×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Mongolië boeken

Voor het boeken van een vakantie in Mongolië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Mongolië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Mongolië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Mongolië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Mongolië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Mongolië.)

Rondreis Mongolië, 18 dagen kampeer/gerreis

Tijdens deze reis ontdek je hoe vriendelijk de bevolking van dit eens zo gevreesde land is. Hoogtepunten die je gaat zien zijn o.a. Amarbayasgalant, Terkhiin Tsagaan Nuur, Khongoryn Els, Erdene Zuu en Khar Korin.

De reis door Mongolië begint in de hoofdstad, Ulaanbaatar. Vanaf het Zaisan-gedenkteken, op een heuvel ten zuiden van de stad, heb je een weids uitzicht over Ulaanbaatar en omgeving. We bezoeken het Amarbayasgalant klooster dat gebouwd is ter ere van de grote Mongoolse boeddhist Zanabazar. We brengen een bezoek aan Terkhiin Tsagaan Nuur nationaal park. Dit park is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting zon 80.000 jaar geleden. Hier kun je naar de kraterrand klimmen die een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving. Eindeloze steppes, woestijn en bos maken van dit land een afwisselende bestemming.

Rondreis MONGOLIË - 23 dagen

Mongolië geeft de geheimen van de uitgestrekte steppen steeds meer prijs aan de nieuwsgierige buitenwereld. Je ontmoet een volk van herders en ruiters. Onderweg rijd je door een adembenemend landschap, bestaande uit eindeloze grasvlakten en zacht glooiende heuvels. Hier en daar zie je een ger, een traditionele nomadentent, staan. Dit eeuwenoude symbool van het Mongoolse landschap is nog steeds springlevend. Ook jij zult tijdens je Mongolië rondreis regelmatig overnachten in gers.

Rondreis Mongolië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Mongolië reizen we langs ongerepte natuur, spectaculaire vergezichten, de uitgestrekte Gobi woestijn én de gastvrijheid van de nomaden. Alleen de boeddhistische kloosters herinneren nog aan de tijd dat Djenghis Khan vanuit Mongolië een wereldrijk stichtte. Het vervoer is zeer gevarieerd. We maken gebruik van privé busjes, maken een kamelen- en verschillende prachtige wandeltochten.

Rondreis met Dragoman door Mongolië

Tijdens dit overland-avontuur door Mongolië reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken. Echt op avontuur houdt in dat je onder andere slaapt in de echte wildernis. Met Dragoman kom je dicht bij de lokale bevolking en meest ongerepte plekken van Mongolië.

Mongolië - Wandelreis

Avontuurlijke wandelvakantie door het weidse Mongolië. Ontdek de verrassende en gevarieerde landschappen die Mongolië te bieden heeft. Verken te voet beschermde natuurgebieden als het Gurvan Saikhan National Park en het vogelrijke Yoliin Am National Park. Maak een vierdaagse trektocht met yaks in het Hangai Mountains National Park, langs prachtige meren, door bossen en bloemrijke valleien. Ga in het Hustai National Park op zoek naar het przewalskipaard. Struin over de zingende zandduinen van Hongor Sands. In het Ikh Nature Reserve, met zijn gepolijste bergen van miljoenen jaar oud, tref je Argali schapen en siberische steenbokken aan. In het Ikh Nart Nature Reserve zijn de fossiele resten de stille getuigen van een rijke geschiedenis, hoe bijzonder om hier door de tijd te wandelen. Tjdens deze reis, met maar liefst 9 wandeldagen, verblijven we het merendeel in gers, dé manier om de Mongoolse cultuur te beleven.
Banner Stem & Win
Banner Stem & Win
Banner - Stem & Win