×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Zwitserland boeken

Voor het boeken van een vakantie in Zwitserland hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Zwitserland-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Zwitserland met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Zwitserland-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Zwitserland. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Zwitserland.)

Kunst in Zwitserse Musea

Ontdek in Zwitserland en Duitsland de mooste kunst in Bern en het Vitra Museum in Weil am Rhein met de reisleiders van SRC Reizen

8-daagse rondreis Ontdek Graubünden

Tijdens deze belevenis- & wandelvakantie in Zwitserland kun je de prachtige omgeving gaan ontdekken. Een rit met de Bernina Express is inbegrepen, de rest van de dagen mag je helemaal naar eigen invulling doorbrengen. Ontdek en ervaar de Alpenparadies: het adembenemende berglandschap, kristalheldere meren, frisse berglucht en het UNESCO albula Bernina. 150 dalen, 615 meren en 937 bergtoppen in Graubünden bieden eindeloze keuzes aan actieve ontdekkingsreizigers. Wat er zo uniek is aan Graubünden, is de Rhätische Bahn. De Graubündenpas, die je bij je verblijf krijgt, geeft je zes dagen lang toegang tot deze trein. Zo kun je optimaal genieten van het meest zuidoostelijk gelegen kanton van Zwitserland. Probeer het uit, ontdek Graubünden!

Zwitserland - Aletsch

De Zwitserse Aletschgletsjer is zonder twijfel de indrukwekkendste gletsjer van Europa. Vanuit het hooggelegen en autovrije dorpje Bettmeralp in Wallis verken je, met behulp van enkele liften en bergbanen, op relatief eenvoudige wijze dit overweldigende gebied. Je onderkomen is het comfortabele Hotel Bettmerhof. De gastvrije familie Eyholzer doet haar uiterste best om je het zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Zwitserland - Berner Oberland

Het mooiste berglandschap van de Alpen ligt ontegenzeggelijk in het Zwitserse Berner Oberland. U maakt een trektocht vanuit Kiental over de Bärenweg, met bijna dagelijks de keuze tussen een lichtere of zwaardere tocht, door het hoogalpiene landschap van het rustige, westelijke deel van het Berner Oberland. U overnacht in eenvoudige berghotels en maakt af en toe gebruik van kabelbanen en postbussen.

Zwitserland - Binntal

Vanuit het rustieke pension Albrun maakt u fraaie dagwandelingen door het stille, geïsoleerde Binntal in Wallis. Deze ruige en nauwelijks door mensenhanden beïnvloede bergwereld van Wallis is beroemd om zijn grote rijkdom aan mineralen en bergbloemen. De 5-daagse basisreis kunt u naar keuze verlengen.

Zwitserland - Braunwald

U bent een week te gast in een zeer rustig gelegen en gastvrij familiehotel met prachtig uitzicht over het kanton Glarus. Er is een aantal zeer gevarieerde, niet al te zware, wandelingen voor u uitgezet door het parkachtige landschap rond het autovrije dorp Braunwald, dat een uitbundige bloemenpracht en schitterende herfstkleuren kent. De perfecte plek om in alle rust te genieten..

Zwitserland - Grächen

Bergwandelen vanuit een deels autovrij en op kinderen gericht, hooggelegen bergdorp. Met de lift naar de hogere regionen en op elke wandeling speelgelegenheid. Verblijf in appartementen. Speurtochten met GPS, een groot speelpark, onderweg Ravensburger bergspeelhutten, de SNP wildroute, kortom... Een topper, ook voor de allerkleinsten. Met de Grächen Goldcard inclusief krijg je bovendien veel extra's!

Zwitserland - Jungfrau

Lichte bergwandelvakantie vanuit Wengen, aan de voet van het beroemdste bergtrio van Zwitserland: Jungfrau, Mönch en Eiger. Wandel door een van de fraaiste berglandschappen van Europa. Laat je per trein, seilbahn en tandradbaan naar de mooiste plekken brengen, zoals het Jungfraujoch, het hoogstgelegen treinstation van Europa. Verblijf in een charmant Jugendstilhotel met uitzicht op het diepe gletsjerdal van Lauterbrunnen en besneeuwde bergtoppen. Omdat er twee reisleiders meegaan heb je dagelijks keuze uit een lichte en een inspannendere wandeling.

Zwitserland - Kesch Trek

Steenbokken, alpenmarmotten, schilderachtige Walliser nederzettingen en zeer mooie Zwitserse bergpanoramas. Dat zijn de ingredienten van deze nieuwe huttentrektocht in Graubünden. Je wandelt van Davos naar St. Moritz en overnacht in bijzonder gelegen berghutten, zoals de Kesch Hut (2625 m). Je wandelt door het Sertigdal en klimt over de Albulapas, maar overnacht ook in het historische bergdorp Bergün. Gedeeltelijk met bagagevervoer!
Banner Stem & Win