×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Kroatië boeken

Voor het boeken van een vakantie in Kroatië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Kroatië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Kroatië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Kroatië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Kroatië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Kroatië.)

Wandelvakantie Kroatië, 8 dagen

Ontdek de wonderbaarlijke natuur van dit Balkan land. Slalom langs de uniek gekleurde meren, watervallen en kloven en bekijk historische steden.

Er is geen betere manier om het natuurschoon van Kroatië te ontdekken dan te voet. Al wandelend ontdek je de mooie natuur van de nationale parken en de vele watervallen. We lopen door diepe kloven met aan de top spectaculaire uitzichten. De routes voeren langs de uniek gekleurde meren van Plitvice, door nationale parken en langs ruige kusten. Ook de historische steden Trogir en Zadar ontbreken niet tijdens deze wandelreis.

Verrassend Kroatië

Ontdek in Kroatië alle hoogtepunten van dit mediterrane land: Zagreb, Dubrovnik, Pula, Split, Trogir, Zadar, schiereiland Istrië en Mostar in Bosnië-Herzegovina met de reisleiders van SRC Reizen

11-daagse rondreis Beleef het echte Kroatië

Tijdens deze rondreis beleef je het echte Kroatië. Gedurende de hele reis geniet je van adembenemende vergezichten en prachtige landschappen. Per Four-wheel drive (4x4) ga je het natuurpark Velebit ontdekken. Vanaf de heuvel 'Tulove grede' heb je een prachtig uitzicht over de gehele regio Zadar. Een bezoek aan de wereldberoemde Plitvice Meren, ontbreekt natuurlijk ook niet. Het Nationale Park Plitvice Meren, een UNESCO erfgoed, herbergt zestien meren, talrijke watervallen en eindeloze bossen die voor unieke en onvergetelijke ervaringen zorgen. Je gaat kajakken op zee langs de adembenemende Limbaai, maakt een dagtrip naar Venetië en er staat een boottocht naar het eiland Cres op de planning. Tijdens deze rondreis maak je kennis met de locals en de lekkerste Kroatische culinaire specialiteiten. Je hebt voldoende tijd om te ontspannen en om een dagje te genieten aan het strand.

11-daagse rondreis Kroatië Compleet

Leuke vakantieplaatsen met karakteristieke stadsharten en boulevards waar druk geslenterd wordt. Van palmboom naar palmboom met een zeebriesje door de haren. Waar op romantische pleinen de fonteinen vrolijk klateren en waar de terrassen goed gevuld zijn met vakantievierders. Robuuste vestingmuren en stadspoorten met daarachter heel veel moois. Proef de boeiende mix van Venetiaanse en Romeinse invloeden. En dan de natuur, zo verrassend! De blauwer-dan-blauw watervallen van Plitvice en Krka zoeken ruisend hun weg naar beneden. Kroatië in al haar pracht, dát wordt volop genieten van de mediterrane sfeer op het schiereiland Istrië en aan de Dalmatische Kust!

15-daagse rondreis Grand Tour Kroatië

Neem de tijd. Geen dag hoef je je te haasten. Start deze reis in het gezellige Istrië en bezoek de toeristische badplaatsen als Porec en Rovinj. Vervolg de reis naar de adembenemende Kvarner Baai met de indrukwekkende Opatija Riviera, waar je overigens het lekkerste ijs van het hele land kan krijgen. En rij dan via de Plitvice Meren nog iets zuidelijker naar de Zadar Riviera.

8-daagse familierondreis Kroatië

Laat je meenemen in het echte Kroatië. Hiken in het populairste klimgebied, Nationaal Park Paklenica. Bezoek de 175 lange Manita Pe grot en het mooiste is, dit doe je met je hele gezin. Wegdromen doe je overdag door de adembenemende vergezichten en prachtige landschappen. Ruig met een four-wheel-drive het natuurpark Velebit ontdekken, je dag kan niet meer stuk. Vanaf de Tulove grede kijk je uit over Zadar. En de Plitvice Meren, die mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Met 16 meren, talrijke watervallen en eindeloze bossen zal je deze ervaring niet vergeten. En na inspanning komt natuurlijk ook ontspanning. Een dagje strand heb je dan ook echt wel verdiend. Het unieke aan deze rondreis is het kennis maken met de locals. Proef hun echte culinaire specialiteiten en voel de warme gastvrijheid. Sluit de reis af met een laatste adrenaline kick: raften in Nationaal Park Una, net over de grens met Bosnië.

8-daagse rondreis Beleef het echte Brac

Maak in deze fantastische 8 dagen mee hoe het leven is op het eiland Bra. Bra behoort tot een van de grootste eilanden van Kroatië en staat bekend om het Zlatni Rat strand, de gouden hoorn. En, men zegt dat het kalksteen voor het White House in Washington D.C. van Bra komt. Verken de omgeving met een safari tour. En, het mooiste uitzicht heb je op het hoogste punt van dit eiland, het Vidova Gora. Met een beetje geluk zie je Hvar en zelfs Italië. Je drinkt de lekkerste lokale wijnen en proeft de beste olijfolies van het eiland. En laat je locals je er alles over vertellen, je slaapt tenslotte in een appartement naast deze vriendelijke eilandbewoners.

8-daagse rondreis Combineer Pula en Medulin

Combineer het mooiste van zuid Istrië door 4 nachten in Pula en 3 nachten in Medulin te verblijven. Scene Park Plaza Arena, het hippe 3 sterren hotel met al haar luxe zorgt voor een geweldige start van de vakantie. Neem de bus of taxi naar het centrum van Pula en wandel door de 3000 jaar oude stad vol Romeinse architectuur. Sluit de vakantie af met 3 nachten in All Inclusive koppels hotel Sensimar Medulin. Laat je volledig in de watten leggen door het super vriendelijke personeel en voel de eerste zomerzon op je huid branden als je met een heerlijke cocktail in je hand aan het zwembad ligt

8-daagse rondreis Familie Actief & Zeilen

Altijd al eens op een luxe zeiljacht over de Kroatische wateren willen varen? Maar hield het niet kunnen zeilen of de huur van de zeiljacht het tot nu toe tegen? Grijp dan nu je kans. Tijdens deze 8-daagse reis vaar je twee halve dagen langs de mooiste baaien en stranden van Istrië. De overige dagen staan kajakken in Lim-fjord, wandelen door Pore en fietsen en een bezoek aan de Baredine grot op het programma. Maar ook heeft de reis een heerlijk culinair tintje, want je gaat wijnproeven bij een van de bekendste wijnchateaux van Istrië waar je wijn proeft van de Teran en Malvazija druif. En wat deze reis helemaal uniek maakt is het verblijf tussen de locals. Je slaapt in een privé appartement, zo kom je veel meer te weten over de bestemming met haar bevolking.

8-daagse rondreis Hoogtepunten van Kroatië

Alle highlights van het prachtige Kroatië bezoek je in deze 8-daagse rondreis. Bezoek de grandeur van weleer in Opatija. Beleef het ene na het andere 'oh' 'ah' moment tijdens een wandeling in de Plitvice Meren. En ga cultuur snuiven in Split. Vergeet dan vooral een bezoek aan het op UNESCO werelderfgoed staande paleis van Diocletianus niet.

8-daagse rondreis Istrië & Dalmatische kust

Kroatië heeft veel meer dan alleen een rijke historie en volop natuur. Het is één van de meest geliefde zon- en strandvakantie bestemmingen van vele Nederlanders. Bezoek tijdens deze groepsrondreis de cultuurhistorische schatten van Pula, Opatija, Split en Dubrovnik. En natuurlijk ontbreekt het befaamde Nationaal Park Plitvice niet. Sit back and relax, maak kennis met al het moois wat Kroatië te bieden heeft in deze relaxte rondreis.

Wandelvakantie Kroatië - De Dinarische Alpen

De Dinarische Alpen strekken zich uit langs de kust van de oostelijke Adriatische Zee. Het is een ongerept kustgebergte, vol watervallen, prachtige bloemen en eindeloze beukenbossen. En vanaf haast elke Dinarische top zie je het diepe blauw van de zee. Een geweldig kader voor een pittige wandelvakantie.

Kroatië - Brac & Hvar Islandhopping

Een ontspannen wandelvakantie op twee van de mooiste eilanden van de Dalmatische kust: Brac en Hvar. Vanuit de Romeinse stad Split reis je per ferry naar het eiland Brac, waar je vanuit het mooie plaatsje Bol langs stille baaien met azuurblauw water wandelt en de hoogste top van het eiland beklimt. Dan wachten de wijngaarden, akkers en de smalle bergrug van het langgerekte eiland Hvar. Een van de wandelingen eindigt in het mondaine hoofdstadje van het eiland, dat aan de voet van het Napoleontische fort ligt. De Mediterranée doet hier haar naam alle eer aan: een eindeloze schakering van tinten blauw

Kroatië - Dalmatië

Deze fietsvakantie door het zuiden van Dalmatië start in het historische hart van Trogir. De azuurblauwe Adriatische Zee wijkt deze week nauwelijks van je zijde. Peddel door wijn- en olijfboomgaarden op de prachtige eilanden voor de Kroatische kust. Verken de geplaveide straatjes van schitterende steden als Dubrovnik en Split. Geniet van onontdekte Kroatische wijnen en de traditionele keuken. Je verblijft in vriendelijke hotelletjes en pensions.

Kroatië - Dalmatië-Zuid

De oude Grieken konden de verleidingen van Dalmatië al niet weerstaan, laat staan zonminnende wandelaars uit de Lage Landen. Tijdens deze ontspannen vakantie in het zuiden van de streek wandel je door prachtige landschappen. Slenter door de nauwe straatjes van Dubrovnik, de parel van de Adriatico. Wandel door de olijfboomgaarden en slaperige dorpjes op het eiland Korcula. Beklim de hoogste top van Peljesac voor een magnifiek uitzicht over de Dalmatische kust. Proef van de heerlijke lokale wijnen, gerijpt door de Kroatische zon.

Kroatië - Istrië

Istrië, in noordelijk Kroatië, is een hartvormige schiereiland in de Adriatische zee. De Italiaanse invloeden van het nabije Venetië zijn onmiskenbaar. Je wandelt door verstilde landschap en de heuveltoppen worden gesierd door middeleeuwse dorpjes. Men leeft van kleine wijn- en olijfgaarden en het verzamelen van truffels in de uitgestrekte eikenbossen.  Aan het begin en eind een bijzonder hotel, onderweg vriendelijke herbergen. Een rustgevende wandeltocht met heerlijk eten, die eindigt aan een overweldigend blauwe zee.

Kroatië - Istrië

Vanuit de levendige, historische badplaats Porec fiets je door het nauwelijks toeristische, arcadische achterland. Rijd over groene wijnheuvels met verstilde boerendorpjes, langs eikenbossen en Middeleeuwse vestingstadjes als Kastelir en Motovun. Geniet van de verrassend, goede Istrische keuken. Eindig deze reis in de prachtige, Venetiaanse kustplaats Rovinj met een afscheidsduik in de azuurblauwe Adriatische zee.

Kroatië - Istrië & Kvarner

Groen mediterraan hart van de Adria, omspoeld door een azuurblauwe zee. Schitterende kuststeden als Opatija en Porec en pastoraal, heuvelachtig binnenland. Middeleeuwse stadjes: adelaarsnest Motovun, ommuurd Oprtalj, artistiek Groznjan en Glagolytisch Hum. Vaar via het mooie eiland Krk naar Cres en Losinj om te snorkelen, te wandelen of vale gieren te kijken. Gegarandeerd prima hotels en lekker eten.

Kroatië - Nationale Parken

Tussen Split en Zagreb toont Kroatië zich van haar mooiste kant. De kustlijn, de rivierdalen en de bergen van Dalmatië zijn van een ongekende schoonheid en zijn beschermd in de vorm van Nationale Parken met een sterk uiteenlopend karakter. De kloven en kalkbergen met hun unieke endemische flora van Velebit en NP Paklenica, de wirwar van kale eilandjes van Kornati. Het intens blauwe water van de natuurlijke en door travertijnrichels afgedamde meren van Plitvice en de stroomversnellingen van de Krka rivier. De sportieve natuurliefhebbers komt hier al wandelend, fietsend, mountainbikend, raftend, kajakkend of kanoënd helemaal aan zijn trekken. En dan zijn er nog de Dalmatische kuststeden Zadar, Sibenic, Trogir en Split. Ware pareltjes van Venetiaanse en Romeinse architectuur.

Kroatië - Noord-Dalmatië

Lekker varen van het ene naar het andere sprookjeseiland. Daar kan je heerlijk fietsen met de zon in het gezicht en de zeewind door je haren. Onderweg zie je olijven, vijgen en laurieren. Ook heb je prachtige uitzichten over de Adriatische zee. Bezoek historische, maritieme plaatsen zoals Mali Losinj en de fraaie 'vier-toren stad' Rab. Besluit na een duik in zee de zwoele avond met een goed glas wijn aan dek.

Kroatië - Zuid-Dalmatië

Per comfortabel jacht langs de sprookjeseilanden van zuidelijk Kroatië, geboortestreek van ontdekkingsreiziger Marco Polo. Waan je in zijn voetsporen met de zon in je gezicht en de zeewind door je haren. Kies elke dag je programma: luieren, fietsen, een wandeltocht, struinen in een mooi havenstadje of een rafttocht. Ook oude piratenforten, Cetina Canyon, sporen van Odysseus en verborgen zwembaaitjes. Duik zo vanaf het dek het water in terwijl het eten bereid wordt . Heerlijk genieten en plezier maken met andere families in een internationaal gezelschap.
Banner Stem & Win
Banner Stem & Win
Banner - Stem & Win