×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Over Anders Reizen

De site voor wie het massatoerisme mijdt

Anders Reizen is de site voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Het online reismagazine bevat een breed scala aan reisverslagen: van sfeerverhalen tot verslagen die meer het karakter van een routebeschrijving hebben.

 

De gemaakte reizen zijn al even gevarieerd: van een reis met de eigen auto naar Lapland tot een expeditie-cruise naar Antarctica, van een fietsvakantie in Ierland tot de beklimming van de Mount Everest en een safari in Kenia, van een stedentrip Barcelona tot een motorreis naar Litouwen en een fly-drive door natuurparken in de VS, van backpacken in Ecuador tot een camperreis door Australië.

 

Wat al die reizen en de verslagen ervan gemeen hebben is dat de (niet-massatoeristische) bestemming centraal staat. Dat kan de couleur locale zijn, de natuur, de cultuur of wat voor eigens een land, streek of stad ook heeft dat deze tot een interessante reisbestemming maakt.

 

Het zijn bovendien allemaal uitgebreide reisverslagen: gemiddeld 3.000 woorden, dat is een hele krantenpagina tekst. Genoeg om een goede indruk van een bestemming te krijgen, zeker omdat bij ieder verslag veel foto’s staan en ook nog een aparte pagina met praktische tips.

 

Reizigers informeren reizigers

Anders Reizen is een site voor en door reizigers: alle verslagen zijn geschreven door reizigers. Niemand heeft immers een betere indruk van wat een bestemming wel of niet te bieden heeft dan iemand die er zelf heeft rondgereisd. De informatie is bovendien volstrekt onafhankelijk: wie enig belang heeft bij het promoten van een bestemming, mag daar voor ons geen verslag over schrijven.

 

We plaatsen de verslagen niet klakkeloos op deze site, maar geven ze de aandacht die ze verdienen: professionele redactie, fotobewerking en vormgeving. Net als bij een papieren magazine: Anders Reizen is dan ook opgericht door ervaren journalisten.

 

We combineren op deze manier het beste van twee werelden: veel directe ervaringen, onafhankelijke informatie en een hoge kwaliteit. Reisverslagen op internet hoeven immers niet onder te doen voor die in gedrukte reismagazines. Integendeel: we menen met deze opzet juist iets exta’s te bieden.

 

Veel reizigers willen hun ervaringen delen en daarmee andere reizigers op weg helpen: het aantal reisverslagen op deze site blijft dan ook gestaag uitbreiden. Als jij ook een bijdrage wilt leveren vind je hier meer informatie: zelf een reisverslag schrijven.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reisverslagen die op de site verschijnen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

 

Reizen boeken

Anders Reizen is een online reismagazine en organiseert of verkoopt zelf dan ook geen reizen. 

Banner Stem & Win
Banner - Stem & Win