×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Anders Reizen Contact

Reizen naar Kirgizië boeken

Voor het boeken van een vakantie in Kirgizië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Kirgizië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Kirgizië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Kirgizië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Kirgizië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Kirgizië.)

Groepsreis Kirgizië

Zoek je een avontuurlijke bestemming, weinig in het nieuws, onontdekt en met een ruige natuur? De alom aanwezige bergen en de nomaden die verblijven in hun joerten in Kirgizië (Kirgizstan) zijn een uitdaging voor iedereen die eens wat anders zoekt. Er zijn volop mogelijkheden tot wandelen en paardrijden in de ongerepte natuur.

Rondreis CENTRAAL-AZIË - 22 dagen

Maak kennis met het onontdekte hart van Azië. In Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië vind je kleurrijke bazaars, islamitische architectuur, rondzwervende nomaden, spectaculaire landschappen en een innemende bevolking. Je reist door een deel van de wereld dat op zoek is naar een nieuwe identiteit. Overal zie je het verleden tijdens je Centraal-Azië rondreis; de culturele rijkdommen van de Zijderoute, eeuwenoude islamitische rijken en de Sovjetcultuur.

Kirgizië - Wandelreis

Uitgestrekte landschappen in een ongerepte natuur, ver weg van de toeristenmassa. Machtige zevenduizenders, omringd door tientallen gletsjers, weides vol gentianen en edelweiss als contrast, kuddes wilde paarden en vriendelijke nomadenbevolking. De ingrediënten voor een absolute topwandelreis. De hoofdstad Bishkek, met zijn standbeelden en pompeuze gebouwen uit de Sovjettijd, vormt de uitvalsbasis voor twee acclimatisatie-wandelingen voordat de eerste korte trektocht aanvangt rondom het hooggelegen koude Song Kul meer. Het is de opmaat voor een zevendaags wandelavontuur in het Tersky Allatoo hooggebergte. Doorsneden met vele Kaska suu's, oftewel 'zilveren rivieren' die uitmonden in het warmere Yssyk Kul meer. Een echte wandelklassieker voor bikkels én liefhebbers van alpiene hooggebergte, gletsjers, bergmeren, kleurige geërodeerde gebieden, groene valleien en luisterrijke dorpen. Waag je aan de lokale drank koumis, licht gefermenteerde paardenmelk, en ervaar de gastvrijheid van de Kirgiezen.

Kirgizië - fietsreis

Soms doemt er een bestemming op die elke fantasie te boven gaat. Kirgizië is zo'n bestemming. Fiets een kleine 900 km door het land van de zijderoute, de zeldzame sneeuwluipaard en de bergen van Tien Shan, met toppen tot meer dan 7000 meter. Behalve de spectaculaire bergpieken zijn er 'Kaska Suu's, ofwel zilveren rivieren, rustige dorpen, groene alpenweiden, tapijten van edelweiss en rode rotspartijen. Je overnacht in tenten en guesthouses.