Nieuwsbrief | Reisverslagen Turkmenistan

Vakantie Turkmenistan

Reizen naar Turkmenistan boeken

Voor het boeken van een vakantie in Turkmenistan hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Turkmenistan-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Turkmenistan met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Turkmenistan-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.

Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Turkmenistan.)

Rondreizen Turkmenistan

4 groepsreizen en individuele reizen

We hebben 4 bijzondere georganiseerde rondreizen in Turkmenistan geselecteerd van betrouwbare reisorganisaties. Bij deze reizen (zowel groepsreizen als individuele rondreizen) staan de natuur en/of cultuur in Turkmenistan centraal. Daaronder staat een uitgebreid overzicht van reisorganisaties met Turkmenistan-reizen, waaronder ook organisatoren van reizen met een vaste verblijfplaats en maatwerk vakanties (bouwstenen).

DjoserTurkmenistan-reizen Djoser
Djoser Rondreizen
Van Shiraz naar Tasjkent, 21 dagen
Djoser: Van Shiraz naar Tasjkent, 21 dagen East meets West. De historische zijderoute spreekt tot de verbeelding en niet zonder reden. In Iran, met Perzische tuinen en kleurrijke bazaars en moskeeŽn, worden we met open armen verwelkomd door de gastvrije bevolking. Turkmenistan en Oezbekistan geven een kijkje in het Sovjet verleden van deze regio. De moskeeŽn, minaretten en medressen verwijzen naar een ander tijdperk in het verleden, evenals de historische stad Merv.

Deze legendarische route door Iran, Turkmenistan en Oezbekistan is door veel grote namen bewandeld en bereden. Om maar eens een paar namen te noemen: Marco Polo, Dzengis Khan, Alexander de Grote, allemaal betraden zij de zijderoute die China met Europa verbindt. De zogenaamde karavanserais waren pleisterplaatsen waar mensen† bij konden komen van een lange reis en hun handel konden verkopen. Met gekochte waar gingen ze dan weer huiswaarts. Terug over dezelfde weg. Dit lappendeken van culturen die elkaar in alle richtingen hebben beÔnvloed heeft geleid tot een bijzondere weg die voor velen tot de verbeelding spreekt. En dit zeker niet zonder reden.Prijs v.a. € 2795.00
Koning AapTurkmenistan-reizen Koning Aap
Koning Aap Groepsreizen
Rondreis CENTRAAL-AZIň - 22 dagen
Turquoise mozaÔeken
Koning Aap: Rondreis CENTRAAL-AZIň - 22 dagen; Turquoise mozaÔeken Maak kennis met het onontdekte hart van AziŽ. In Turkmenistan, Oezbekistan en KirgiziŽ vind je kleurrijke bazaars, islamitische architectuur, rondzwervende nomaden, spectaculaire landschappen en een innemende bevolking. Je reist door een deel van de wereld dat op zoek is naar een nieuwe identiteit. Overal zie je het verleden tijdens je Centraal-AziŽ rondreis; de culturele rijkdommen van de Zijderoute, eeuwenoude islamitische rijken en de Sovjetcultuur.Prijs v.a. € 2795.00
SawadeeTurkmenistan-reizen Sawadee
Sawadee Rondreizen
Rondreis met Dragoman door Oezbekistan en Turkmenistan
Sawadee: Rondreis CENTRAAL-AZIň - 22 dagen</a><br>Turquoise mozaÔeken Tijdens dit overland-avontuur door Oezbekistan en Turkmenistan reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken. Echt op avontuur houdt in dat je onder andere slaapt onder de sterrenhemel in de woestijn. Met Dragoman kom je dicht bij de lokale bevolking en meest ongerepte plekken van Oezbekistan en Turkmenistan.Prijs v.a. € 1495.00
SNPTurkmenistan-reizen SNP
SNP reizen
Turkmenistan - Wandel- en natuurrondreis
kampeertrektocht met hotelovernachtingen
SNP: Een kampeertrektocht door Turkmenistan, dť reis voor pioniers. In dit land met zijn van oorsprong nomadische bevolking wandel je door desolate bergvalleien en woestijngebieden, langs vervallen handelssteden en burchten en langs voormalige kustlijnen. Het contrast tussen de moderne witmarmeren architectuur van de hoofdstad Ashgabat, het dieprood van de traditionele klederdracht, het okergeel van zandwoestijnen of†de inktzwarte sterrenhemel is overal aanwezig. Bezoek de visbazaar in de havenstad Turkmenbashi, dwaal door de ruÔnes van de oude zijderoute stad Dehistan bij zonsondergang en bewonder die ene prehistorische klif bij Yangisuw. Geniet van de desolaatheid in dit grootse land met zijn slechts zes miljoen inwoners en oppervlakte van maar liefst zeven keer Nederland en BelgiŽ tezamen. Turkmenistan, het land waar alles anders is en niets is wat het lijkt. Ervaar het zelf en ga mee met deze avontuurlijke reis.Prijs v.a. € 4017.00

Reisorganisaties Turkmenistan-vakanties

Boek je vakantie in Turkmenistan online

Voor georganiseerde vakanties in Turkmenistan kun je terecht bij: Djoser, Koning Aap, Sawadee, SNP, Rosetta Reizen. Een korte profielschets van deze 5 reisorganisaties:

Djoser organiseert actieve rondreizen in Turkmenistan. Ontdek de natuur en cultuur van Turkmenistan via groepsreizen met veel individuele vrijheid. Voor wie in Turkmenistan graag meer ziet dan alleen de gebaande paden. (ANVR/SGR)
Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen in Turkmenistan voor de levensgenieter: veel aandacht voor accommodaties, reisprogramma en transport onderweg in Turkmenistan. (ANVR/SGR)
SNP Natuurreizen SNP Natuur & cultuurreizen is gespecialiseerd in actieve reizen in Turkmenistan en tientallen andere landen: wandelreizen & trekkings, fietsreizen en expedities, natuur- en cultuurrondreizen, travelkids gezinsvakanties, landelijke vakanties en winterreizen. (ANVR/SGR)
Sawadee organiseert actieve en avontuurlijke groepsreizen in Turkmenistan met veel individuele vrijheid, in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding. Niet alleen de hoogtepunten, juist de minder ontdekte gebieden in Turkmenistan zijn vaak het interessantst. (ANVR/SGR)
Rosetta Reizen Rosetta Reizen: avontuurlijke rondreizen met een cultureel tintje. Groeps-, individuele en singlereizen, maatwerk en groepsreizen met kinderen naar Turkmenistan. (ANVR/SGR)

Reisbeurs

Op onze reisbeurs vind je vooral aanbiedingen van gespecialiseerde reisorganisaties met een bijzonder aanbod individuele reizen die je niet vindt bij de grote touroperators: vliegtickets, fly-drives, last minutes, actieve reizen, natuurreizen, cultuurreizen, hotels en pensions, vakantiehuizen.

Reisgidsen en landkaarten Turkmenistan

Koop met korting Reisgidsen en landkaarten via reisboekwinkel.nl

Anders Reizen Turkmenistan - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)
Vakantie boeken > Reisverhalen Turkmenistan