×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar IJsland boeken

Voor het boeken van een vakantie in IJsland hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante IJsland-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in IJsland met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met IJsland-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in IJsland. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in IJsland.)

IJsland, 14 dagen

Reis voor gezinnen door de ongerepte natuur van IJsland. Bezoek de bekendste geiser Geysir, het nationale park Thingvellir, het unieke Myvatn meer en de bekende gletsjerlagune Jökullsarlón.

Vanuit de luchthaven Keflavik reizen we gelijk door naar het warmwaterbad Blue Lagoon waarna we in Gridavik voor het eerst onze tenten opzetten. Je krijgt de mogelijkheid om de gletsjer Snaefellsjökull te verkennen en je kan verschillende activiteiten doen op de Vestri Jökulsarivier. Vanuit Myvatn bezoeken we de zwavel- en modderpoelen bij Krafla en Námaskard. Onderweg naar Reykjavik zie je bekendste geiser Geysir en de hoge waterval Gullfoss.

Rondreis IJsland, 13 dagen

Ontdek de bijzondere natuur van IJsland met kraters, de vulkanische Westmaneilanden, imposante watervallen en s werelds bekendste geiser Geysir!

IJsland ligt op een breukvlak van twee aardkorsten naast de poolcirkel. Daardoor vind je hier grote gletsjers en ijskappen, terwijl tegelijkertijd gloeiend lava, pruttelende modder en zwavelhoudend heet water uit de grond opborrelen. IJsland is een land van vuur én ijs, van geisers, watervallen en walvissen. Je kunt deelnemen aan verschillende excursies om IJsland nog beter te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een walvis- of gletsjertocht maken of één van de thermale baden bezoeken.Je kunt kiezen uit  Laugarvatn Spa, Myvatn Nature Baths en Blue Lagoon. Deze warmwaterbaden zijn rijk aan zout, mineralen en blauwwieren, en het is er heerlijk relaxen.

Wandelvakantie IJsland, 11 dagen

Een wandelreis waarbij we kamperen in drie contrasterende natuurgebieden en wandelingen maken vanuit een basiskamp.

Het kleurrijke Reykjavik is beginpunt van deze unieke wandelreis. We wandelen in drie verschillende natuurgebieden, waar een basiskamp opgezet wordt. Djoser zorgt voor de kampeer- en kookuitrusting en zelf neem je alleen een slaapzak mee. In de vallei bij Thorsmörk en bij Skaftafell zijn diverse goede gemarkeerde wandelroutes en ook Landmannalaugar, dat rijk is aan geothermische verschijnselen, is een wandeleldorado. We bezoeken de beroemde waterval Gullfoss en de met ijsschotsen bezaaide blauwe lagune Jökulsárlón.

Winterreis IJsland, 7 dagen

Een bezoek aan het betoverende IJsland in de winter is een onvergetelijk avontuur. Een winters bezoek geeft je de mogelijkheid om van het sprookjesachtige landschap te genieten en wellicht het noorderlicht te aanschouwen.

Maak kennis met het ruige uitgestrekte landschap met zijn geisers, watervallen, lavavelden en warm waterbronnen. We bezoeken het kleinschalige Laugarvatn Fontana, dat aan het Laugarvatn meer of de Secret Lagoon Hot Spring,waar je heerlijk kunt ontspannen. Uiteraard gaan we naar het nationale park Thingvellir, letterlijk de vlakte van het parlement. Dit park staat sinds een aantal jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het imposante gletsjermeer Jökullsarlón mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de reis. Hier drijven stukken ijs rond, die van de twintig kilometer brede Breidamerkurjokull-gletsjer zijn afgekalfd en worden afgevoerd naar zee.

9-daagse rondreis IJsland Puur en Compleet

IJsland is echt een reisbestemming voor natuurliefhebbers. Indrukwekkende watervallen, desolate landschappen met een heel eigen flora, actieve vulkanen, steile kusten, imposante gletsjers, zwarte lavastranden, borrelende zwavelbronnen en heldere meren op dit eiland word je omringd door 100% pure natuur. Hier ervaar je het natuurgeweld van geisers, die om de paar minuten kokend heet water tientallen meters de lucht in spuiten. En kan je ontspannen bubbelen in warme vulkanische bronnen of op zoek gaan naar walvissen. Je beleeft het in de overweldigende IJslandse wildernis.

Inspirerend IJsland

Beleef en aanschouw het prachtige IJsland tijdens deze 14-daagse camperreis. Je vertrekt vanaf Amsterdam richting Keflavik, waar je na een eerste nacht in een hotel de volgende dag de camper ophaalt bij verhuurder Touring Cars. Rijd rond op je gemak en probeer zo veel mogelijk mee te krijgen van dit magische eiland midden in de Atlantische Oceaan. IJsland is niet alleen een land vol sneeuw en ijs, het is ook een land van explosieve vulkanen, spuitende geisers en schitterende watervallen. Bezoek de vele nationale parken en ontdek alle wonderlijke natuurverschijnselen.

Familiereis IJsland

Tijdens deze zeer afwisselende familiereis reis je door IJsland; het land van vuur en ijs. Het is een groepsreis voor liefhebbers van spectaculaire natuur. Je wandelt langs gletsjers, vulkanen en watervallen. Onderweg zie je geisers, pruttelende modderpoelen en stoom uit de aarde komen. We brengen ook een bezoek aan de geisers die enorm hoog de lucht in spuiten. Je kunt op IJsland paardrijden en tijdens een boottocht vanuit Husavik of Reykjavik op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen. Slenter door de hippe hoofdstad Reykjavik en neem een bad in de Blue Lagoon. Je overnacht tijdens de reis voornamelijk in guesthouses. Deze reis is leuk voor jong en oud!

Rondreis IJsland

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland reizen we langs de gehele zuidkust met haar prachtige watervallen, betoverende uitgestrekte landschappen, vulkanen, lavavelden, geisers en gletsjers. IJsland, vlakbij de poolcirkel, biedt alles voor avontuurlijke rondreizen. Het is het land van vuur en ijs en je kunt er de 'Gouden Driehoek' bezoeken. IJsland is ook het land van het hippe Reykjavik, de trollen en elfen uit de oude sagen en van het ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen. Beleef IJsland en de ongerepte natuur nu zelf.

Rondreis IJsland Winter

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland ontdek je het land van vuur en ijs; van betoverende uitgestrekte landschappen, vulkanen, lavavelden, geisers en gletsjers. IJsland is ook het land van het hippe Reykjavik, de trollen en elfen uit de oude sagen en van het ontspannen in één van de warmwaterbronnen. Beleef de winterse dagen en ontdek IJsland.

IJsland - Kjölur

Kampeerrondreis langs de landschappelijke hoogtepunten van Zuid- IJsland. Van het vulkanische, dampende Hengillgebergte, naar de Kjölur steenwoestijn tussen de Langjökull en de Hofsjökull. Via de zwarte hellingen van de Hekla naar de beroemde kleuren van de ryolietbergen in Landmannalaugar en in het onbekende Thakgill wandelen aan de voet van de Myrdalsjökull. Hoogtepunt is natuurlijk het bezoek aan het ijsmeer van Jökulsarlon. Heerlijk wandelen in vier prachtige gebieden en kamperen met het comfort van een SNP-kok die de maaltijden verzorgd.

IJsland - Landmannalaugar & Thorsmörk

Wandelreis vanuit berghutten door het sprookjesachtige Landmannalaugar en het groene Thorsmörk. Loop over goed gemarkeerde wandelpaden langs glimmende obsidiaanvelden, groenbemoste lavavelden, pruttelende zwavelpoeltjes en kolkende smeltwaterriviertjes. Wandel naar de top van de Valahnúkur en de Tröllakirkja in het door de ijskap van de Myrdalsjökull omgeven Thorsmörk.

IJsland - Landmannalaugar, Thorsmörk & Myvatn

Wandelvakantie door twee prachtige IJslandse wandelgebieden, gevolgd door een indrukwekkende rondreis. Loop in Landmannalaugar langs lavavelden, zwavelpoeltjes en kolkende smeltwaterriviertjes. Wandel in Thorsmörk naar de top van de Valahnúkur en de Tröllakirkja. Rijd met uw huurauto via de zuidkust naar Myvatn en verken vanuit het Muggenmeer het noorden van het land: vulkanen, watervallen en walvissen!

IJsland - Laugavegur

De Laugavegur is dé meerdaagse rugzaktrektocht op IJsland. Trek door het wonderschone Landmannalaugar met zijn kleurrijke rhyolietheuvels naar het groene Thorsmörk. Loop langs pruttelende zwavelpoeltjes, sissende stoombronnen en gitzwarte obsidiaanvelden. Laat je overweldigen door contrastrijke natuurfenomenen: warmwaterbronnen en sneeuwkappen, ijsgrotten en dampende lavavelden. En nog veel meer ...

IJsland - Laugavegur & Myvatn

Spectaculaire rugzaktrektocht in IJsland, gevolgd door een rondreis per huurauto. Trektocht van Landmannalaugar over de Laugavegur naar het bosrijke Thorsmörk. Loop langs pruttelende zwavelpoeltjes, sissende stoombronnen en gitzwarte obsidiaanvelden. Maak vervolgens per huurauto een indrukwekkende rondreis met als hoogtepunten de vulkanen van Krafla, de Dettifoss en de walvissen in Husavik.

IJsland - Rondreis Zuid-IJsland

Tijdens deze afwisselende rondreis in het zuiden van IJsland maak je kennis met de vele verschillende landschappen aan de rand van de hoogvlakte en de enorme ijskappen. Natuurlijk bezoek je de must seen Geysir, Gullfoss, Skogarfoss en de zwarte stranden van Reynisfjara, maar gelukkig zijn er ook nog plaatsen waar het minder druk is. Wat te denken van de blauwe Brúarfoss, de kloof van Fjardárgljúfur, het nationale park Skaftafell en de ijsmeren van Fjalsárlón en Jökulsárlón. Zeker buiten het zomerseizoen kun je hier nog volop genieten van de rust en het eindeloze landschap van de Myrdalssandur. Op diverse plaatsen kun je wandelingen maken langs geothermische bronnen, ijzige gletsjers en spetterende watervallen zoals de Svartifoss. Tot slot wacht het hippe Reykjavik op je!

IJsland - Ultima Thule

Tijdens deze kennismakingsreis verkennen we het zuiden van IJsland. We maken dagwandelingen in het Hengillgebergte waar stoombronnen en dampende riviertjes het landschap versieren en op het schiereiland Reykjanes wandelen we over dikke mospakketten en grillige lavavelden. In Skaftafell wandelen we naar de Svartifoss en de Skaftafellsjökull en bezoeken we het ijsmeer van Jökulsarlon.  Ook bezoeken we de highlights Gullfoss, Geysir, Thingvellir en de gezellige hoofdstad Reykjavik. En in april en oktober is er kans op het noorderlicht, aurora borealis!

IJsland - Zuid-IJsland

Een korte wandelreis naar het zuiden van IJsland met lichte wandelingen en natuurlijk een bezoek aan de highlights. Vanuit een knus hotelletje met uitzicht op de Heklavulkaan verken je de zuidkust met de Seljalandsfoss, de Skogarfoss, de gletsjer Solheimajökull en de zwarte stranden van Reynisfjara. Met de ferry ga je naar Heimaey, het grootste eiland van de Westmaneilanden, en je kan lekker wandelen in Thingvellir en in het Reykjadalur met zijn warme beek en zwavelbronnen. Natuurlijk kan je ook genieten van de Gullfoss en de geiser Strokkur en wie weet is s avonds in september en oktober het noorderlicht zichtbaar!
Banner Stem & Win