×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Moldavië boeken

Voor het boeken van een vakantie in Moldavië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Moldavië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Moldavië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Moldavië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Moldavië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Moldavië.)

Rondreis Moldavië & Transnistrië, 8 dagen

Rondreis door een bijzonder en nog onbekend land. Heerlijk eten en bijzondere culturen maken van Moldavië een unieke bestemming.

Deze veelzijdige 8-daagse rondreis door Moldavië en het niet-officieel erkende Transnistrië brengt je langs eeuwenoude cultuur en ongerepte natuur. Het land is authentiek en redelijk ongeschonden gebleven na de verschillende oorlogen en woelingen. Een bijzondere bestemming met een geheel eigen karakter, dat nog vrijwel niet ontdekt is door het toerisme. Moldavië staat bekend om zijn wijnen van wereldfaam en authentieke kloosters, zoals de kloosters Noul Neamt. Proef de heerlijke Moldavische keuken, drink één van de lekkerste wijnen en geniet van de mix van verschillende culturen in dit bijzondere land.

Rondreis MOLDAVIË, TRANSNISTRIË EN GAGAOEZIË - 9 dagen

Onbekend Moldavië werd de tuin van de Sovjet-Unie genoemd. In het glooiende landschap bevinden zich s werelds grootste ondergrondse wijnkelders, maar ook karakteristieke dorpjes en eeuwenoude kastelen en kloosters. Het éénzijdig onafhankelijk verklaarde Transnistrië wordt als republiek door bijna niemand erkend en houdt vast aan de tijden van de Sovjet-Unie. Hamers en sikkels, standbeelden, parades en een eigen munteenheid maken dit een bijzondere bestemming. De autonome regio Gagaoezië en haar bewoners ontvangen je graag. In hun hoofdstad Comrat en het dorpje Besalma ervaar je de Gagaoezische cultuur.

Rondreis OEKRAÏNE, MOLDAVIË EN TRANSNISTRIË - 15 dagen

Met de trein en met een eigen bus maak je een afwisselende reis door twee boeiende en weinig bezochte landen, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en geest van de oude Sovjet-Unie nog rondwaart. Oekraïne wordt als de bakermat van de Slavische cultuur beschouwd en heeft imponerende bezienswaardigheden zoals het Lavra klooster en de steden Kiev, Lviv en Odessa. Het is ook het land waar in 1986 de grootste nucleaire ramp uit de geschiedenis plaats vond. Tsjernobyl kan tegenwoordig onder strenge begeleiding worden bezocht. Bizar is je verblijf in Transnistrië, een eenzijdig onafhankelijk verklaard deel van Moldavië waar men leeft alsof de Sovjet-Unie nog steeds bestaat. Moldavië was ooit de wijnleverancier van de Sovjet-Unie en ook nu nog neemt wijn een belangrijke rol in. Of je nu de ondergrondse wijnkelders bezoekt, het wijnfestival in Chisinau meeviert of tijdens een heerlijke maaltijd in het knusse Butuceni een flesje opent, wijn is altijd en overal aanwezig.