×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Maleisië boeken

Voor het boeken van een vakantie in Maleisië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Maleisië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Maleisië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Maleisië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Maleisië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Maleisië.)

Colourful Highlights of Malaysia

Het kleurrijke West-Maleisië is heel divers, met de bruisende stad Kuala Lumpur, interessante geschiedenis in Malacca, groene jungle en theeplantages in het binnenland en bounty-stranden aan de kust. Wij hebben alvast de hoogtepunten van Maleisië in dit reisschema verwerkt en naar wens kan deze volledig worden aangepast. Door het lage tempo kunt u volop genieten van de veelzijdigheid van dit verrassende land. U eindigt met een paar nachten in een heerlijk strandresort op Langkawi.

Deze is reis met eigen huurauto, maar het is ook mogelijk om de reis samen met een lokale privégids/-chauffeur te ondernemen.

Maleisie, 20 dagen

Rondreis in Maleisië voor gezinnen naar de prachtige natuur van Taman Negara, de Cameron Highlands en de tropische eilanden van Penang en Langkawi. Speciaal voor de kinderen is een bezoek een olifantenopvangcentrum.

Complete rondreis voor ouders met kinderen naar Maleisië, een land vol contrasten. De ene dag loop je tussen de moderne hoogbouw van Kuala Lumpur, de volgende tussen rijstvelden en verborgen dorpjes. De prachtige regenwouden van Taman Negara en de theeplantages van de Cameron Highlands ontbreken niet. Nog iets om naar uit te kijken zijn de mooie palmenstranden van de eilanden Penang en Langkawi.

Maleisisch Borneo, 21 dagen

Ontdek met onze 21-daagse gezinsreis de andere kant van Maleisië: Borneo. Bezoek de nationale parken Mulu en Kinabalu, verblijf midden in de jungle en sluit je vakantie ontspannen af op het witte strand van Pulau Tiga. Een prachtige, avontuurlijke rondreis door de natuur van Borneo met de kinderen.

Het Maleisische deel van Borneo biedt avontuurlijke gezinnen een fantastische natuurreis. De planten en dieren in de verschillende nationale parken zijn bijzonder afwisselend en uniek in de wereld. In het Maleisische regenwoud wandel je door diepe grottenstelsels, over boomtoppen en bezoek je een opvangcentrum voor orang-oetans. We sluiten de gezinsreis door Maleisisch Borneo af aan een prachtig strand. Vergeet je zwembroek niet, want je kunt hier heel goed zwemmen, snorkelen of gewoon ontspannen op het strand en in de schaduw van een palmboom een dutje doen.

Rondreis Maleisisch Borneo, Sabah & Sarawak, 20 dagen

Ontdek de unieke wildernis van Borneo in de nationale parken van Sabah en Sarawak. Maak bijzondere wandelingen door de prachtige natuur, ga op zoek naar makaken, neusapen, olifanten en orang-oetans én geniet de laatste dagen op het strand. Een veelzijdige natuurreis!

We beginnen de rondreis in wereldstad Kuala Lumpur. In deze levendige hoofdstad zul je je niet vervelen. Je kunt de Petronas Towers of de Batu Caves bezoeken of een wandeling maken door de vele parken. Het Maleisische deel van Borneo biedt de reiziger een fantastische natuurreis. De flora en fauna in de verschillende nationale parken is bijzonder afwisselend en uniek in de wereld. In het Maleisische regenwoud ontdek je een enorme diversiteit aan dieren. Je kunt hele mooie wandelingen maken door de fantastische natuur. We sluiten de reis af met een strandverblijf, zodat je nog heerlijk kunt relaxen voordat we weer naar huis vliegen.

Maleisisch Borneo

Op deze privéreis met chauffeur ontdek je alle bezienswaardigheden van Borneo in Maleisië. Met de individuele reizen van SRC geniet je zorgeloos van je vakantie.

West-Maleisië

Op deze fly drive ontdek je met je huurauto in je eigen tempo alle bezienswaardigheden van het westen van Maleisië. Met de individuele reizen van SRC geniet je zorgeloos van je vakantie.

Groepsreis Maleisië & Singapore

Als geen ander land laat Maleisië de tegenstelling tussen hypermodern en traditioneel zien. Deze afwisselende groepsreis brengt je naar koloniale stadjes, trendy metropolen, het prachtige bergland van de Cameron Highlands en de diepe jungle van Taman Negara. Er is ruim tijd om te snorkelen of duiken voor de schitterende kusten en eilanden met witte zandstranden en kleurrijke koraalriffen. Deze rondreis Maleisië & Singapore eindigt in de wereldstad Singapore, waar de toekomst al werkelijkheid is.

16-daagse rondreis Highlights van Maleisië

Het groene Maleisië, waar je Nederlandse historie ontdekt in Malacca. Waar je per boot diep het 130 miljoen jaar oude tropische regenwoud van Taman Negara in gaat. Waar je geniet van de hooglanden van de Cameron Highlands, met de prachtige 'lappendeken' van felgroene theeplantages en een kop lokale thee drinkt. Waar je ontspant aan de stranden van Langkawi, onder wuivende palmen, en waar je het wervelende stadsleven van de metropool Kuala Lumpur ontdekt. De blinkende Petronas Twin Towers heten je al van verre welkom. Beleef het allemaal in Maleisië.

18-daagse rondreis Het beste van Maleisië & Borneo

Het eiland Borneo, dat deels behoort tot Maleisië en deels tot Indonesië, is een waar paradijs. Neusapen, neushoornvogels en orang-oetans hebben een thuis gevonden in de regenwouden. Druipsteengrotten, watervallen, weelderig begroeide bergflanken, een unieke flora... een walhalla voor natuurliefhebbers. Na Borneo verken je andere hoogtepunten in Maleisië. Zo duik je bruisend Kuala Lumpur in, drink je een kop thee in de Cameron Highlands en geniet je van de historische cultuur op Penang en de stranden van het tropische eiland Langkawi.

14-daagse rondreis Maleisië en Singapore

Deze reis is perfect als je niet zoveel tijd hebt maar toch graag zoveel mogelijk wilt zien. Ga mee en ontdek onder meer de ruige jungle van Teman Negara, de uitgestrekte theeplantages waar de temperatuur aangenaam koel is in de Cameron Highlands, de bijzondere overblijfselen uit het koloniale verleden in Melaka, de metropool Kuala Lumpur waar zoveel verschillende culturen naast elkaar leven en de paradijselijke stranden van Tioman Island! Je sluit af met het verkennen van het moderne en hippe Singapore!

22-daagse rondreis West- en Oost-Maleisië

Met deze reis krijg je de 'best of both worlds'. Je combineert West-Maleisië, Malakka met Oost-Maleisië, Borneo. Je begint in de hoofdstad Kuala Lumpur, waar je de iconen van de stad, de KLCC torens kunt bezoeken. Je trotseert de jungle van Taman Negera, waar je via een canopy brug door de boomtoppen zweeft. Aansluitend kun je heerlijk bijkomen in de koele. groene heuvels en theeplantages van de Cameron Highlands. De volgende stop is bekend om zijn heerlijke eten, Penang, waar je het historische en sfeervolle Georgetown bezoekt. Vanuit hier vlieg je naar het jungle-eiland, Borneo. In het culturele Kuching kun je het historische Fort Margherita bezichtigen en varen in een echte Sampan boot. Je doet het lokale visserdorpje Bako aan en gaat op zoek naar onder meer neushoornvogels, grote neusapen en Orang Oetans. In Batang Ai overnacht je in een traditioneel longhouse, te bereiken per boot over de rivier langs de jungle van Borneo. Help lokale producten maken zoals matten, manden, handwerk en repareer visnetten. Doe mee met hun dagelijkse bezigheden, zoals het voeren van hun vee, kleren wassen bij de rivier of geniet van een duik in het 'drijvende zwembad'. Een ware belevenis! Hierna ga je nog dieper de jungle in. Van Kuching vlieg je naar Mulu. Het Nationale Park Gunung Mulu staat bekend om zijn enorme grottenstelsels en deze zijn zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vliegt door naar Kota Kinabalu, waar je zelfs per zipline van het ene naar het andere eiland kunt 'vliegen'. Je bezoekt het Nationale Park Kinabalu, met de hoogste berg van Zuidoost-Azië, Mount Kinabalu. Je vaart over de Kinabatangan rivier, welke een van de rijkste ecosystemen ter wereld heeft. In de uiterwaarden van de rivier wonen het grootste aantal wilde dieren in Zuidoost-Azië. Met wat geluk spot je krokodillen of zelfs een Aziatische olifant of Sumatraanse neushoorn. Op het eiland Selingan laat je schildpadden vrij en in Sepilok bezoek je als bijzondere afsluiter de Orang Oetans.

24-daagse rondreis Borneo en Langkawi

Sarawak wordt ook wel het land van de neushoornvogel genoemd, en is de grootste provincie van Maleisië. Het is het land van veel verschillende inheemse stammen, vroeger bekend als koppensnellers.Begin deze rondreis in Kuching en bezoek de hoogtepunten van deze stad voor je op bezoek gaat bij het Semenggok Orang Oetan rehabilitatie centrum, bezoek traditionele Longhouses waar je ook 2 nachten slaapt zodat je een unieke inkijk krijgt in het leven en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Reis door naar Kota Kinabalu en verblijf een paar dagen en nachten in een homestay waar je ervaart hoe het leven van de lokale bevolking eruit ziet, assisteer de mensen in hun dagelijkse bezigheden. De reis eindigt met een paar heerlijke stranddagen om tot rust te komen, te genieten en de reis op een fantastische manier af te sluiten.

Familiereis Maleisisch Borneo

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Maleisisch Borneo maak je kennis met de plaatselijke bevolking en natuur, deze zijn in een woord geweldig. De overnachtingen bij de Iban in hun traditionele longhouses zijn een onvergetelijke ervaring. Je hebt grote kans zeldzame neusapen, varanen, orang-oetans en neushoornvogels tegen te komen. We maken wandelingen aan de voet van Kinabalu, de hoogste berg van Borneo, en een riviersafari op de Kinabatangan in de jungle van Sabah. Aan het eind van de reis kun je bijkomen aan de kust van Sabah.

Familiereis Maleisië

Deze afwisselende familiereis door Maleisië biedt de beste facetten van Azië. Jullie ontdekken het exotische eten, de mooie natuur en het tropische strand. In Maleisië wonen Maleiers, Chinezen en Indiërs. Dit zorgt voor een kleurrijke mix van mensen én overheerlijk gevarieerd eten. In Penang kun je op zoek naar verschillende straatkunst, bij de Cameron Highlands kun je thee proeven en mooie wandelingen maken en in de jungle van het Taman Negara slinger je over de langste canopywalk ter wereld. Op soms wel 30 meter hoogte! Op de Perhentian Islands, ook wel bounty-eilanden genoemd, eindigen we de reis met een paar dagen ontspanning. Gaan jullie mee met deze mooie en afwisselende reis?

Rondreis Maleisisch Borneo

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het Maleisische deel van Borneo maak je veel kennis met de plaatselijke bevolking en natuur, deze zijn in een woord geweldig. De overnachtingen bij de Iban in hun traditionele longhouses zijn een onvergetelijke ervaring. We waden door rivieren, wandelen over de Headhunters Trail en je kunt de hoogste berg van Zuidoost-Azië beklimmen. Onderweg heb je grote kans de zeldzame neusapen, varanen, orang-oetans en neushoornvogels tegen te komen. Aan het eind van de reis kun je bijkomen op het tropische eiland Pulau Tiga.

Rondreis Maleisisch Borneo Hoogtepunten

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het Maleisische deel van Borneo maak je kennis met de hoogtepunten van dit land. De plaatselijke bevolking en natuur zijn in één woord geweldig. De overnachting bij de Iban in hun traditionele longhouses is een onvergetelijke ervaring. We waden door rivieren, wandelen door de jungle en komen oog in oog te staan met orang oetans. Onderweg heb je grote kans de zeldzame neusapen, varanen, krokodillen en neushoornvogels tegen te komen. Aan het eind van de reis kun je bijkomen aan de kust in Santubong.

Maleisië - Oostkust en Kelantan

Avontuurlijke vakantie voor stoere gezinnen die het fascinerende dagelijkse leven van Azië op een actieve manier willen ontdekken. Anders dan anders...Deels per fiets voert de tocht vanaf de kust langs Kampongs over rustige weggetjes het binnenland in. Onderweg is van alles te beleven: lokale marktjes, een batik-workshop, de hoogste waterval van Maleisië, jungle, rijstvelden, theeplantages en natuurlijk ook strand Je volgt de Kelantan-rivier, waarvan ook een stukje per longboat (Prau). Vanaf Dabong bezoek je het Gunung Stong State Park waarna je met de 'jungletrein' terugreist naar Kota Bharu. De laatste dagen bijkomen op de paradijselijke Perhentian Eilanden. Afwisselend verblijf in kleinschalige resorts en enkele 'homestays' bij de lokale bevolking thuis.Reis makkelijk te combineren met allerlei korte arrangementen (bv Kuala Lumpur, Taman Negara, Cameron Highlands, Penang, Langkawi) ) tot een complete reis op maat.

Maleisië - Oostkust per fiets

Tijdens deze fietsvakantie kun je ontspannen fietsen vanuit Kota Bharu, de culturele hoofdstad van de oostkust, en eindig je aan de monding van de Terengganu rivier. Je fietst een vlakke route langs kleine kampongs, tropische zandstranden, door oerwouden en langs onvergetelijke eilanden in de Zuid-Chinese zee. Je bagage wordt vervoerd. Fietsen is de ideale manier om het land écht te voelen. Op een kleurrijke markt kun je je dorst lessen met verse kokosnoot en ananas en 's avonds op je veranda geniet je van het geluid van de krekels.Reis is makkelijk uit te breiden met korte arrangementen op maat.

Maleisië - Peninsular Malaysia

Maleisië, kruispunt van culturen. Waar Chinezen, Maleiers en Indiërs samenleven in een culturele smeltpot, samen met de originele Dayak en Orang Asli bewoners. Allen met hun eigen gebruiken, geloof en keuken. Bezoek de highlights van het vasteland van West-Maleisië. De mooie steden Melaka en Kuala Lumpur, de theeplantages in de Cameron Highlands, de Chinese wijk van Georgetown, de regenwouden van Belum en Taman Negara, de exotische stranden van de Perhentians of Langkawi Islands. Ervaar de unieke mix van natuur, cultuur, relaxen en beleving. De transfers vinden plaats met het openbaar vervoer, die allemaal vooraf voor je geregeld zijn. Zo ontmoet je reizigers en de lokale bevolking. Een reis voor de budgetminded en avontuurlijke reiziger!

Maleisië - Rondreis West-Maleisië per huurauto

Reis op je eigen tempo per huurauto door de boeiende natuur en intrigerende cultuur van West Maleisië. Het enige Aziatische land waar je, dankzij het moderne en overzichtelijke wegennetwerk, zelf gemakkelijk kunt rijden. De typsich Aziatische chaos op de wegen ontbreekt veelal in Maleisië! Zo kun je onderweg gaan en staan waar je wilt en creëer je je eigen roadtrip.Al het aantrekkelijke van een exotische bestemming ligt hier relatief dicht bij elkaar. Cultuur snuiven in de mooie steden Melaka en Penang, wandelen in de koelte van de theeplantages in de Cameron Highlands, speuren naar beesten in de regenwouden van Belum en Taman Negara, en relaxen en snorkelen op een exotisch eiland aan de oostkust. Ervaar de unieke mix van natuur, cultuur, relaxen en beleving. Per boot of te voet de jungle in, fietsen tussen de rijstvelden, leven in een kampong, het lekkerste eten van Azië en waanzinnige planten. Heerlijk relaxed verblijf in mooi gelegen luxe resorts en boutique hotels.
Banner - Stem & Win