af gaan. Met de trein reis je naar de in China gelegen†autonome regio Binnen-MongoliŽ. Weinig westerse toeristen bezoeken dit gebied waar Kublai Khan ooit zijn zomerresidentie had en verschillende bevolkingsgroepen hun sporen hebben achtergelaten. Met de TransmongoliŽ-Express reis je door naar Ulan Baatar. De hoofdstad van MongoliŽ ontwikkelt zich in een hoog tempo, maar eenmaal buiten de stad zal de indrukwekkende natuur en de oorspronkelijk nomadische bevolking je hart sneller doen kloppen. Over geasfalteerd wegdek, grasland en hobbelwegen bezoek je enkele van de mooiste plekken van dit enorme land. Vulkanen, grasvlaktes, vogelrijke meren, prachtige boeddhistische kloosters en overnachtingen in traditioneel Mongoolse gers, maken dit een reis om nooit te vergeten!Prijs v.a. € 2499.00
Shoestring groepsreis
Groepsreis TranssiberiŽ Express
Van Moskou tot Beijing
Shoestring: Groepsreis TranssiberiŽ Express; Van Moskou tot Beijing Een langgekoesterde droom wordt werkelijkheid. Twee weken lang met de beroemde TranssiberiŽ Express door de natuurpracht van SiberiŽ en MongoliŽ, een afstand van totaal 7865 kilometer! Natuurlijk wil je wat langer genieten van de gebieden waar je doorheen raast. Vandaar dat je voor een paar dagen uitstapt in Irkutsk en Ulaan Baatar, alvorens je Beijing binnenrolt.Prijs v.a. € 2599.00
Koning AapMongolië-reizen Koning Aap
Koning Aap Pioniersreis (Groepsreizen)
Rondreis MONGOLIň - 23 dagen
Overnachten op eindeloze grasvlaktes
Koning Aap: Rondreis MONGOLIň - 23 dagen; Overnachten op eindeloze grasvlaktes MongoliŽ geeft de geheimen van de uitgestrekte steppen steeds meer prijs aan de nieuwsgierige buitenwereld. Je ontmoet een volk van herders en ruiters. Onderweg rijd je door een adembenemend landschap, bestaande uit eindeloze grasvlakten en zacht glooiende heuvels. Hier en daar zie je een ger, een traditionele nomadentent, staan. Dit eeuwenoude symbool van het Mongoolse landschap is nog steeds springlevend. Ook jij zult tijdens je MongoliŽ rondreis regelmatig overnachten in gers.Prijs v.a. € 2795.00
Koning Aap rondreizen
Rondreis TRANSSIBERIň EXPRESS - 23 dagen
Van Moskou naar Beijing
Koning Aap: Rondreis TRANSSIBERIň EXPRESS - 23 dagen; Van Moskou naar Beijing Een langgekoesterde droom wordt werkelijkheid! Een reis met de beroemde TranssiberiŽ Express door de natuurpracht van SiberiŽ en MongoliŽ, een afstand van in totaal 7865 kilometer. Natuurlijk wil je wat langer genieten van de gebieden waar je doorheen raast. Vandaar dat je stops maakt in de historische steden Kazan, Jekaterinaburg en Irkoetsk. Je brengt een uitgebreid bezoek aan MongoliŽ voordat je Beijing binnenrolt.Prijs v.a. € 3595.00
SawadeeMongolië-reizen Sawadee
Sawadee Familiereizen
Familiereis MongoliŽ
Sawadee: Rondreis TRANSSIBERIň EXPRESS - 23 dagen</a><br>Van Moskou naar Beijing Tijdens deze familiereis door MongoliŽ gaat we met de nomaden van MongoliŽ mee de steppes op. Dit is een avontuurlijke rondreis voor actieve families. We slapen in een ger (nomadentent) bij een Mongoolse familie en leren alles over het nomadenleven. Wie wil kan helpen met het melken van de jaks (runddier) en de kamelen. Omdat Mongoolse kinderen van jongs af aan vertrouwd zijn met paarden kunnen ze je alles leren over paarden.Maar er zijn nog veel meer andere leuke dingen te doen. In het Khustai Nuruu nationaal park gaan we op zoek naar wilde Przewalskipaarden, bij het Ugii meer bestaat de mogelijkheid om een frisse duik te nemen en op de rug van een kameel trotseren we de woestijn van Khogno Khan. Houden jullie ervan om in de natuur te zijn en nieuwe dingen te leren? Gaan jullie dan mee met deze bijzondere reis naar het land van de nomaden: MongoliŽ?Prijs v.a. € 2698.00
Sawadee Rondreizen > Singlereizen
Rondreis MongoliŽ
Sawadee: Rondreis TRANSSIBERIň EXPRESS - 23 dagen</a><br>Van Moskou naar Beijing Tijdens deze avontuurlijke rondreis door MongoliŽ reizen we langs ongerepte natuur, spectaculaire vergezichten, de uitgestrekte Gobi woestijn ťn de gastvrijheid van de nomaden. Alleen de boeddhistische kloosters herinneren nog aan de tijd dat Djenghis Khan vanuit MongoliŽ een wereldrijk stichtte. Het vervoer is zeer gevarieerd. We maken gebruik van privť busjes, maken een kamelen- en verschillende prachtige wandeltochten.Prijs v.a. € 2598.00

Reisorganisaties Mongolië-vakanties

Boek je vakantie in Mongolië online

Voor georganiseerde vakanties in Mongolië kun je terecht bij: Djoser, Koning Aap, Sawadee, Shoestring, Tiara Tours, Tiara Tours, Dim Sum Reizen. Een korte profielschets van deze 7 reisorganisaties:

Djoser organiseert actieve rondreizen in Mongolië. Ontdek de natuur en cultuur van Mongolië via groepsreizen met veel individuele vrijheid. Voor wie in Mongolië graag meer ziet dan alleen de gebaande paden. (ANVR/SGR)
Shoestring biedt groepsrondreizen in Mongolië: actieve rondreizen vol afwisseling in kleine groepen met zoveel mogelijk de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. (ANVR/SGR)
Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen in Mongolië voor de levensgenieter: veel aandacht voor accommodaties, reisprogramma en transport onderweg in Mongolië. (ANVR/SGR)
Sawadee organiseert actieve en avontuurlijke groepsreizen in Mongolië met veel individuele vrijheid, in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding. Niet alleen de hoogtepunten, juist de minder ontdekte gebieden in Mongolië zijn vaak het interessantst. (ANVR/SGR)
-> Tiara Tours Tiara Tours is specialist in Trans Siberië Express en andere niet-alledaagse reizen naar Rusland, Mongolië en China. Ook maatreizen naar India, China en Vietnam! (ANVR/SGR)
-> Dimsum Dim Sum Reizen organiseert themareizen, cultuurreizen, festivalreizen, groeps- en individuele reizen op maat naar China, Tibet, Bhutan en Sikkim, Ladakh en Spiti, Himalaya, Iran en Centraal-Azië. (ANVR/SGR)

Reisbeurs

Op onze reisbeurs vind je vooral aanbiedingen van gespecialiseerde reisorganisaties met een bijzonder aanbod individuele reizen die je niet vindt bij de grote touroperators: vliegtickets, fly-drives, last minutes, actieve reizen, natuurreizen, cultuurreizen, hotels en pensions, vakantiehuizen.

Zelfstandig reizen Mongolië

Vliegtickets, hotels

Via online reserveringssites is het eenvoudig om prijzen te vergelijken van alle vliegtickets, hotels en zo met maximale flexibiliteit en vrijheid je eigen reis in Mongolië uit te stippelen. Je eigen startpakket maak je door een vlucht te combineren met een hotel voor de eerste nacht. Je bent niet afhankelijk van de vaste pakketten die reisorganisaties aanbieden en de keuzemogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Vliegtickets Mongolië

Vakantie à la Carte biedt i.s.m. eBookers voordelige vliegtickets naar Mongolië. Het is bovendien per bestemming mogelijk een prijsvergelijking te maken tussen een groot aantal verschillende aanbieders van goedkope vliegtickets naar Mongolië, o.a.:

prijsvergelijking vliegtickets Mongolië

Vakantie à la Carte vliegtickets Mongolië (i.s.m. eBookers)
Goedkope tickets Mongolië (i.s.m. WorldTicketCenter)
Select Reizen vliegtickets Mongolië (i.s.m. Beins)

Wie het goedkoopste vliegticket naar Mongolië in de aanbieding heeft is niet op voorhand te zeggen: daarvoor zul je echt zelf een prijsvergelijking moeten maken. Doordat het tegenwoordig verplicht is de echte prijs (inclusief toeslagen) te vermelden is het eenvoudiger de prijzen te vergelijken.

Wel moet je letten op de boekings- of reserveringskosten: die verschillen nog steeds en zijn niet bij iedereen in de prijs die je in eerste instantie te zien krijgt inbegrepen. Dat blijkt soms pas later tijdens het boekingsproces maar wel voordat je definitief geboekt hebt. Altijd blijven opletten dus.

Ook is het zinvol tijdig de prijzen van vluchten naar Mongolië te checken, want last-minute aanbiedingen maken steeds meer plaats voor vroegboekkortingen. Dus naarmate je later boekt wordt een vliegticket naar Mongolië eerder duurder dan goedkoper.

Hotels Mongolië

Vakantie à la Carte is een goed begintpunt voor het boeken van een hotel in Mongolië. Vakantie à la Carte biedt niet alleen de beste prijzen van 1 hotels in 1 steden in Mongolië, maar het is bovendien mogelijk per plaats een prijsvergelijking te maken met andere hotelaanbieders:

Vakantie à la Carte hotels Mongolië: 1 hotels
Budget hotels Mongolië: 3 hotels

Reisgidsen en landkaarten Mongolië

Koop met korting Reisgidsen en landkaarten via reisboekwinkel.nl

Anders Reizen Mongolië - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)
Vakantie boeken > Reisverhalen Mongolië