Nieuwsbrief | 5 reisverslagen Tibet-reizen

Vakantie Tibet

Reizen naar Tibet boeken

Verslag Rondreis Tibet

Voor het boeken van een vakantie in Tibet hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Tibet-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Zie ook het overzicht van reisorganisaties met Tibet-reizen.

Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees de 5 reisverslagen over vakanties in Tibet. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Tibet.)

Rondreizen Tibet

8 groepsreizen en individuele reizen

We hebben 8 bijzondere georganiseerde rondreizen in Tibet geselecteerd van betrouwbare reisorganisaties. Bij deze reizen (zowel groepsreizen als individuele rondreizen) staan de natuur en/of cultuur in Tibet centraal. Daaronder staat een uitgebreid overzicht van reisorganisaties met Tibet-reizen, waaronder ook organisatoren van reizen met een vaste verblijfplaats en maatwerk vakanties (bouwstenen).

DjoserTibet-reizen Djoser
Djoser Actieve rondreizen
Rondreis China & Tibet, 30 dagen
Djoser: Rondreis China & Tibet, 30 dagen Complete reis langs alle hoogtepunten van China, inclusief het Dak van de Wereld in Tibet. Steden als Beijing en Xian wissel je af met de landschappelijk mooie provincies Yunnan en Tibet.

De rondreis start in Beijing waar excursies naar de Grote Muur en het Zomerpaleis op de planning staan. In Beijing pakken we de nachttrein naar Xi'an. We trekken in Xian een halve dag uit voor het wereldberoemde terracottaleger van de eerste Gele Keizer van China. Via een binnenlandse vlucht naar Xining reizen we in ruim 1,5 dag langs groene grasvlaktes en over besneeuwde passen over de spectaculaire, recent aangelegde, spoorlijn naar Lhasa. Tijdens de tocht door Tibet wordt je vergezeld door een lokale gids die rondleidingen geeft in de belangrijkste kloosters van Tibet. Na onze tijd in Tibet reizen we weer terug naar China.Prijs v.a. € 2895.00
ShoestringTibet-reizen Shoestring
Shoestring groepsreis
Groepsreis India Ladakh
In Tibetaanse sferen
Shoestring: Groepsreis India Ladakh ; In Tibetaanse sferen Het ruige hoogland van Ladakh behoort tot de meest afgelegen plekken op deze planeet en is alleen 's zomers bereikbaar via een spectaculaire bergroute door de Indiase Himalaya. Het verlaten maanlandschap maakt een onuitwisbare indruk op bezoekers. Cultureel gezien ben je in Tibet; de serene boeddhistische kloosters getuigen daarvan. Je kunt tijdens deze India Ladakh groepsreis kiezen voor een adembenemende trektocht én bezoekt Dharamsala, de huidige zetel van de Dalai Lama. Aspecten van het sikhisme tref je in de Gouden Tempel van Amritsar, het hindoeďsme ervaar je in de hoofdstad Delhi.Prijs v.a. € 1999.00
Shoestring groepsreis
Groepsreis Tibet & Nepal
Het dak van de wereld: een adembenemend avontuur
Shoestring: Groepsreis Tibet & Nepal ; Het dak van de wereld: een adembenemend avontuur Een rondreis vol overweldigende natuur, enorme bergmassieven en mythische culturen. Je ziet de historische koningssteden van Nepal en maakt een prachtige wandeltocht aan de rand van de fotogenieke Kathmanduvallei. Je doorkruist de onmetelijke hoogvlakten van Tibet, waar oude pelgrimsroutes, gebedsvlaggen en kloosters de enige tekens van menselijk leven zijn op dit 'Dak van de Wereld'. Het ruige verstilde landschap geeft je als reiziger het gevoel een verborgen wereld te ontdekken. Na eeuwenlang van de buitenwereld afgesloten te zijn geweest, ontvangt de traditionele en gastvrije Tibetaanse bevolking haar bezoekers nu met open armen. Deze Tibet & Nepal groepsreis is dan ook zeker een aanrader!Prijs v.a. € 2599.00
Shoestring groepsreis
Groepsreis Tibet in 2 weken
Het spirituele 'Dak van de Wereld'
Shoestring: Groepsreis Tibet in 2 weken; Het spirituele 'Dak van de Wereld' Het land van de Dalai Lama spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Het desolate landschap op grote hoogte maakt een onuitwisbare indruk; je staat op het 'Dak van de Wereld'. Het enige geluid dat je hoort als je op een pas staat, is de wind die langs je oren giert. Genieten doe je volop van het rustige kloosterleven met diensten die je s ochtends kunt bijwonen. Een magische ervaring! Je maakt tijdens deze reis uitgebreid kennis met de hoogtepunten van Tibet en de sfeervolle Chinese stad Chengdu, bekend vanwege de vele theehuizen en zijn aandoenlijke reuzenpandas.Prijs v.a. € 2199.00
Koning AapTibet-reizen Koning Aap
Koning Aap Groepsreizen
Rondreis CHINA EN TIBET - 18 dagen
Hemeltrein, monniken en panda's
Koning Aap: Rondreis CHINA EN TIBET - 18 dagen; Hemeltrein, monniken en panda's Oude pelgrimsroutes, gebedsvlaggen en kloosters zijn vaak de enige tekens van menselijk leven in het prachtige Tibet, ook wel het 'Dak van de Wereld' genoemd. De Hemeltrein leidt je tijdens je rondreis China en Tibet over de spoorlijn naar Lhasa door een ruig, verstild landschap dat je het gevoel geeft een verborgen wereld te ontdekken. Je maakt tijdens deze mooie reis uitgebreid kennis met de hoogtepunten van Tibet en de sfeervolle Chinese stad Chengdu.Prijs v.a. € 2295.00
Koning Aap Groepsreizen
Rondreis CHINA, TIBET EN NEPAL - 29 dagen
Per spoor naar het 'Dak van de Wereld'
Koning Aap: Rondreis CHINA, TIBET EN NEPAL - 29 dagen; Per spoor naar het 'Dak van de Wereld' Een avontuurlijke tocht brengt je vanuit Beijing naar Kathmandu. Heb je via de Chinese steden Pingyao en Xian en de onmetelijke landschappen Lhasa eenmaal bereikt, dan ben je een kleine twee weken lang getuige van het echte Tibetaanse leven. Je reist over de 'Friendship Highway' langs beroemde plaatsen als Samye, Gyanze, Xigaze én het eerste basiskamp van de Mount Everest.Prijs v.a. € 3395.00
Koning Aap Pioniersreis (Groepsreizen)
Rondreis TIBET MOUNT KAILASH - 29 dagen
Zetel van de goden
Koning Aap: Rondreis TIBET MOUNT KAILASH - 29 dagen; Zetel van de goden De 6711 meter hoge Mount Kailash is voor hindoes, jaďnisten, boeddhisten en volgelingen van de Bonreligie de zetel van hun goden. De reis die je naar dit centrum van het universum onderneemt, is psychisch en lichamelijk zwaar. Een flexibele houding en een goede lichamelijke conditie zijn vereist! Deze tocht met ontberingen heeft zeker ook de schoonheid in zich die je een leven lang bij blijft. Je reist per Hemeltrein naar Lhasa en overnacht in eenvoudige herbergen. Onderweg eet je tijdens deze Tibet rondreis met de Tibetaanse pot mee.Prijs v.a. € 3995.00
SawadeeTibet-reizen Sawadee
Sawadee Rondreizen
Rondreis Tibet Hoogtepunten
Sawadee: Rondreis TIBET MOUNT KAILASH - 29 dagen</a><br>Zetel van de goden Tijdens deze rondreis door Tibet reizen we rond door de spectaculaire ruige natuur van de Tibetaanse hoogvlakte en maken het Tibetaanse kloosterleven van dichtbij mee. Onderweg passeren we dorpjes en een enkel nomadenkamp. Met een beetje geluk kun je tijdens de wandeling richting het Mount Everest Base Camp het eerste zonlicht zien schijnen op de hoogste berg ter wereld. Verscholen achter de Himalaya ligt een land dat op velen een mystieke aantrekkingskracht heeft, ga mee op deze reis en ontdek.Prijs v.a. € 2298.00

Reisorganisaties Tibet-vakanties

Boek je vakantie in Tibet online

Voor georganiseerde vakanties in Tibet kun je terecht bij: Djoser, Koning Aap, Sawadee, Shoestring, Tiara Tours, Tibet Online, Tiara Tours, Atma Asia Travel, Dim Sum Reizen. Een korte profielschets van deze 9 reisorganisaties:

Djoser organiseert actieve rondreizen in Tibet. Ontdek de natuur en cultuur van Tibet via groepsreizen met veel individuele vrijheid. Voor wie in Tibet graag meer ziet dan alleen de gebaande paden. (ANVR/SGR)
Shoestring biedt groepsrondreizen in Tibet: actieve rondreizen vol afwisseling in kleine groepen met zoveel mogelijk de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. (ANVR/SGR)
Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen in Tibet voor de levensgenieter: veel aandacht voor accommodaties, reisprogramma en transport onderweg in Tibet. (ANVR/SGR)
Sawadee organiseert actieve en avontuurlijke groepsreizen in Tibet met veel individuele vrijheid, in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding. Niet alleen de hoogtepunten, juist de minder ontdekte gebieden in Tibet zijn vaak het interessantst. (ANVR/SGR)
-> Tibetonline Tibet Online: Rijd met een jeep dwars door de Himalaya of slaap bij de Tibetanen. Maak je eigen reisplan of kies een complete rondreis. De Tibet-reisspecialisten helpen je graag. (ANVR/SGR)
-> Tiara Tours Tiara Tours is specialist in Trans Siberië Express en andere niet-alledaagse reizen naar Rusland, Mongolië en China. Ook maatreizen naar India, China en Vietnam! (ANVR/SGR)
-> Atma Asia Travel Atma Asia Travel: uitdagende activiteiten, indrukwekkende cultuur, adembenemende natuur en bijzondere ontmoetingen tijdens individuele reizen op maat in Tibet. (SGR)
-> Dimsum Dim Sum Reizen organiseert themareizen, cultuurreizen, festivalreizen, groeps- en individuele reizen op maat naar China, Tibet, Bhutan en Sikkim, Ladakh en Spiti, Himalaya, Iran en Centraal-Azië. (ANVR/SGR)

Reisbeurs

Op onze reisbeurs vind je vooral aanbiedingen van gespecialiseerde reisorganisaties met een bijzonder aanbod individuele reizen die je niet vindt bij de grote touroperators: vliegtickets, fly-drives, last minutes, actieve reizen, natuurreizen, cultuurreizen, hotels en pensions, vakantiehuizen.

Reisgidsen en landkaarten Tibet

Koop met korting Reisgidsen en landkaarten via reisboekwinkel.nl

Anders Reizen Tibet - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)
Vakantie boeken > Reisverhalen Tibet