×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Costa Rica boeken

Voor het boeken van een vakantie in Costa Rica hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Costa Rica-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Costa Rica met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Costa Rica-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Costa Rica. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Costa Rica.)

Costa Rica, 14 dagen

La Fortuna, het nationaal park Monteverde, de plaats Quepos en het strandplaatsje Dominical zijn de bijzondere bezienswaardigheden op deze reis voor het gezin.

Costa Rica, Spaans voor Rijke Kust, is een ideale bestemming voor een onbezorgd tropisch avontuur met kinderen. Je verbaast je hier over het overweldigende natuurschoon in de nationale parken Monteverde en Manuel Antonio. Aan de voet van  vulkaan de Arenal ligt het dorpje La Fortuna waar we mooie wandelingen kunnen maken. In het mooie dorpje Samara, op het schiereiland Nicoya, ligt ons hotel met zwembad op loopafstand van het strand. Uitgerust reizen we naar San José en de volgende dag vliegen we terug naar Amsterdam.

Costa Rica, 21 dagen

In Costa Rica vind je dichte jungle, actieve vulkanen en witte stranden. Bijzonder is de rij schepen voor het Panama kanaal. Speur naar toekans en kaaimannen en snorkel boven prachtige koraalriffen.

Op de rondreis door Costa Rica  maak je kennis met de rijke natuur van dit kleine land in Midden-Amerika. Het dichte regenwoud en vulkanen maken het spectaculaire bestemmingen. De omgeving leent zich uitstekend voor actieve ontspanning als paardrijden en junglewandelingen. Ook is er tijd voor relaxmomenten op de mooie stranden.

Fietsvakantie Costa Rica, 14 dagen

Fiets langs actieve vulkanen, zoals de Arenal: een van de actiefste vulkanen van Latijns Amerika. Verken het sprectaculaire dampige regen- en nevelwoud met kleurrijke vogels. Aan het strand van Samara kun je relaxen en alle indrukken op je laten inwerken.

De fietsreis begint en eindigt in de hoofdstad San José, gelegen in het centrale hoogland. Al fietsend verken je dit tropisch paradijs. Al snel fietsen we naar La Fortuna aan de voet van de vulkaan Arenal. Na de heuvelachtige omgeving van Tilaran volgt een fietstocht naar Rincón de la Vieja NP. Tot slot rijden we het droge schiereiland Guanacaste in en volgen we de ruige kustlijn van de Stille Oceaan. Tot slot genieten we een paar dagen van het strand nabij Samara.

Rondreis Costa Rica & Nicaragua, 19 dagen

Combineer het geweldige Costa Rica, met zijn tropische palmboomstranden, nevelwouden en vulkanische nationale parken met het evenzo fascinerende en authentieke Nicaragua. Tijdens deze reis staat de natuur centraal, maar in de bijzondere steden Leon en Granada ervaar je het Spaanse koloniale verleden.

Tijdens deze reis bezoek je het mooie en groene Costa Rica en het indrukwekkende en verrassende Nicaragua. Tropische regenwouden en nevelwouden bieden onderdak voor een grote diversiteit aan dieren, zoals kaaimannen, luiaards, toekans, schildpadden en de zeer zeldzame quetzal. Nicaragua is één van de grootste landen van Midden-Amerika en nog behoorlijk ongerept. Je wordt dan ook vaak verrast door de schoonheid van de authentieke koloniale steden, vulkanen en meren. De bevolking in beide landen is vriendelijk en trots op zijn land en die trots tonen ze graag aan iedereen die naar Costa Rica en Nicaragua afreist.

Rondreis Costa Rica & Panama, 21 dagen

Ontdek de geweldige, gevarieerde natuur van Costa Rica en Panama met regenwouden, witte stranden, warmwaterbronnen en vulkanen. Costa Rica staat bekend om zijn vele nationale parken en de prachtige en zeer afwisselende natuur. In Panama kun je bij Bocas del Toro ontspannen en snorkelen op en rondom de eilandjes.

De rondreis begint in Panama. Met het beroemde kanaal heeft Panama een imposante bezienswaardigheid binnen zijn landsgrenzen. Terwijl het kanaal boven water een spectaculair schouwspel tentoonspreidt, biedt de eilandengroep Bocas del Toro juist een geweldig schouwspel onder water. We steken de grens over en reizen verder naar Cahuita aan de Caraïbische kust. We verblijven 2 nachten in Tortuguero. Dit nationale park is niet bereikbaar over land, maar bereiken we door middel van een motorboot. Vanuit Quepos kun je een bezoek brengen aan Manuel Antonio Nationaal Park. Dit park bevat hoge kliffen, stranden en regenwoud en herbergt vele dieren, zoals apen, leguanen, luiaards en vogels.

Rondreis Costa Rica, 14 dagen

Costa Rica biedt een fascinerende natuurpracht met vulkanen, regenwoud en mooie stranden. Het land telt ruim dertig natuurparken waarvan we een aantal bezoeken: Monteverde NP, Rincon de la Vieja en Tortuguero NP.

Beleef de indrukwekkende natuur van Costa Rica tijdens deze 14-daagse rondreis. In de kreken en kanalen van Tortuguero Nationaal Park kan je kaaimannen, leguanen, slangen en brulapen tegenkomen. Monteverde heeft een fascinerend nevelwoud, waar je over hangbruggen over de toppen van de bomen kunt lopen. Vulkanen en thermische activiteiten ontdek je in Rincón de la Vieja Nationaal Park en in de omgeving van de Arenal. Aan het strand van Samara kun je relaxen en alle indrukken op je laten inwerken. Het water heeft hier een ideale temperatuur voor een duik en ook kun je hier diverse watersporten beoefenen, zoals snorkelen, duiken of zeevissen.

Rondreis Costa Rica, 21 dagen

Ontdek de geweldige, gevarieerde natuur van Costa Rica met regenwouden, witte stranden, warmwaterbronnen en vulkanen. Costa Rica staat bekend om zijn vele nationale parken en de prachtige en zeer afwisselende natuur.

De natuur is zeer indrukwekkend tijdens deze reis, dus vergeet ook vooral je fototoestel niet. Je raakt overdonderd door al het moois dat dit land te bieden heeft qua flora en fauna. Je kunt bijvoorbeeld excursies maken naar nationale parken, zoals Corcovado en Manuel Antonio. Hier slingeren verschillende aapjes hoog in de bomen, liggen de leguanen lekker te zonnebaden op het strand en hangen de luiaards rustig in de bomen. We verblijven tevens 2 nachten in Tortuguero. Dit nationale park is niet bereikbaar over land, maar bereiken we door middel van een motorboot. Van juli tot september komen groene zeeschildpadden hier het tropische strand op om hun eieren te leggen.

Costa Rica

Op deze fly drive ontdek je met je huurauto in je eigen tempo alle bezienswaardigheden van Costa Rica. Met de individuele reizen van SRC geniet je zorgeloos van je vakantie.

Puur Costa Rica

Een cultuurreis door Costa Rica staat in het teken van flora en fauna, bezoek met de beste SRC-reisleider de hoogtepunten, zoals de Arenal, Toteguero, Sarapiquí en San José en spot Toekans en felgekleurde kikkers

Individuele rondreis Costa Rica

Costa Rica; het land waar de natuur heer en meester is.

Groepsreis Costa Rica 'On a Shoestring'

De ontdekkingsreiziger Columbus was al geïmponeerd door de spectaculaire kusten en jungles van Costa Rica. Met zijn ruige bergtoppen, actieve vulkanen, regenwouden en tropische stranden is dit kleine land uniek. Een derde van het land bestaat uit reservaten, waar felgekleurde boomkikkers de dichte wouden delen met jaguars, kaaimannen en tapirs. Deze Costa Rica groepsreis is een echte must voor elke natuurliefhebber en ook dit jaar weer voordelig geprijsd! De afstanden zijn klein, waardoor je ruim de tijd hebt om te genieten van alle flora en fauna die dit land te bieden heeft.

Groepsreis Costa Rica, Nicaragua & Panama

Het tropische Costa Rica, met haar enorme verscheidenheid aan dieren en planten, wordt ook wel de 'Tuin van Midden-Amerika' genoemd. Hoewel grote delen van dit land zijn bedekt met oerwoud, vind je er ook rokende vulkanen en prachtige palmstranden. En veel felgekleurde kikkertjes! In Nicaragua zul je gegrepen worden door vriendelijke mensen, kleurrijke markten en Spaans-koloniale gebouwen. Panama staat voor parelwitte stranden en kleurrijke koraalriffen. Deze afwisselende Costa Rica, Nicaragua & Panama groepsreis wordt afgelegd in een ontspannen tempo en biedt veel vrijheid om zelf op ontdekking te gaan.

Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Costa Rica heet niet voor niets 'rijke kust'. Vanaf de prachtige goudgele stranden loop je zo het bijna ondoordringbare oerwoud in. Vol met bontgekleurde vogels, vlinders en gifkikkertjes. In het Tortuguero Nationaal Park komen zelfs zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen! De avonturiers slingeren zich in een tuigje van boomtop naar boomtop in het Monteverde Nevelwoud. Costa Rica is een topbestemming voor de natuurliefhebber!

Familiereis Costa Rica

Tijdens deze familiereis door Costa Rica ontdek je de overweldigende en afwisselende natuur. Tochten door het tropische regenwoud laten je zoeken naar apen, neusbeertjes en luiaards. Je wandelt langs borrelende kraters en dampende bronnen en kunt heerlijk in bronnen badderen met uitzicht op de Arenal Vulkaan. Waaghalzen mogen de spannende canopytour niet missen. Hangend in een trapeze glijd je via een kabelbaan van boomtop naar boomtop en voel je je als Tarzan of Jane! Ter afsluiting van deze avontuurlijk reis door Costa Rica kun je aan het strand heerlijk zonnen en zwemmen, of leren surfen!

Familiereis Costa Rica duurzaam familiereis

Tijdens deze duurzame en unieke familiereis door groen Costa Rica gaan we dieper in op hoe we de natuur, lokale bevolking en dieren kunnen ondersteunen. Uiteraard slaan we de hoogtepunten als Monteverde, de Arenal vulkaan en Corcovado Nationaal Park niet over. We bezoeken verschillende indrukwekkende projecten en slapen in accommodaties die een duurzaam beleid naleven. Tijdens deze familiereis leer je waarom Costa Rica één van de duurzaamste landen is en draag je zelf ook een steentje bij aan het behoud van dit prachtige land.

Familiereis Privé Costa Rica

Tijdens deze privéreis door Costa Rica ontdek je de overweldigende en afwisselende natuur. Tochten door het tropische regenwoud laten je zoeken naar apen, neusbeertjes en luiaards. Je wandelt langs borrelende kraters en dampende bronnen en kunt heerlijk in bronnen badderen met uitzicht op de Arenal Vulkaan. Waaghalzen mogen de spannende canopytour niet missen. Hangend in een trapeze glijd je via een kabelbaan van boomtop naar boomtop en voel je je als Tarzan of Jane! Ter afsluiting van deze avontuurlijk reis door Costa Rica kun je aan het strand heerlijk zonnen en zwemmen, of leren surfen!

Rondreis Costa Rica

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Costa Rica wordt je overweldigd door de prachtige afwisselende natuur. Wildstromende rivieren, paradijselijke stranden, overweldigende vulkanen en regenwouden waar je apen, neusbeertjes, luiaards, krokodillen en tropische vogels kunt zien. Op de Caribische stranden van Costa Rica kun je zeeschildpadden hun eieren zien leggen. Een bezoek aan het meest ongerepte stuk regenwoud, Corcovado, maakt deze Costa Rica rondreis compleet.

Rondreis Costa Rica Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Costa Rica word je overweldigd door de prachtige natuur. Wildstromende rivieren, paradijselijke stranden, vulkanen en regenwouden waar je apen, neusbeertjes, luiaards, krokodillen en tropische vogels kunt zien. Op de Caribische stranden van Costa Rica kun je zeeschildpadden hun eieren zien leggen. De afsluiting aan het strand van Playa Carillo, maakt deze Costa Rica rondreis compleet.

Rondreis Costa Rica duurzaam

Tijdens deze duurzame en unieke rondreis door groen Costa Rica gaan we naast het bezoeken van hoogtepunten als Monteverde, de Arenal vulkaan en Corcovado Nationaal Park, dieper in op hoe we de natuur, lokale bevolking en dieren kunnen ondersteunen. We bezoeken verschillende indrukwekkende projecten en slapen in accommodaties die een duurzaam beleid naleven. Tijdens deze rondreis leer je waarom Costa Rica één van de duurzaamste landen is en draag je zelf ook een steentje bij aan het behoud van dit prachtige land.

Costa Rica - Met de kids

Samen met je avontuurlijke kids en andere gezinnen op reis door tropisch regenwoud en nevelwoud, langs vulkanen, watervallen en brede zandstranden. Apen, miereneters, krokodillen, kroonbasilisken, pijlgifkikkertjes en heel veel kleurrijke vogels. Reizen door het veilige Midden-Amerikaanse land Costa Rica is een reis door de natuur die zeer goed beschermd wordt. Speel slingeraap tijdens een canopy tocht, maak een boottocht door de mangrovebossen in de Golf van Nicoya of maak een 'skywalk' tussen de boomtoppen nabij Arenal. Relax heerlijk aan de Grote Oceaan aan het rustige zandstrand bij Samara, waar vissersbootjes elke dag de vis binnenhalen. Smikkelen in de restaurants! Nog niet genoeg gedaan? Stap aan boord en ga op zoek naar dolfijnen en walvissen. Maak het allemaal mee tijdens deze gezinsvakantie onder leiding van een lokale, Nederlandssprekende reisleider. Verre groepsreis

Costa Rica - Met de kids

Met de familie in je eigen 4x4 huurauto, voorzien van een routeboek, over de 'backroads' van Costa Rica. Van groene jungle tot exotisch palmenstrand. Vulkanen, nevelwouden en watervallen. Slinger opgehangen aan een stalen kabel van boom tot boom en kijk uit naar slingerapen, kapucijnapen, brulapen, gordeldieren en miereneters. Van de blauwe waterval 'Laguna Azul' naar een boottocht door de mangroven in de Golf van Nicoya. Het 4 kilometer lange zandstrand van Samara wordt beschermd door koraalriffen. De ideale plek voor duiken, zwemmen, watersporten én om schildpadden- en dolfijnen te zien.

Costa Rica - Met de kids

Met een routeboek en je eigen 4x4 huurauto, reis je door het veilige Costa Rica waarin de natuur de boventoon voert. Bezoek Tortuguero al wandelend en varend door de kanalen. Het park aan de Caribische kust is vermaard om zijn nestgebieden voor zeeschildpadden en vele andere dieren die je van dichtbij waarneemt. Op de stranden van Cahuita met zijn kokospalmen, wandel je door het gelijknamige nationale park. Geniet van de ongedwongen reggea sfeer. Op de flanken van de vulkanen Rincón de la Vieja en Santa María komen hete gassen uit de grond en pruttelt en borrelt de warme grijswitte klei. In de omgeving van de Arenal vulkaan zie je niet alleen brulapen en slingerapen, speel er zelf ook één tijdens een 'skywalk' dwars door de boomtoppen. Hoe lekker is het om aan de brede witte zandstranden van Samara je reis te beëindigen. Watervertier, dolfijnen, zeekayakken, fietsen naar verlaten palmenstranden. Dat is nog eens Pura Vida!

Costa Rica - Met de kids

Costa Rica staat gelijk aan het genieten van de natuur. Diepgroene jungle, maar ook uitgestrekte stranden. Met het gemak van een comfortabele bus verken je samen met de lokale, Nederlandssprekende reisleider en andere gezinnen de mooiste plekken van Costa Rica. Spot tijdens wandel- en boottochten apen en felgekleurde kikkers. Ga slingeraapje spelen tijdens een canopy tour. Spot dolfijnen en walvissen in de Grote Oceaan bij Samara of ga per zeekayak naar een eiland om te snorkelen. Tortuguero aan de Caribische Oceaan is vermaard om zijn nestgebieden voor zeeschildpadden. Een onvergetelijke ervaring als je tortugas eieren ziet leggen. Op het relaxte Caribische ritme klim je lekker in palmbomen of neem je je eerste surflessen in Cahuita. Speciaal voor tieners is er een aparte vertrekdatum! Verre groepsreis

Costa Rica - Noord

Wandel door de nevelwouden van Monteverde door de kroonlaag van het mysterieuze woud waar takken zijn overladen met bromelia's, orchideeën en varens. In deze epifyten huizen kleine zoogdieren en insecten. Ga op pad door het Parque Nacional Rincón de la Vieja met zijn warmwaterbronnen, watervallen en moddervulkaantjes. Laat je verrassen door vaak nieuwsgierige apen, toekans, neusbeertjes en gordeldieren. In het Tirimbina reservaat wandel je door laaglandregenwoud, met of zonder gids. De omgeving van de Arenal-vulkaan leent zich perfect voor een wandeling over hoge hangbruggen waarmee je je bevindt in de kroonlaag van het tropisch regenwoud. Deze actieve rondreis voor natuurliefhebbers eindigt met een strandverblijf op de zuidpunt van het Nicoya schiereiland. Een plek om heerlijk te luieren én tevens de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Cabo Blanco reservaat, met zijn droog tropisch woud, een zeldzaam ecosysteem dat Costa Rica rijk is.

Costa Rica - Puur Natuur

Deze rondreis voert je langs de 'parels' van Costa Rica. Ingeklemd tussen de vulkanen Miravalles en Tenorio ligt het Tenorio nationale park met zijn helderblauwe rivier Celeste, watervallen en warmwaterbronnen. Vanuit je tented lodge nabij Ojochal, een 'prachtige kamer in het wild' verken je het Marino Ballena nationale park met zijn bultruggen en dolfijnen. Corcovado, het meest biodiverse gebied ter wereld biedt een rijkdom aan dieren waaronder de zeldzame tapir, vele aapsoorten en kleurrijke vogels. Trek een baantje in het regenwoud in de warmwaterbaden van Baldi met uitzicht op de Arenal. Deze 4x4 selfdrive biedt een mix aan highlights afgewisseld met een uniek slotstuk van de reis waar toeristische paden zelden worden betreden en waar je als natuurliefhebber het échte Pura Vida-gevoel krijgt.

Costa Rica - Wandelreis

Verken te voet de mooiste nationale parken en reservaten van Costa Rica. Maak schitterende dagwandelingen door dampende  nevel- en regenwouden. We wandelen door vulkanisch actief gebied met stinkende fumarolen, borrelende modderpoelen en opstijgend waterdampen. Watervallen genoeg, zoals de helderblauwe waterval La Cangreja en de 'catarata La Fortuna'  met zijn 70 meter de hoogste waterval van Costa Rica. Via hangbruggen door kroonlagen word je gewaar van een heel andere leefwereld. Vanuit de boot op de Tárcoles rivier of wandelend langs de turkoois gekleurde Rio Celeste geniet je van het uitbundige natuurschoon in Costa Rica. Vanuit kleinschalige en duurzaam gerunde lodges verken je op een actieve manier de ongekende rijkdom aan flora en fauna.
Banner Stem & Win