×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Reizen naar Roemenië boeken

Voor het boeken van een vakantie in Roemenië hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante Roemenië-rondreizen (groepsreizen en individuele reizen) van gerenommeerde reisorganisaties. Vakanties in Roemenië met een vaste verblijfplaats kun je vinden via het overzicht van reisorganisaties met Roemenië-reizen, evenals stedentrips, reizen gebaseerd op bouwstenen, startpakketten en maatwerk.


Anders Reizen verkoopt zelf geen reizen maar publiceert reisverslagen en onafhankelijke reisinformatie: lees het reisverslag over vakantie in Roemenië. (Schrijf ook een reisverslag van jouw vakantie in Roemenië.)

Kleurrijk Roemenië

Ontdek in Roemenië Boekarest, Boekovina, Moldovita, Voronet, Sinaia, Sighisoara, Brasov en Sibiu met de reisleiders van SRC Reizen

Orthodox Pasen in Roemenië

Beleef een orthodox Pasen in Roemenië met een mis op Goede Vrijdag in Piatra Neamt en nachtelijke paasdienst plus andere hoogtepunten als Boekovina, Brasov, Maramures en Boekarest met de reisleider van SRC Reizen

Onbekend Roemenië

Ontdek het onbekende Roemenië langs de oevers van de Donau met de beste SRC-reisleider

Enescufestival in Roemenië

Geniet met SRC Reizen in Boekarest tijdens het Enescufestival en in Sibiu en Brasov van prachtige muziek: van klassiek tot orgelmuziek en prachtige volksmuziek.

Rondreis BULGARIJE EN ROEMENIË - 16 dagen

Tijdens je reis door Bulgarije en Roemenië neemt naast geschiedenis en natuur ook contact met de lokale bevolking een belangrijke plaats in. Je bezoekt prachtige middeleeuwse dorpen en steden, maakt gebruik van bijzondere vervoersmiddelen zoals een smalspoortrein in de bergen van Bulgarije en paard en wagen in Roemenië. In de sfeervolle dorpen waar je overnacht leer je de Bulgaren en Roemenen het best kennen, tijdens het maken van Bulgaarse lekkernijen of het drinken van koffie bij een ouder Roemeens echtpaar.

12-daagse rondreis Historisch Bulgarije & Roemenië

De geschiedenis komt tot leven binnen de robuuste stadsmuren van middeleeuwse vestingen. Maak kennis met Bulgarije en Roemenië, twee vooruitstrevende landen, waar men trots is op het historische erfgoed. Ga cultuursnuiven in de voormalige Bulgaarse hoofdstad Veliko Tarnovo en de dynamische Roemeense hoofdstad Boekarest, het 'Parijs van het oosten'. Griezel mee in het mystieke en ijzingwekkende kasteel van de beruchte Graaf Dracula in de machtige Karpaten. Speur naar pelikanen en vele andere vogelsoorten in de Donaudelta. Stap terug in de tijd in boerendorpjes en geniet van ongerepte landschappen. En sluit je avontuur af aan de gouden stranden en in het turquoise water van de Zwarte Zee.

Fly-drive Authentiek Roemenië

Groepsrondreis Roemenië incl. vlucht, hotels, ontbijt, diners en NL-sprekende reisleiding. Met o.a. Boekarest, Sighisoara en Sibiu.

Rondreis Roemenië & Moldavië

Groepsrondreis Roemenië & Moldavië incl. vlucht, hotels, ontbijt, diners en NL-sprekende reisleiding.

Single Reis Authentiek Roemenië

Singlereis Roemenië met o.a. Boekarest, Sighisoara en Sibiu. Vlucht, hotel, ontbijt & diner inbegrepen!

10 dagen Autorondreis Roemenie

Ontdek tijdens deze individuele autorondreis de schoonheid van Roemenië. Prachtige steden, middeleeuwse dorpjes en indrukwekkende kloosters en natuur.

8 dagen Vlieg-busreis Bijzonder Roemenië

Ontdek het schitterende Roemenië met haar veelzijdige natuur en rijke cultuur. Incl. reisleidster, Nederlandssprekende gids en vluchten met KLM.

Roemenië - Donaudelta en Zwarte Zee

De monding van de Donau is de grootste rivierdelta in heel Europa. Overweldigend zijn de aantallen water- en moerasvogels, die je vanaf een kleine, maar comfortabele boot van dichtbij kan bekijken. We overnachten tijdens deze vogelreis middenin het gebied op een moderne hotelboot en worden één met de delta en zijn bewoners. Woudaapjes, zwarte ibissen, roze pelikanen, vele soorten reigers, wielewalen, valken en allerlei andere vogels wachten om van dichtbij door jou gespot te worden. We verkennen vervolgens de kust van de Zwarte Zee en gaan vogelen in prachtige bossen en steppelandschappen.

Roemenië - Karpaten - Volkskrant lezersreis

Unieke reis door de ruige bergen in hartje Roemenië, speciaal samengesteld voor Volkskrantlezers. Filantropen en natuurbeschermers kochten in de Karpaten een gebied van 200 duizend hectare met bossen, bergen en rivieren met als doel om het natuurgebied te beschermen. Dit enorme natuurpark moet uitgroeien tot het Yellowstone van Europa. We starten onze reis in de buurt van Persani waar we wandelen door het sprookjesachtige berglandschap. Daarna reizen we naar het dorpje Cobor dat omgeven wordt door lieflijke heuvels. De stichting Carpathia heeft hier twee boerenhoeven opgeknapt waar we hartelijk worden ontvangen en waar het heerlijk toeven is. Het hoogtepunt van de reis is een overnachting in schuilhutten, hoog in het Fagaras gebergte. Een ruig gebied waar we met een beetje geluk beren, wilde zwijnen, vossen en edelherten zullen zien. We sluiten onze reis af in het Nationaal Park Bucegi, een paradijs voor wandelaars.

Roemenië - Rondreis

Het hart van Roemenië is van een wilde schoonheid. Tijdens deze complete rondreis bezoek je de middeleeuwse parels van Transsylvanië maar reis je ook terug in de tijd in onbekend Maramures. Wandel in het fantastische berglandschap van Piatra Craiului en Bucegi en bewonder de stoere burchten in het dal. Deze vormen slechts een snipper van het rijke culture erfgoed dat je gaat ontdekken. De mensen in de lieflijke heuvels van Maramures hebben hun bijzondere tradities en architectuur goed bewaard. De velden zijn er in de lente bedekt met een tapijt van bloemen; in het najaar zijn er volop paddestoelen en wilde bessen. Via de levendige universiteitsstad Cluj en de mooiste weg ter wereld keer je terug naar Boekarest.

Roemenië - Transsylvanië

Deze reis begint en eindigt in Tirgu Mures, een Roemeense provinciestad met een aardig centrum. De wandelingen beginnen niet ver buiten de stad en voeren door het vredige landschap van Transsylvanië. Je volgt een deel van de historische zoutroute. Aan het einde van de dag loop je een stil boerendorpje binnen en word gastvrij onthaald.