Nieuwsbrief | 5 reisverslagen Roemenië-reizen

Vakantie Roemenië

Reizen naar Roemenië boeken

Verslag Stedentrip Boekarest

Voor het boeken van een vakantie in Roemenië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Roemenië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Roemenië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Roemenië-reizen, evenals reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.

Ook zijn er overzichten voor het boeken van goedkope vliegtickets, hotels, huurauto's voor het zelf samenstellen van je vakantie in Roemenië. Zo organiseer je bijvoorbeeld je eigen fly-drive.

Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees de 5 reisverslagen over vakanties in Roemenië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Roemenië.)

Rondreizen Roemenië

11 groepsreizen en individuele reizen

We hebben 11 bijzondere georganiseerde rondreizen in Roemenië geselecteerd van betrouwbare reisorganisaties. Bij deze reizen (zowel groepsreizen als individuele rondreizen) staan de natuur en/of cultuur in Roemenië centraal. Daaronder staat een uitgebreid overzicht van reisorganisaties met Roemenië-reizen, waaronder ook organisatoren van reizen met een vaste verblijfplaats en maatwerk vakanties (bouwstenen).

Koning AapRoemenië-reizen Koning Aap
Koning Aap Nieuwe reis
Rondreis BULGARIJE EN ROEMENIň - 16 dagen
Van ThraciŽ naar TranssylvaniŽ
Koning Aap: Rondreis BULGARIJE EN ROEMENIň - 16 dagen; Van ThraciŽ naar TranssylvaniŽ Tijdens je reis door Bulgarije en RoemeniŽ neemt naast geschiedenis en natuur ook contact met de lokale bevolking een belangrijke plaats in. Je bezoekt prachtige middeleeuwse dorpen en steden, maakt gebruik van bijzondere vervoersmiddelen zoals een smalspoortrein in de bergen van Bulgarije en paard en wagen in RoemeniŽ. In de sfeervolle dorpen waar je overnacht leer je de Bulgaren en Roemenen het best kennen, tijdens het maken van Bulgaarse lekkernijen of het drinken van koffie bij een ouder Roemeens echtpaar.Prijs v.a. € 1645.00
TUIRoemenië-reizen TUI
TUI rondreizen
12-daagse rondreis Historisch Bulgarije & RoemeniŽ
TUI Reizen: 12-daagse rondreis Historisch Bulgarije & RoemeniŽ De geschiedenis komt tot leven binnen de robuuste stadsmuren van middeleeuwse vestingen. Maak kennis met Bulgarije en RoemeniŽ, twee vooruitstrevende landen, waar men trots is op het historische erfgoed. Ga cultuursnuiven in de voormalige Bulgaarse hoofdstad Veliko Tarnovo en de dynamische Roemeense hoofdstad Boekarest, het 'Parijs van het oosten'. Griezel mee in het mystieke en ijzingwekkende kasteel van de beruchte Graaf Dracula in de machtige Karpaten. Speur naar pelikanen en vele andere vogelsoorten in de Donaudelta. Stap terug in de tijd in boerendorpjes en geniet van ongerepte landschappen. En sluit je avontuur af aan de gouden stranden en in het turquoise water van de Zwarte Zee.Prijs v.a. € 857.00
KrasRoemenië-reizen Kras
Kras singlereis
Single Reis Authentiek RoemeniŽ
Kras: Single Reis Authentiek RoemeniŽ Singlereis RoemeniŽ met o.a. Boekarest, Sighisoara en Sibiu. Vlucht, hotel, ontbijt & diner inbegrepen!Prijs v.a. € 599.00
Kras Groepsreis
Fly-drive Authentiek RoemeniŽ
Kras: Fly-drive Authentiek RoemeniŽ Groepsrondreis RoemeniŽ incl. vlucht, hotels, ontbijt, diners en NL-sprekende reisleiding. Met o.a. Boekarest, Sighisoara en Sibiu.Prijs v.a. € 499.00
Kras Groepsreis
Rondreis Authentiek RoemeniŽ
  Zie bovenstaande reisPrijs v.a. € 479.00
Peter Langhout ReizenRoemenië-reizen Peter Langhout
Peter Langhout Autorondreis
10 dagen Autorondreis Roemenie
Peter Langhout: 10 dagen Autorondreis Roemenie Ontdek tijdens deze individuele autorondreis de schoonheid van RoemeniŽ. Prachtige steden, middeleeuwse dorpjes en indrukwekkende kloosters en natuur.Prijs v.a. € 269.00
Peter Langhout Busreizen
12 dagen Rondreis Roemenie
Peter Langhout: 12 dagen Rondreis Roemenie Reis met ons mee naar RoemeniŽ en ontdek dit bijzondere land met prachtige middeleeuwse stadjes, eeuwenoude kloosters en mooie natuur. Incl. rit met paard en wagen en folklore.Prijs v.a. € 629.00
Peter Langhout Vliegvakantie|Excursie|Bijzonder en leuk|Nieuwe reizen
8 dagen Vlieg busreis Bijzonder RoemeniŽ
Peter Langhout: 8 dagen Vlieg busreis Bijzonder RoemeniŽ Ga mee naar RoemeniŽ en ontdek dit schitterende land met haar veelzijdige natuur en rijke cultuur. Incl. Nederlandstalige gids en vluchten met KLM.Prijs v.a. € 475.00
SNPRoemenië-reizen SNP
SNP vogelreis
RoemeniŽ - Donaudelta - Trouw lezersreis
vogelreis vanuit hotel en hotelboot
SNP: Samen met Trouw-natuurschrijver Koos Dijksterhuis ontdekken we de grootste rivierdelta van heel Europa. Vanuit Tulcea verkennen we de kust van de Zwarte Zee en gaan vogelen in prachtige bossen en steppelandschappen. Vervolgens duiken we diep de Donaudelta in. Overweldigend zijn de aantallen water- en moerasvogels, die je vanaf een kleine, maar comfortabele boot van dichtbij kan bekijken. We overnachten tijdens deze vogelreis middenin het gebied op een moderne hotelboot en worden ťťn met de delta en zijn bewoners. Woudaapjes, zwarte ibissen, roze pelikanen, vele soorten reigers, wielewalen, valken en allerlei andere vogels wachten om van dichtbij door jou gespot te worden.Prijs v.a. € 1775.00
SNP vogelreis
RoemeniŽ - Donaudelta en Zwarte Zee
vogelreis vanuit hotel en met hotelboot
SNP: De monding van de Donau is de grootste rivierdelta in heel Europa. Overweldigend zijn de aantallen water- en moerasvogels, die je vanaf een kleine, maar comfortabele boot van dichtbij kan bekijken. We overnachten tijdens deze vogelreis middenin het gebied op een moderne hotelboot en worden ťťn met de delta en zijn bewoners. Woudaapjes, zwarte ibissen, roze pelikanen, vele soorten reigers, wielewalen, valken en allerlei andere vogels wachten om van dichtbij door jou gespot te worden. We verkennen vervolgens de kust van de Zwarte Zee en gaan vogelen in prachtige bossen en steppelandschappen.Prijs v.a. € 1345.00
SNP wandelvakantie
RoemeniŽ - TranssylvaniŽ
wandelvakantie langs gastgezinnen
SNP: Deze reis begint en eindigt in Tirgu Mures, een Roemeense provinciestad met een aardig centrum. De wandelingen beginnen niet ver buiten de stad en voeren door het vredige landschap van TranssylvaniŽ, waar u een deel van de historische zout-route volgt. Aan het einde van de dag loopt u een stil boerendorpje binnen en wordt gastvrij onthaald.Prijs v.a. € 595.00

Reisorganisaties Roemenië-vakanties

Boek je vakantie in Roemenië online

Voor georganiseerde vakanties in Roemenië kun je terecht bij: Koning Aap, SNP, Peter Langhout, Kras, TUI Reizen. Een korte profielschets van deze 5 reisorganisaties:

Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen in Roemenië voor de levensgenieter: veel aandacht voor accommodaties, reisprogramma en transport onderweg in Roemenië. (ANVR/SGR)
SNP Natuurreizen SNP Natuur & cultuurreizen is gespecialiseerd in actieve reizen in Roemenië en tientallen andere landen: wandelreizen & trekkings, fietsreizen en expedities, natuur- en cultuurrondreizen, travelkids gezinsvakanties, landelijke vakanties en winterreizen. (ANVR/SGR)
Kras organiseert een breed scala reizen in Roemenië en tal van andere landen, waaronder culturele rondreizen per bus en fly-drives met de eigen auto, stedentrips en actieve reizen als fietsvakanties, wandelreizen en jungle-reizen. (ANVR/SGR)
Peter Langhout organiseert diverse vakanties voor een zeer brede doelgroep, waaronder ook excursiereizen. Doordat er groot wordt ingekocht en doordat u rechtstreeks boekt, zijn de prijzen uiterst scherp. (ANVR/SGR)
TUI Reizen biedt zonvakanties, natuurvakanties, autovakanties, stedenreizen, kampeervakanties, fietsvakanties, korte vakanties en bijzondere rondreizen in o.a. Roemenië. (ANVR/SGR)

Reisbeurs

Op onze reisbeurs vind je vooral aanbiedingen van gespecialiseerde reisorganisaties met een bijzonder aanbod individuele reizen die je niet vindt bij de grote touroperators: vliegtickets, fly-drives, last minutes, actieve reizen, natuurreizen, cultuurreizen, hotels en pensions, vakantiehuizen.

Zelfstandig reizen Roemenië

Vliegtickets, hotels, huurauto's

Via online reserveringssites is het eenvoudig om prijzen te vergelijken van alle vliegtickets, hotels, huurauto's en zo met maximale flexibiliteit en vrijheid je eigen reis in Roemenië uit te stippelen. Voor een fly-drive in Roemenië combineer je bijvoorbeeld het voordeligste vliegticket met de goedkoopste huurauto en een of meerdere hotels. Je eigen startpakket maak je door een vlucht te combineren met een hotel voor de eerste nacht. Je bent niet afhankelijk van de vaste pakketten die reisorganisaties aanbieden en de keuzemogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Vliegtickets Roemenië

Vakantie à la Carte biedt i.s.m. eBookers voordelige vliegtickets naar Roemenië. Het is bovendien per bestemming mogelijk een prijsvergelijking te maken tussen een groot aantal verschillende aanbieders van goedkope vliegtickets naar Roemenië, o.a.:

prijsvergelijking vliegtickets Roemenië

Vakantie à la Carte vliegtickets Roemenië (i.s.m. eBookers)
Goedkope tickets Roemenië (i.s.m. WorldTicketCenter)
Select Reizen vliegtickets Roemenië (i.s.m. Beins)

Wie het goedkoopste vliegticket naar Roemenië in de aanbieding heeft is niet op voorhand te zeggen: daarvoor zul je echt zelf een prijsvergelijking moeten maken. Doordat het tegenwoordig verplicht is de echte prijs (inclusief toeslagen) te vermelden is het eenvoudiger de prijzen te vergelijken.

Wel moet je letten op de boekings- of reserveringskosten: die verschillen nog steeds en zijn niet bij iedereen in de prijs die je in eerste instantie te zien krijgt inbegrepen. Dat blijkt soms pas later tijdens het boekingsproces maar wel voordat je definitief geboekt hebt. Altijd blijven opletten dus.

Ook is het zinvol tijdig de prijzen van vluchten naar Roemenië te checken, want last-minute aanbiedingen maken steeds meer plaats voor vroegboekkortingen. Dus naarmate je later boekt wordt een vliegticket naar Roemenië eerder duurder dan goedkoper.

Huurauto's Roemenië

Compare car rent Romania

huurauto-boeken.nl Roemenië verhuurt i.s.m. CarDelMar goedkope huurauto's in 15 steden in Roemenië. All-inclusive zonder verborgen toeslagen, zonder reserveringskosten en zonder creditcardkosten. Betaling uitsluitend per creditcard.

Goedkope huurauto Roemenië verhuurt i.s.m. CarTrawler voordelige huurauto's in 20 steden in Roemenië, met laagste prijs-garantie. Betalen kan met Visa of Mastercard.

Deze huurauto's in Roemenië zijn van gerenommeerde autoverhuurders als Avis, Budget, Alamo, National, Hertz, Dollar, Europcar, Sixt maar worden verhuurd via car brokers, makelaars in autoverhuur. Door de grote hoeveelheid auto's die ze huren bedingen ze aanzienlijke kortingen op de huurprijs. Daarom is het als consument bijna altijd veel voordeliger om een auto via bemiddeling van zo'n car broker te huren dan rechtstreeks bij de autoverhuurder. Ook zijn de voorwaarden waaronder je een auto huurt bij een car broker meestal aanzienlijk voordeliger en overzichtelijker. Veel is al bij de huurprijs inbegrepen, zoals een onbeperkt aantal kilometers en de meeste verzekeringen.

Hotels Roemenië

Vakantie à la Carte is een goed begintpunt voor het boeken van een hotel in Roemenië. Vakantie à la Carte biedt niet alleen de beste prijzen van 172 hotels in 45 steden in Roemenië, maar het is bovendien mogelijk per plaats een prijsvergelijking te maken met andere hotelaanbieders:

Vakantie à la Carte hotels Roemenië: 172 hotels
Budget hotels Roemenië: 326 hotels
Hotel Reservation Desk Roemenië: 509 hotels
Goedkope hotels Roemenië: 674 hotels

Reisgidsen en landkaarten Roemenië

Koop met korting Reisgidsen en landkaarten via reisboekwinkel.nl

Anders Reizen Roemenië - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)
Vakantie boeken > Reisverhalen Roemenië