Nieuwsbrief | Reisverslagen Turkmenistan

Vakantie Turkmenistan

Reizen naar Turkmenistan boeken

Voor het boeken van een vakantie in Turkmenistan hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Turkmenistan-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Turkmenistan met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Turkmenistan-reizen, evenals reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.

Ook zijn er overzichten voor het boeken van goedkope vliegtickets voor het zelf samenstellen van je vakantie in Turkmenistan.

Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Turkmenistan.)

Rondreizen Turkmenistan

3 groepsreizen en individuele reizen

We hebben 3 bijzondere georganiseerde rondreizen in Turkmenistan geselecteerd van betrouwbare reisorganisaties. Bij deze reizen (zowel groepsreizen als individuele rondreizen) staan de natuur en/of cultuur in Turkmenistan centraal. Daaronder staat een uitgebreid overzicht van reisorganisaties met Turkmenistan-reizen, waaronder ook organisatoren van reizen met een vaste verblijfplaats en maatwerk vakanties (bouwstenen).

DjoserTurkmenistan-reizen Djoser
Djoser Rondreizen
Van Shiraz naar Tasjkent, 21 dagen
Djoser: Van Shiraz naar Tasjkent, 21 dagen East meets West. De historische zijderoute spreekt tot de verbeelding en niet zonder reden. In Iran, met Perzische tuinen en kleurrijke bazaars en moskeeŽn, worden we met open armen verwelkomd door de gastvrije bevolking. Turkmenistan en Oezbekistan geven een kijkje in het Sovjet verleden van deze regio. De moskeeŽn, minaretten en medressen verwijzen naar een ander tijdperk in het verleden, evenals de historische stad Merv.

Deze legendarische route door Iran, Turkmenistan en Oezbekistan is door veel grote namen bewandeld en bereden. Om maar eens een paar namen te noemen: Marco Polo, Dzengis Khan, Alexander de Grote, allemaal betraden zij de zijderoute die China met Europa verbindt. De zogenaamde karavanserais waren pleisterplaatsen waar mensen† bij konden komen van een lange reis en hun handel konden verkopen. Met gekochte waar gingen ze dan weer huiswaarts. Terug over dezelfde weg. Dit lappendeken van culturen die elkaar in alle richtingen hebben beÔnvloed heeft geleid tot een bijzondere weg die voor velen tot de verbeelding spreekt. En dit zeker niet zonder reden.Prijs v.a. € 2795.00
Koning AapTurkmenistan-reizen Koning Aap
Koning Aap Groepsreizen
Rondreis CENTRAAL-AZIň - 22 dagen
Turquoise mozaÔeken
Koning Aap: Rondreis CENTRAAL-AZIň - 22 dagen; Turquoise mozaÔeken Maak kennis met het onontdekte hart van AziŽ. In Turkmenistan, Oezbekistan en KirgiziŽ vind je kleurrijke bazaars, islamitische architectuur, rondzwervende nomaden, spectaculaire landschappen en een innemende bevolking. Je reist door een deel van de wereld dat op zoek is naar een nieuwe identiteit. Overal zie je het verleden tijdens je Centraal-AziŽ rondreis; de culturele rijkdommen van de Zijderoute, eeuwenoude islamitische rijken en de Sovjetcultuur.Prijs v.a. € 2795.00
SNPTurkmenistan-reizen SNP
SNP reizen
Turkmenistan - Wandelreis
kampeertrektocht en enkele hotelovernachtingen
SNP: Deze nieuwe kampeertrektocht door Turkmenistan is dť reis voor pioniers. In dit land met zijn van oorsprong nomadische bevolking wandel je door desolate bergvalleien en woestijngebieden, langs vervallen handelssteden en burchten en langs voormalige kustlijnen. Het contrast tussen de moderne witmarmeren architectuur van de hoofdstad Ashgabat, het dieprood van de traditionele klederdracht, het okergeel van zandwoestijnen of†de inktzwarte sterrenhemel is overal aanwezig. Bezoek de visbazaar in de havenstad Turkmenbashi, dwaal door de ruÔnes van de oude zijderoute stad Dehistan bij zonsondergang en bewonder die ene prehistorische klif bij Yangisuw. Geniet van de desolaatheid in dit grootse land met zijn slechts zes miljoen inwoners en oppervlakte van maar liefst zeven keer Nederland en BelgiŽ tezamen. De wandelingen zijn voor iedereen met een†redelijke conditie goed te doen.†Nieuw in 2018Prijs v.a. € 2795.00

Reisorganisaties Turkmenistan-vakanties

Boek je vakantie in Turkmenistan online

Voor georganiseerde vakanties in Turkmenistan kun je terecht bij: Djoser, Koning Aap, SNP, Rosetta Reizen. Een korte profielschets van deze 4 reisorganisaties:

Djoser organiseert actieve rondreizen in Turkmenistan. Ontdek de natuur en cultuur van Turkmenistan via groepsreizen met veel individuele vrijheid. Voor wie in Turkmenistan graag meer ziet dan alleen de gebaande paden. (ANVR/SGR)
Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen in Turkmenistan voor de levensgenieter: veel aandacht voor accommodaties, reisprogramma en transport onderweg in Turkmenistan. (ANVR/SGR)
SNP Natuurreizen SNP Natuur & cultuurreizen is gespecialiseerd in actieve reizen in Turkmenistan en tientallen andere landen: wandelreizen & trekkings, fietsreizen en expedities, natuur- en cultuurrondreizen, travelkids gezinsvakanties, landelijke vakanties en winterreizen. (ANVR/SGR)
Rosetta Reizen Rosetta Reizen: avontuurlijke rondreizen met een cultureel tintje. Groeps-, individuele en singlereizen, maatwerk en groepsreizen met kinderen naar Turkmenistan. (ANVR/SGR)

Reisbeurs

Op onze reisbeurs vind je vooral aanbiedingen van gespecialiseerde reisorganisaties met een bijzonder aanbod individuele reizen die je niet vindt bij de grote touroperators: vliegtickets, fly-drives, last minutes, actieve reizen, natuurreizen, cultuurreizen, hotels en pensions, vakantiehuizen.

Zelfstandig reizen Turkmenistan

Vliegtickets

Via online reserveringssites is het eenvoudig om prijzen te vergelijken van alle vliegtickets, hotels en zo met maximale flexibiliteit en vrijheid je eigen reis in Turkmenistan uit te stippelen. Je eigen startpakket maak je door een vlucht te combineren met een hotel voor de eerste nacht. Je bent niet afhankelijk van de vaste pakketten die reisorganisaties aanbieden en de keuzemogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Vliegtickets Turkmenistan

Vakantie à la Carte biedt i.s.m. eBookers voordelige vliegtickets naar Turkmenistan. Het is bovendien per bestemming mogelijk een prijsvergelijking te maken tussen een groot aantal verschillende aanbieders van goedkope vliegtickets naar Turkmenistan, o.a.:

prijsvergelijking vliegtickets Turkmenistan

Vakantie à la Carte vliegtickets Turkmenistan (i.s.m. eBookers)
Goedkope tickets Turkmenistan (i.s.m. WorldTicketCenter)
Select Reizen vliegtickets Turkmenistan (i.s.m. Beins)

Wie het goedkoopste vliegticket naar Turkmenistan in de aanbieding heeft is niet op voorhand te zeggen: daarvoor zul je echt zelf een prijsvergelijking moeten maken. Doordat het tegenwoordig verplicht is de echte prijs (inclusief toeslagen) te vermelden is het eenvoudiger de prijzen te vergelijken.

Wel moet je letten op de boekings- of reserveringskosten: die verschillen nog steeds en zijn niet bij iedereen in de prijs die je in eerste instantie te zien krijgt inbegrepen. Dat blijkt soms pas later tijdens het boekingsproces maar wel voordat je definitief geboekt hebt. Altijd blijven opletten dus.

Ook is het zinvol tijdig de prijzen van vluchten naar Turkmenistan te checken, want last-minute aanbiedingen maken steeds meer plaats voor vroegboekkortingen. Dus naarmate je later boekt wordt een vliegticket naar Turkmenistan eerder duurder dan goedkoper.

Reisgidsen en landkaarten Turkmenistan

Koop met korting Reisgidsen en landkaarten via reisboekwinkel.nl

Anders Reizen Turkmenistan - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)
Vakantie boeken > Reisverhalen Turkmenistan