×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Zweden boeken

Voor het boeken van een vakantie in Zweden hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Zweden-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Zweden met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Zweden-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Zweden. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Zweden.)

13-daagse rondreis het beste van Zweden

Begin de reis in het Deense Kopenhagen en rij op je gemak door naar Zweden. Bezoek de middeleeuwse Hanzestad Kalmar en ga terug in de tijd van Vikingen. Wandel hier door de middeleeuwse straatjes en bewonder de oude stadsmuur. Kom onderweg tot rust en geniet van het prachtige natuurschoon die Zweden biedt. Uiteraard mag een bezoek aan Stockholm niet ontbreken. Ook plaatsen als Vänersborg, Malmö en Visby komen voorbij tijdens deze reis. Je zult genieten van al het moois in Zweden.

15-daagse rondreis Natuurlijk Noorwegen en Zweden

Een combinatie van het glooiende Zweden en het ruige fjordenlandschap van Noorwegen. Ook Stockholm en Oslo zul je tijdens deze reis ontdekken, en vergeet ook niet de oude Hanzestad Bergen. Deze rondreis is er één met tegenstellingen; de rust van de natuur, de drukte van de stad, de lieflijkheid van het Zweedse landschap tegenover de onvoorspelbare natuur van de fjordengebied. Dat wordt op en top genieten.

8-daagse rondreis Ontdek Zweden

In één week al het moois van Zweden ontdekken, dat kan met deze trip! Begin je reis op ca. 800 kilometer van huis in Malmö en reis langs een prachtige route in een rondje naar het Zweedse Olofström. Breng een bezoek aan Stockholm waar je 2 nachten in het nabijgelegen Solna overnacht. Geniet onderweg van de ontelbare meren en de prachtige natuur, vergeet de wandelschoenen niet in te pakken!

8-daagse rondreis Zweden met kids

Bij deze familierondreis heb je rustig de tijd om de prachtige omgeving van Småland in het zuiden van Zweden te ontdekken. Geniet samen met de kinderen van al het moois dat Zweden te bieden heeft. Tijdens deze reis ontdek je Zweden op z'n best! Ook voor de kids is er genoeg te beleven. Stap in de auto, neem de picknickmand mee en maak een wandeling in de prachtige natuur, stop bij een helder zwemmeer voor een frisse duik. Trakteer ze uiteraard ook op een bezoek aan Pippi of ander leuk familie pretparken! Gegarandeerd een top-vakantie!

9-daagse rondreis Malmö - Göteborg

Tussen Helsingborg en Göteborg ligt de Kattegattleden, de eerste lange afstand fietsroute van Zweden die in 2015 werd geopend. In 2018 is deze route verkozen tot mooiste fietsroute van Europa! Een fantastisch fietspad van maar liefst 370 kilometer tussen Malmö en Göteborg. De route is uitstekend bewegwijzerd. Het rode bordje met de fietser en het cijfer 1 (omdat het de eerste nationale fietsroute in Zweden is) zie je overal terug. Je gaat dus niet verdwalen hier. Geniet van vergezichten, zandstranden, de zee, pittoreske haventjes, kliffen, bossen en natuurreservaten. Fietsen langs de westkust van Zweden is echt leuk!

Fietsvakantie Zweden

Zweden, land van meren en eeuwig zingende bossen, land van rust en ruimte. En van kinderhelden als Pipi Langkous en Nils Holgerson natuurlijk. Het is een groot natuurgebied met uitgestrekte loof- en dennenwouden rond duizenden meren. De meeste campings waar je verblijft, liggen aan een meer en hebben een strandbad.

Zweden - Dalsland

Wandelen, fietsen en kanovaren in de provincie Dalsland, vanuit een knusse Zweedse herberg, gelegen aan het Edslanmeer. Prachtige oude bossen, de afgesleten scherenkust van het Vänernmeer en de visrijke heldere meren vormen de perfecte ingrediënten van dit Zweedse outdooravontuur. Zweden in een nuttshell!

Zweden - Jösse Älv

U vaart geluidloos met uw gestroomlijnde kano over een rustige rivier die in Värmland diverse grotere en kleinere meren met elkaar verbindt en kampeert op vrijwel onbewoonde eilandjes. Hier sprokkelt u hout voor het kampvuur, vult de pannetjes met het kristalheldere water van het meer en geniet van de lange zomeravond. Een tocht voor liefhebbers van rust en ruimte.

Zweden - Kattegattleden

Fietsen over de Zweedse Kattegattleden, van Helsingborg naar Göteborg betekent fietsen over een 370 km lange, zeer goed bewegwijzerde route, over schilderachtige weggetjes, langs zandstranden, kliffen en eilandjes en door schilderachtige vissersdorpen en natuurlijk de mooie finishplaats Göteborg. De Kattegattleden is in 2018 gekozen tot fietsroute van het jaar. Nieuw in 2018

Zweden - Klarälven

Bouw samen met je ouders je eigen stoere houtvlot en zak de prachtig kronkelende Klarälven rivier af. Zwemmen, vissen, wild spotten en zandbanken ontwijken.of juist niet? Na een dag hard werken heb je je eigen vlot gebouwd en kun je dit de rivier op navigeren. 's Avonds de beste plek zoeken om aan te meren en nog een uitstapje maken met de kano. Wild kamperen op mooie strandjes en een kampvuurtje bouwen. Een welverdiende sauna op het eind.

Zweden - Köla-rivier

Avontuurlijke kanotrektocht over spiegelende meren en de kalme Kölarivier. Peddel in eigen tempo stroomafwaarts langs uitgestrekte wouden en vochtige venen, met af en toe een kleine nederzetting. Maak een eigen kamp op de oever en vang wat vis voor het avondeten rond het kampvuur. Geniet van de lange avonden met prachtig licht en stilte. Een onvergetelijke wilderniservaring voor echte buitenkids.

Zweden - Värmland

Kano-avontuur door de waterwildernis van Värmland in Zuid-Zweden. Rustig varen over de glasheldere Rinnen en Värmeln, omzoomd door eindeloze wouden, langs kleine dorpjes en boerenland. Aanleggen op een onbewoonde eilandje om kampement te maken. Hout sprokkelen voor een prachtig kookvuur en dan nog even een frisse duik. De eerste avond op zoek naar een eland en de laatste avond slapen in een boomhut!
Banner Stem & Win