×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Tsjechië boeken

Voor het boeken van een vakantie in Tsjechië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Tsjechië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Tsjechië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Tsjechië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Tsjechië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Tsjechië.)

Kerst in Praag

Ontdek kerstmarkten, de Praagse burcht, de joodse wijk, Malá Strana en jugendstil van Praag met de reisleiders van SRC Reizen

Tsjechië - Bohemen

Beleef het golvende Tsjechische land eens anders op deze prachtige kanotocht over de veel bezongen Moldau. Langs deze legendarische, makkelijk bevaarbare rivier is erg veel moois te zien. Historische dorpjes en stadjes, massieve kloosters en kastelen. Gezellig met het eigen gezin op pad na een eventuele introductie door een ervaren instructeur. Verblijf in prima accommodaties en vervoer van bagage.

Tsjechië - Elberadweg etappe 1

Volg de Elberadweg vanaf het Reuzengebergte de Elbe of Labe, van kleine beek tot brede stroom. Je fietst dwars door de mooie natuur van het Boheemse bekken met historische steden als Hradec, Kralove en Pardubice. Je rijdt over stille, verharde en onverharde wegen met fraaie uitzichten op eeuwenoude bastions en burchten. Bezoek in Kuks het Bethlehem van beeldhouwer Braun. Je eindigt in het indrukwekkende Praag.

Tsjechië - Elberadweg etappe 2

Start het tweede gedeelte van de Elberadweg in het indrukwekkende Praag. Fiets over vlakke routes, maar met uitzicht op het IJzergebergte en het Elbezandsteengebergte. Doorkruis fraaie steden als Melnik en Litomerice. De fietsvakantie passeert ook Terezín, beter bekend als Theresienstadt. Eindig in het Duitse Dresden, bijgenaamd Florence aan de Elbe. Je rijdt meestal over verharde fietspaden en rustige wegen, soms over veldwegen en onverharde fietspaden.

Tsjechië - Praags heuvelland

In Bohemen, net ten westen van Praag ligt een uitgestrekt natuurgebied doorsneden door het wild kronkelende dal van de Berounka. In dit groene heuvelland overnacht je in comfortabele pensions direct onder de karakteristieke koningsburchten van Krivoklat en Karlstejn, behorend tot de mooiste van Tsjechië. Maak met behulp van een boemeltreintje ontspannen wandelingen. Op slechts 30 treinminuten ligt historisch Praag: een passende afsluiting van deze reis.
Banner Stem & Win
Banner - Stem & Win