×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Macedonië boeken

Voor het boeken van een vakantie in Macedonië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Macedonië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Macedonië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Macedonië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Macedonië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Macedonië.)

Rondreis Albanië & Macedonië, 15 dagen

Ontdek het onbekende Albanië en bezoek het Ohrid meer in Macedonië. Fascinerende stadjes als Korca, Gjirokastra, Berat en Kruja in een ruig berglandschap en aan de Adriatische kust.

Complete rondreis door het nog weinig bereisde Albanië en Macedonië. Langs de oude route tussen Rome en Constantinopel, de Via Egnatia, reizen we naar Ochrid via Elbasan. Dit herbergt de oudste moskee van het land en hier drinken we koffie voor we aankomen aan het schitterende meer van Ohrid, op de grens van Albanië en Macedonië. We komen langs interessante bergstadjes als Korca, Gjirokastra en Berat. Aan de Adriatische Riviera kun je resten zien van oude beschavingen in Butrinti en Apollonia. En natuurlijk bezoeken we de noordelijke stad Shkoder. Albanië en Macedonië zijn fascinerende ontdekkingen.

Noord- en Zuid-Macedonië

Op deze bijzondere culturele groepsreis naar Macedonië, Bulgarije en Griekenland leert u de cultuur, de lokale mensen en hun gebruiken kennen samen met de beste reisleiders van SRC

10-dg rondreis Soft Adventure Macedonië en Albanië

Drie landen ineen! Albanië, Griekenland en Macedonië. We ontdekken deze landen op een ontspannen, maar actieve manier. Naast veel zien gaan we de komende 10 dagen ook het een en ander doen; wandelen, fietsen, kajakken en raften. Natuurlijk begeleid door een lokale, Engels sprekende gids. Kleine groepen van maximaal 10 personen.

Macedonië - Ohrid

Je begint en eindigt deze wandelreis in het levendige stadje Ohrid aan het op 700 meter hoogte gelegen Meer van Ohrid. Maak kennis met de stille bergwereld rond het meer, bijzondere kerkjes met fresco's, kloosters en vissersdorpen. Aan de overkant van de enorme watervlakte schemert het mysterieuze Albanië. Je overnacht in sfeervolle familie pensions, waar je kennis maakt met de lokale bevolking. Ohrid is in de zomer makkelijk te bereiken met een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland.

Macedonië - Rondreis

Rondreis per (huur)auto door het kleine en afwisselende land Macedonië. Je verblijft aan het Meer van Ohrid, waar talrijke wandel- en fietsmogelijkheden zijn. Het stadje Ohrid zelf is een waar openluchtmuseum met zijn eeuwenoude huizen en 365 kerken. Dan reis je via het Mavrovo Nationaal Park, de kloof van Matka en de hoofdstad Skopje naar het oosten, waar je verblijft op een wijndomein te midden van de wijnranken. Vervolgens rijdt je via het geïsoleerd op een berg gelegen klooster van Treskavec en de door de Romeinen gestichte stad Bitola naar de voet van de dicht beboste Pelister berg, waar je te gast bent in een guesthouse waar je kunt genieten van de voortreffelijke keuken van de Balkan. Tenslotte reis je via het vogelrijke Prespa meer en over de bergrug van het Galicicagebergte, die het Prespameer van het Meer van Ohrid scheidt, terug naar Ohrid.De reis kan ook in Skopje gestart en beëindigd worden.

Macedonië - wandelvakantie

Op zoek in Macedonië naar het mysterie van de Balkan. Wandelvakantie in dit fascinerende land, samen met Macedonische gids. De bergwereld van Bistra en Pelister en de befaamde kloosters aan het Meer van Ohrid. In de nauwelijks ontsloten bergen in het oosten intensief contact met de gastvrije bergbewoners en proeven we van de traditionele gerechten en de beste wijn.
Banner Stem & Win