×
Welkom Reisverslagen Reizen Boeken Blog Anders Reizen Contact

Weesp

Vestingstadje in het Gooi

Als je belangstelling hebt voor historie, natuur en water.

Weesp is een stad in de Gooi-en Vechtstreek. Het vestingstadje is gemakkelijk te bereiken via Amsterdam en/of Utrecht. Weesp is een prettig stadje: kleinschalig in opzet en je kunt vanuit Weesp veel sportieve activiteiten uitvoeren. Het aanbod van diensten is ook prima.

 

Weesp ligt aan de Vecht. In de zomer kun je varen en zwemmen, in de winter kun je schaatsen (al was dat de afgelopen jaren niet mogelijk helaas). Je kunt prachtige wandelingen maken vanuit de omgeving. Fietsen of skeeleren langs de Vecht is ook een mogelijkheid. Daar maken veel dagjesmensen gebruik van.

 

Weesp maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam: een vroegere verdedigingslinie.
Weesp is onderdeel van de fortenroute. In Weesp zelf is Fort Ossenmarkt en Fort Uitermeer te bewonderen en wandelend vanuit Weesp naar Abcoude (NS dagtocht) kom je langs bij Fort Nigtevegt.

 

In Weesp tref je ook nog oude molens aan: molen de Vriendschap, molen de Eendragt en molen ’t Haantje.

Zelf een reisverslag schrijven

De honderden reisverslagen op deze site zijn allemaal geschreven door reizigers zoals jij en ik. Ook jouw verslagen zijn welkom: over nieuwe bestemmingen, maar ook over bestemmingen waarover al verslagen op de site staan. We mailen je graag onze uitgebreide tips en aanwijzingen voor het schrijven en aanleveren van een reisverslag.
Ik wil zelf schrijven!