×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Antarctica boeken

Voor het boeken van een vakantie in Antarctica hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Antarctica-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Antarctica. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Antarctica.)

Antarctic Peninsula

Classic Antarctica of Antarctic Peninsula is de naam van de populairste expeditiecruise in Antarctica. De bestemming is het Antarctisch schiereiland met de omringende eilanden, waartoe ook de Zuid-Shetlandeilanden behoren. Deze cruise duurt bijna altijd 10 of 11 dagen en bevat alles wat je mag verwachten aan ijs, pinguïns en poolbeleving. Het programma ziet er in grote lijnen uit zoals hieronder beschreven.

Antarctic Peninsula Basecamp

In de Basecamp-variant van de Classic Antarctica of Antarctic Peninsula dient het schip voor 2 of 3 dagen als een soort basiskamp om meer landactiviteiten aan te bieden dan in de standaard classic cruise. Er is keuze uit allerlei modules zoals langere wandelingen resp. trektochten, nachtje kamperen, fotografiecursus, kajakken, (soft) bergklimmen, etc. Heb je deze afvaart gekozen omdat de datum het beste uitkwam maar je hebt geen zin in al die extra's? Dan doe je gewoon mee in de zodiacexcursies en wandelingen aan land zoals in elke standaard classic/peninsula.

Antarctic Peninsula aan boord de Hondius

Classic Antarctica of Antarctic Peninsula is de naam van de populairste expeditiecruise in Antarctica. De bestemming is het Antarctisch schiereiland met de omringende eilanden. In het variantprogramma  Discovery and Learning verblijft u aan boord van het nieuwe, luxe expeditieschip Hondius waarbij tijdens de cruise veel extra's aan boord wordt geboden met een gevarieerd cursusaanbod terwijl u geen enkele hoogtepunt van de Classic Antarctica mist. Aan boord gezellige, comfortabele lounges en voor de excursies een gemakkelijke Zodiac-instap, zonder loopplank!

Antarctic Peninsula met de ms Ushuaia

Classic Antarctica of Antarctic Peninsula is de naam van de populairste expeditiecruise in Antarctica. De bestemming is het Antarctisch schiereiland met de omringende eilanden, waartoe ook de Zuid-Shetlandeilanden behoren. Deze cruise aan boord van de ms Ushuaia is altijd 10 en bevat alles wat je mag verwachten aan ijs, pinguïns en poolbeleving. Het programma ziet er in grote lijnen uit zoals hieronder beschreven.

Antarctica Air-Cruise

Als u vliegt bespaart u ca. 4 tot 5 dagen varen op de - soms woelige - Drake Passage. Na aankomst op Antarctica scheept u in aan boord van uw expediteschip. Gedurende vijf dagen vaart u langs de hoogtepunten van Antarctica. Op de zevende dag vliegt u terug naar Punta Arenas voor de laatste hotelovernachting.

Antarctica Express Air-Cruise

Staat de Zuidpool bij u ook altijd nog op de bucket list? De EXPRESS trip van zes dagen is met de boot heen en terug per vliegtuig. De trip begint in Ushusaia op Vuurland in Zuid-Argentinië en eindigt in Punta Arenas in Zuid-Chili. Een weekje vol spannende poolervaringen.

Rondreis Antarctica

Heb je Antarctica altijd al hoog op je lijstje staan, maar ben je bang dat de Drake Passage met zijn soms wilde zeeën je belemmert om optimaal te kunnen genieten van dit prachtige continent, maar wil je wel graag Antarctica ontdekken? Dan zijn de cruise and fly programma's wellicht een uitkomst. Je vermijdt dan 4 dagen per boot, en je bent na een korte vlucht van een uur of twee gelijk tussen de ijsbergen, fjorden, kraters en natuurlijk duizenden pinguïns, robben en walvissen.

Rondreis Antarctica - Crossing the Circle - Zuidelijke expeditie

Tijdens deze reis ga je zuidelijker dan de meeste andere schepen, zelfs tot voorbij de Poolcirkel. Je brengt een aantal dagen in alle comfort door in een van 's werelds laatste echte wildernissen. Per dag ga je (ijs en weder dienende) twee keer van boord voor een cruise per zodiac, een wandeling naar de top van een heuvel, of simpelweg om een paar uurtjes met de zwart-witte bewonertjes van dit continent door te brengen.

Rondreis Antarctica, Falklands en South Georgia

Een rondreis langs Antarctica voert je door een uniek landschap met bijzondere dieren. Een ongerept natuurgebied waarin walvissen, eindeloze witte vlaktes gevuld met kolonies pinguïns en spectaculaire ijsschotsen het landschap bepalen. Maak kennis met het koudste continent op aarde waarbij je tevens een bezoek aan de ongerepte Falkland eilanden en South Georgia brengt.

Rondreis Antarctica, S. Georgia en de Poolcirkel

Dit is de Grande Dame van alle Antarctica-reizen. De reis begint in Ushuaia, en van hier vaar je naar de vogelrijke Falklandeilanden. South Georgia, met zijn gigantische kolonies koningspinguïns, grote groepen zeeolifanten en ruige bergen is de volgende bestemming van deze reis. Als kers op de taart breng je een zeer uitgebreid bezoek aan het Antarctisch schiereiland, waarbij je zelfs een glaasje champagne nuttigt omdat je de de poolcirkel bereikt hebt.

Antarctica - Natuurcruise

Met de Plancius naar de Falkland Eilanden, South Georgia en het Antarctisch Schiereiland is een droom voor iedere natuurliefhebber. De groene Falklands met haar marconi-, magelhaen-, ezels- en koningspinguïns en een bijzondere cultuur. Op South Georgia bezoek je het leefgebied van enorme aantallen pelsrobben, zeeolifanten, albatrossen, stormvogels en pinguïns. En de finale vormt het Antarctisch schiereiland met vele gentoo pinguïns, krabbeneters en wie weet een zeeluipaard! Een antarctische droom die werkelijkheid wordt!