×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Vakantie in eigen land

Noodgedwongen, maar wel leuk

Corona beperkt iedereen, elke dag, in tal van activiteiten. Is er dan helemaal niets mogelijk?

Nee hė, kunnen we het niet ergens anders over hebben? Steeds maar weer over corona.
Tja, helaas is dit iets wat ons al maanden bezighoudt.  En ons beperkt in de mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Kunnen we dan helemaal niets meer? Jazeker wandelen, filmpje kijken koken spelletjes etc.  EN op vakantie in het binnenland.

Zo gezegd zo gedaan: op vakantie in een natuurhuisje, geboekt via Natuurhuisje.nl.

We vertrekken met de auto richting Lage Vuursche en komen (later in de middag) aan bij een prachtig huisje met ontzettende aardige gastvrouw (en dochters). Het huisje ligt naast de hoofdwoning van de eigenaar, die elke ochtend een super ontbijt verzorgd. Dus hierover hebben we niet te klagen. Ook in de omgeving is het goed toeven: je hoeft maar de weg over te steken en je zit in de bossen van Lage Vuursche.

 

Bossen Lage Vuursche
https://www.lagevuursche.com/wandelen-in-lage-vuursche

Op de website van de Lage Vuursche staat te lezen: “Het bosgebied rondom Lage Vuursche (“De Vuursche”) is een lappendeken van voormalige landgoederen. Elk stukje van De Vuursche heeft dan ook zijn eigen sfeer. In het ene gedeelte loop je door een dicht en donker dennenbos. En verderop door een lieflijk open bos, waar de zon op de bodem valt. En onderweg kun je worden verrast door een grafheuvel. Of door een monumentale eik die daar al eeuwen staat. Een verscheidenheid aan landschapskenmerken dus: van loofbossen tot heide, van naaldbos tot drassige gronden. De Vuursche is ook één groot stiltegebied. En dat is bijzonder, zo dicht bij de drukke Randstad. Omwonenden en stedelingen trekken op mooie dagen graag de bossen in. Maar wie zich buiten de gebaande paden waagt, vindt er alle rust. In de herfst is het hier prachtig. Dan concurreren de altijd fraaie rode beuken met de kleurenpracht van andere bomen. Na een heerlijke wandeling of fietstocht kun je neerstrijken op een van de vele terrassen in Lage Vuursche. Wandelaars, fietsers en ruiters komen volop aan hun trekken op de vele bospaden in De Vuursche. De meeste wandelpaden zijn onverhard. Bij nat weer zijn stevige schoenen aanbevolen. Het gebied is ook goed bereikbaar”.

 

We maken voordat het donker wordt een mooie wandeling door het bosgebied. Echt de moeite waard.
De volgende dag maken we vóór het ontbijt een wandeling met onze nordic walkingstokken die we hebben aangeschaft: we krijgen er een beetje de slappe lach van omdat we niet helemaal goed begrijpen hoe we ze moeten gebruiken. Maar gaandeweg komen we tot de conclusie dat het een geode manier van lopen is. Na het ontbijt verkennen we de buurt in de omgeving van het paleis van prinses Beatrix: een prachtige omgeving, met kroegen en restaurants en leuke winkels. Vanwege de corona hebben de kroegen buiten een soort van blokhutten gebouwd waar warme dranken worden verkocht. Er is op dat moment niet veel animo voor, omdat het die dag regent helaas.

We halen eten in de plaatselijke supermarkt, maken gebruik van de stoomcabine in het huisje, kijken vanuit het grote bed op de slaapkamer boven naar de TV en gaan dan lekker slapen. De volgende dag, op de terugweg naar huis, maken we een tussenstop in Soest en wandelen over de Lange Duinen

 

Lange Duinen

https://www.wandelenineigenland.nl/utrecht/wandelen-soesterduinen-utrechtse-heuvelrug/
Op de website staat erover het volgende te lezen: “ Soesterduinen is een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Het vormt samen met de aanliggende gebieden het noordelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied wordt soms aangeduid als de Lange Duinen en de Korte Duinen. Het natuurgebied en haar wandelroutes zijn officieel eigendom van de gemeente Soest in de provincie Utrecht. De wandelroutes over de Soester Duinen laten zich kenmerken door het prachtige natuurgebied. Het is een omgeving wat je constant verrast met grote zandverstuivingen, heideterreinen en bossen. Het is dan ook niet voor niks dat de Lange- en Korte duinen een aardkundig monument zijn”.

 Ons verblijf is geheel coronaproof verlopen: het huisje biedt voldoende mogelijkheden daartoe en ook de eigenaar ging er verantwoord mee om (mondkapje, ontbijt buiten klaarzetten etc.). Het was goed en fijn om er even uit te zijn.

 

 

 

 

 

Zelf een reisverslag schrijven

De honderden reisverslagen op deze site zijn allemaal geschreven door reizigers zoals jij en ik. Ook jouw verslagen zijn welkom: over nieuwe bestemmingen, maar ook over bestemmingen waarover al verslagen op de site staan. We mailen je graag onze uitgebreide tips en aanwijzingen voor het schrijven en aanleveren van een reisverslag.
Ik wil zelf schrijven!
Banner Stem & Win
Banner - Stem & Win