×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Slovenië boeken

Voor het boeken van een vakantie in Slovenië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Slovenië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Slovenië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Slovenië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Slovenië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Slovenië.)

13-dg rondreis Venetië, Friuli, Slovenië & Istrië

Deze rondreis brengt je niet alleen naar de alom bekende en romantische stad Venetië maar ook naar de onbekende Brenta Vallei en Friuli, de regio van de o.a. de prosecco-wijnen. Proef de heerlijke hammen en bruisende wijnen waar deze regio bekend om is. Vervolgens gaat de route verder via de mooie stad Trieste naar Slovenië. Een prachtig land met imposante natuur en een mooie historie die onder andere terug te vinden is in de hoofstad Ljubljana. Cultuur of natuur, rust of een bruisende stad. Deze reis heeft het allemaal in zich.

Fietsvakantie Slovenië - Triglav

Je zou kunnen zeggen: vier voor de prijs van één. Slovenië biedt de schoonheid en het plezier van zijn buurlanden Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Vriendelijke dorpjes liggen ongerept in de groene heuvels, prachtige kastelen spiegelen zich in de meren, bruisende rivieren stromen door ruige kloven. Het is een genot om hier te fietsen. Cultuurliefhebbers doen zich tegoed aan de rijke historie en fraaie steden. Slovenië is een fietsfeest!

Slovenië - Bohinj

Wandelreis in het schitterende Bohinj dal met het gelijknamige diepblauwe meer, aan de voet van de grijswitte Julische Alpen. Het dal is in het voorjaar een ware bloemenzee, met fraaie, natuurlijke bossen en bergweiden. U verblijft in een comfortabel appartement in een typisch Sloveens huis in het rustige boerendorpje Stara Fuzina. Vijf dagen is eigenlijk te weinig om dit fraaie dal goed te leren kennen, maar u kunt de reis zonder problemen verlengen. Er zijn 5 mooie wandelingen uitgezet.

Slovenië - Fietsvakantie

Afwisselende fietsvakantie die je kennis laat maken met de hoogtepunten van Slovenië. Fiets van het oude stadscentrum van de hoofdstad naar de palmen aan de Sloveense kust. Bezoek unieke natuurgebieden en bewonder de elegante witte Lipizzaner paarden. Fiets door de wijngaarden en langs diepe kloven. Uiteraard breng je een bezoek aan de fameuze grotten van Postojna. Na een laatste uitstapje naar het Italiaanse Trieste eindig je met een duik in de Adriatische Zee.

Slovenië - Julische Alpen

Aan de zonzijde van de Alpen ligt de kleine, frisse republiek Slovenië. De noordgrens wordt gevormd door hoge bergketens, waarvan de Julische Alpen ongetwijfeld de meest bekende is. Dit prachtige massief is vooral bekend om de magische piek Triglav, die met zijn imposante 2864m hoogte je baken zal zijn tijdens de wandelvakantie die we voor je hebben uitgestippeld. De eerste drie en laatste twee nachten verblijf je in fijne en comfortabele hotels, die we met een driedaagse trektocht (twee nachten in gezellige berghutten) met elkaar hebben verbonden. Nergens beter dan in Slovenië proef je nog die heerlijke Alpensfeer van weleer. Wees erbij voordat de massas het ontdekken.

Slovenië - Kamniske Alpe

Nostalgische boerderijvakantie in de rust van de Kamniske Alpe, niet ver van de Oostenrijkse grens. Tussen de fruitbomen door kijk je op ruige bergen. Het erf is één groot speelparadijs. Begeleid natuurprogramma of lekker spetteren en dammetjes bouwen in de beek. Bergwandelingen met voor liefhebbers een overnachting in een klassieke, houten berghut. Heerlijk eten voor groot en klein met veel produkten van eigen (ecologische) boerderij. Slapen in de boerderij of in landelijke safaritenten.

Slovenië - Langs boerenhoeves

Verspreid over het groene platteland van Slovenië liggen grote boerenhoeves die vaak al vele generaties in handen van één familie zijn. Met eigen auto maak je met je gezin een tocht dwars door het land, waarbij je op drie van van deze bijzondere hoeves overnacht. Een aantal activiteiten zijn inbegrepen, zoals een ochtend klimmen en raften. Daarnaast heb je alle tijd om in de omgeving te wandelen, zwemmen, varen of een leuke stad te bezoeken.

Slovenië - Soca Valley

In het zuidwesten van Slovenië, op de grens met Italië, ligt de Soca vallei met de bekende plaatsjes Bovec en Kobarid. Het turkooizen water van de wilde rivier steekt mooi af tegen de groene beukenbossen en de witte kalkwanden van de imposante Julische Alpen. Het klimaat begint hier al mediterraan aan te doen, net als de keuken. Een ideaal vakantiegebied, vooral als je op zoek bent naar wat 'adrenaline'. De Soca rivier is dé raft rivier van Slovenië en omstreken en de omgeving van Kobarid een erkend parapente paradijs. Overnachting in een vriendelijk pension in een prachtig gelegen dorp.

Slovenië - Wandelvakantie

Deze wandelvakantie bestrijkt een groot deel van het kleine Slovenië. Maar hoe klein ook, er zijn vele verschillende, mooie landschappen, waarin je regelmatig een leuk en kleurrijk stadje aantreft. In de Steiner Alpen verblijf je in een boerderij hotel in een stil dal en maakt niet al te lange wandelingen. In het oosten van het land is je thuisbasis een schitterende plek op een heuveltop en is het vlakkere landschap uitermate geschikt voor een fietstocht. Tot slot ga je kijken bij de turkooizen Soca rivier in de Julische Alpen om heerlijk te wandelen.......het mooiste voor het laatst bewaard.
Banner - Stem & Win