×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Zelf schrijven

Anders Reizen publiceert verslagen met (liefst veel) foto’s van veel verschillende soorten reizen: georganiseerde reizen en individuele reizen, fietsvakanties, wandelreizen, motorreizen, fly-drives en rugzakreizen, stedentrips, natuurreizen, cultuurreizen, wereldreizen enzovoorts. De een schrijft een sfeerverhaal met veel couleur locale, de ander een verslag dat wat meer een routebeschrijving is.

 

Voor al die verschillende soorten verslagen is plaats op deze site, zolang de (niet-massatoeristische) bestemming en wat je daar kunt verwachten maar centraal staat. Je kunt bij het schrijven van een verslag dus gewoon uitgaan van je eigen interesses. In feite kan dus iedereen die redelijk voorbereid en met een open oog op reis gaat een verslag schrijven. Zeker als je onderweg toch al een reisdagboek bijhoudt.

 

De verslagen op deze site zijn wel allemaal uitgebreide reisverslagen: de gemiddelde lengte is zo’n drieduizend woorden (het minimum is zo’n 2.000), een forse krantenpagina tekst. Daar kun je veel informatie en observaties in kwijt. Er passen bovendien veel foto’s bij. Je hebt dus alle ruimte om je ervaringen in woord en beeld tot hun recht te laten komen.

 

Dat er behoefte is om zulke gedegen reisverslagen te lezen blijkt wel: Anders Reizen trekt dagelijks vele duizenden bezoekers, op drukke dagen zelfs over de 10.000. Je bent er dus van verzekerd dat je met je verslag veel andere reizigers helpt om inspriratie op te doen en hun eigen reis voor te bereiden. Een paar honderd reizigers ontdekten al hoe leuk het is om zo je ervaringen te delen.

 

Het is geen probleem als je je reisverslag ook op een persoonlijke homepage, weblog of andere website zet: als dat maar niet de door ons geredigeerde versie is. Als je wilt vertalen we het verslag ook voor onze Engelstalige site Off the Beaten Track.

Banner Stem & Win
Banner Stem & Win
Banner - Stem & Win